logo

10-03-2022 21:03:01 De Pein D1 wint ook van It Fean D2.

Zaterdag 5 maart heeft ons D1 team de wedstrijd gespeeld tegen It Fean D2, thuis (zaal Houtigehage). We waren rond 9:30 aanwezig en hadden genoeg tijd om onze tactiek te bepreken. We hebben inmiddels al flink wat wedstrijden gewonnen en zijn op de goede weg voor het kampioenschap. 

Om 10:00 begon de wedstrijd en de spanning zat er goed in. Gelukkig kon Bram vrij snel het eerste doelpunt maken en een paar minuten later scoorde Teake het tweede doelpunt. We konden It Fean op de nul houden en na het wisselen van vak scoorde vrij Jenthe het derde doelpunt. We speelden goed samen en de tegenstander maakte nog weinig kans om te scoren. Ik moest een meisje verdedigen die goed speelde en snel was. Gelukkig kon Jenthe ons vierde doelpunt scoren en ook het vijfde doelpunt via een doorloop bal. De tegenstander was gebrand om te scoren en helaas lukte het de tegenstander van Yenthe Mare om  voor de pauze een tegendoelpunt te maken en was het  5-1.
In de pauze hebben we een teamgesprek gehad. Hidde en Sjolke vroegen mij om meer te bewegen en ruimte te zoeken om te scoren.  Na de pauze gingen we wisselen van vak en zat ik in de aanval. We waren weer vol van energie en lukte het Bram om te scoren, het zesde doelpunt en daarna ook het zevende doelpunt. Daarna hebben we niet meer  kunnen scoren en moesten we weer wisselen van vak en kwam ik weer in de verdediging.
 
Gelukkig kreeg het aanvallende vak snel weer de bal en kon Bouwe het achtste doelpunt scoren en even later ook het negende doelpunt. We moesten weer wisselen van vak maar helaas lukte het mijn tegenstander om een doorloopbal te scoren. Op dat moment stond het 9-2. Voor ons voor de laatste keer wisselen van vak, het was voor de verdediging heel lastig om de bal naar de aanval te gooien maar het lukte uiteindelijk wel en scoorde Romy het laatste doelpunt van de wedstrijd.
Gelukkig weer een wedstrijd gewonnen, uiteindelijk  10-2 voor KC De Pein.

Verslag met dank aan: Isa


10-03-2022 21:03:01 - Algemeen | Competitie | Teams | weekrapport

Reacties