logo

06-10-2020 21:10:48 De Pein ditmaal wel langs Veenwouden

Voor KC De Pein 1 stond er afgelopen weekend een interessant affiche op het programma. De ploeg mocht het namelijk opnemen tegen Veenwouden 1, waar het vorig jaar een tamelijk beschamende nederlaag leed. Deze zaterdag was er dus de kans op revanche.

Van de spelers die destijds aan de wedstrijd mochten beginnen, waren er slechts 3 (Britta Rozema, Marrit de Vries & Hidde Altena) die er ook ditmaal vanaf het eerste fluitsignaal bij waren. De Pein moest het deze week doen zonder Pieter Faber, zijn plekje werd ingevuld door een sterk spelende Wiebe Jeeninga. De vakken waren hierdoor enigszins door elkaar gehusseld. In de 1e aanval begonnen: Jan Klooster, Sjolke Dupon, Marrit de Vries & Marieke Faber. En in de 1e verdediging namen: Wiebe Jeeninga, Hidde Altena, Britta Rozema & Anouk Maychrzak plaats.

De normaal zo fanatiek aanwezige uitsupporters van De Pein werden in het begin erg gemist, binnen een paar minuten stond De Pein op een 2-0 achterstand en ook in de rest van de 1e helft hielp De Pein, Veenwouden door (te)veel kleine foutjes in het zadel. Hidde Altena zette De Pein vlot na 2-0 voor het eerst op het scorebord en via doelpunten van Sjolke Dupon & Marrit de Vries kwam de Pein op 3-3 weer langzij. Veenwouden kwam daarna weer tweemaal op voorsprong maar Britta Rozema & Sjolke Dupon trokken de stand ook weer snel gelijk. Na het uitvallen van Britta Rozema, waren ‘’De Peinders ‘’de kluts even kwijt en kwamen ze op een 7-5 achterstand. Marieke Faber en Marrit de Vries zorgden er echter toch voor dat beide ploegen met een gelijke stand aan thee gingen.

In de rust hamerde coach Jack Visser erop dat het tal overtredingen dat gemaakt werd, naar beneden moest. En ook moest de ploeg meer en betere kansen nemen dan ze tot nog toe deden. De speech had effect want Hidde Altena (2x) & Sjolke Dupon zorgden ervoor dat De Pein vliegensvlug een gaatje had geslagen. Veenwouden stribbelde nog wel tegen, kwam nog tweemaal op een gaatje van 2 doelpunten, maar dat werd weer vergroot naar 3 doelpunten door respectievelijk Wiebe Jeeninga & Jan Klooster. Nadat uitblinkster Marieke Faber de 9-13 op het scorebord gezet had, was de wedstrijd wel beslist. De dames van De Pein voerden de score in de laatste 10 minuten nog verder op, door doelpunten van: Marieke Faber (2x) & Anouk Maychrzak. Uiteindelijk floot scheidsrechter R.Oostra op 11-16 voor het einde van de wedstrijd.

Een goede overwinning voor De Peinders die in de 2e helft eigenlijk geen moment meer in gevaar kwam. Complimenten ook naar de beheerders van de social media, die onze volgers zo goed mogelijk op de hoogte hielden via allerlei live-verslagen!

Volgende week staat de wedstrijd tegen Zunobri op het programma, door de jaren heen inmiddels een bekende tegenstander voor De Pein. Er werden wisselende resultaten gehaald tegen de blauwhemden, dus is het zaak voor De Pein om net als afgelopen zaterdag weer goed gefocust te zijn. De wedstrijd begint om 14:10 in Zuidhorn.

Het tweede team wist de punten (14-15) eerder die dag uit Hantum mee te nemen en het derde verloor een dag later in de slotminuut met een zelfde minimale verschil (12-11).


06-10-2020 21:10:48 - Competitie | weekrapport

Reacties