logo

27-05-2024 20:05:51 De Pein doet zichzelf de das om tegen HHV.

Er zijn wel eens van die wedstrijden waarin je als ploeg echt wel graag wilt, maar het er simpelweg niet uitkomt. Afgelopen zaterdag was het misschien wel zo’n dag voor De Pein. Of het nou was omdat er ditmaal geen Oerrock plaatvond of omdat de weersomstandigheden dermate minder gunstig waren, joost mag het weten. Feit was wel dat De Pein nooit echt in haar spel kwam en HHV deze middag gewoon wat degelijker bleek. 

2 weken terug had De Pein zichzelf een goede uitgangspositie verschaft door met 12-20 te winnen uit bij de Drenten. Afgelopen zaterdag stonden er echter 2 andere ploegen op het sportveld in Opeinde. Ook al stonden de vakken precies hetzelfde als in de uitwedstrijd, vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter H.Brouwer bleek dat het een andere wedstrijd zou gaan worden. HHV kwam vrij snel op een 0-2 voorsprong en pas na 10 minuten spelen deed De Pein wat terug via Thom Kleinhuis. Via wederom Thom Kleinhuis en Tjeerd Bakx kwam De Pein op een 3-2 voorsprong. Dit bleek ook gelijk de laatste voorsprong voor De Peinders. HHV had zijn huiswerk goed gedaan en koos zorgvuldig welk schot genomen werd. Het had ook nog eens meer rebounds waardoor het vaker kon herhalen. De Pein bleef echter wel in de wedstrijd door de heren Bakx en Kleinhuis die samen zorgden voor alle 7 doelpunten voor de rust.

Nog niks aan de hand dus, vond ook coach Sietse Dijkstra in  zijn pauze-praatje. En tot 8-8 was dit ook het geval voor de thuisploeg. Daarna zakte het niveau echter verder weg. De Pein nam veel te veel moeilijke kansen en het vrije & dynamische spel kwam er eigenlijk geen moment echt uit. HHV ging rustig door met waar het mee bezig was en liep uit tot 8-11. De Drenten gingen  fysiek ook nog wat harder spelen, zonder dat het daarbij echt over de grens ging (op een enkele uitzondering na). Maar plots kwam er toch nog wat meer beleving bij de thuisploeg en stond het  ook zomaar weer 10-11. In het laatste kwartier was dat echter ook snel weer weg. De Pein kwam simpelweg maar niet tot goede kansen en schoot daarbij ook nog eens niet al te best. Op een geven moment moest de ploeg zichzelf zelfs zorgen maken of het onderling resultaat wel in haar voordeel bleef. Op 12-18 was dit namelijk nog maar sterk de vraag. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot 13-18, waardoor het onderling resultaat in het voordeel bleef van De Pein.

Toch wel een ferme tik voor De Peinders dus, dat zichzelf deze nederlaag mag aanrekenen. Met maar 3 doelpuntenmakers op het scoreformulier en bijna geen enkele speler die 60 minuten lang goed in de wedstrijd zat was het veel te weinig deze middag. De Pein had zichzelf al veilig kunnen spelen, maar moet nu nog vol aan de bak in de laatste 2 wedstrijden. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen VDDO , dat knap won van Rood-Wit in de afgelopen speelronde. De wedstrijd begint om 15:30 in Opeinde, graag tot dan.


27-05-2024 20:05:51 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties