logo

23-01-2024 21:01:17 De Pein draait pas laat warm tegen hekkensluiter.

Wedstrijden tussen een club uit de bovenste regionen en een hekkensluiter kunnen soms heel verrassend zijn, of spannend of allebei. Afgelopen zaterdag was het eigenlijk geen van beide, maar toch was het uiteindelijk de hoogst geklasseerde club die waarschijnlijk het minst te tevreden was. Dat maakt sport dan ook wel weer mooi; je weet nooit precies hoe het gaat lopen. Zelfs Mathieu van der Poel bleek afgelopen weekend een mens en ook PSV (in de eredivisie) bleek niet onverslaanbaar. 

Want laten we dit verslag maar eens beginnen bij de 20e minuut van de wedstrijd. De eerste 20 minuten stond er namelijk een onherkenbaar en matig geïnspireerde thuisploeg in het veld. Het vlaggenschip van KC De Pein wilde misschien wel, maar straalde dit  maar niet of nauwelijks uit. Toegevend; MN en W deed wat het kon en dat was voor haar begrippen zeer behoren. Maar het niveau van De Pein hield zeer de wensen over. Na 20 minuten, een (terechte) donderspeech tijdens een time-out en al zo’n 40 schotpogingen stond er 3-3 op het scorebord. En dan had de uitploeg ook nog eens op een 1-3 voorsprong gestaan. Na die 3-3 begon De Pein toch eindelijk wat beter te spelen. Via 2 doelpunten van ieder Pieter Faber en Hidde Altena stond er als ruststand 7-3 op het scorebord.

Nog steeds was dit natuurlijk ver onder de maat, helemaal als je bedenkt dat De Pein al 63 doelpogingen gedaan had. Voor de mindere rekenaars onder ons; dat percentage is dus niet heel best. Er was dan wel een pech-factor aanwezig, want qua spel was het op het eerste kwartier na, niet eens heel slecht, het afronden van de kansen was echter veel te matig.

Een voordeel na zo’n 1e helft is dat de 2e helft alleen maar beter kan, en dat bleek dus ook. Anouk Maychrzak en de ingevallen Tjeerd Bakx gaven het startschot voor een 15-0 ‘’run’’ van De Pein en zo stond er 10 minuten voor tijd opeens 22-3 als tussenstand op het bord. MN en W wist een doelpuntloze fase van bijna 40 minuten daarna te doorbreken middels 2 doelpunten, mede omdat De Pein de teugels alweer wat had laten vieren. Het wisselarsenaal werd namelijk het laatste kwartier opengetrokken en: Marije Altena, Ruurd Riemersma, Roy Hoekstra en Janna Plantinga konden zo ook nog hun opwachting maken. Die laatste twee bekroonden hun invalbeurt ook nog met een doelpunt, waarmee de scheidsrechter op 26-7 het wel mooi geweest vond.

Uiteindelijk dus een ruime en simpele zege voor De Pein, dat nooit echt in de problemen kwam maar zichzelf wel mocht aanrekenen dat het zo lang duurde voordat het gat geslagen werd. Het klassenverschil was uiteindelijk gewoon simpelweg te groot. Komend weekend staat de eerste van vier uitwedstrijden op het programma tegen WIK’ 34. Mede door het verlies van koploper Leeuwarden tegen DTL ligt alles weer open in de 3e klasse en staan er nu 3 teams bovenaan. Voor De Pein dus zaak om geen fouten te maken en te winnen van WIK’ 34 zeker met de thuiswedstrijd nog in gedachten. De wedstrijd begint om 18:40.

 


23-01-2024 21:01:17 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties