logo

09-10-2023 21:10:03 De Pein boekt degelijke zege op Pallas’08.

Zaterdag 7 oktober stond er voor de selectie van KC De Pein naast een Oktoberfest bij KV Drachten nog een belangrijke afspraak in de agenda; de wedstrijden tegen Pallas’08.

In de uitwedstrijd wist De Pein pas in de laaste seconden te winnen van de Leeuwarders dus makkelijk zou het zeker niet worden, wist de ploeg van coach Sietse Dijkstra. Destijds bracht Tjeerd Bakx verlossing en zonder verder spoilers te geven, de man uit Harkema zou ook deze zaterdagmiddag wel af en toe in het stuk voor kunnen komen. 

Maar eerst is het natuurlijk tijd om aandacht te geven aan de prestatie van het 2e team. Die konden afgelopen zaterdag in een onderling duel met Pallas’08 al de titel en daarmee promotie naar de reserve 2e klasse binnen slepen. De ploeg van coach Dagmar de Wit-Rozema slaagde met verve in die missie. Na een ietwat stroeve start werd er met mooi teamspel een 16-6 overwinning geboekt. Daarmee is de ploeg na jaren afwezigheid terug in de reserve 2e klasse. Een puike prestatie van de ploeg die bestaat een mix van jonge talenten en ervaren selectiespelers. Komende zaterdag kan de kroon op het werk worden gezet met een zege op Emmeloord 2 en kan de competitie zo afgesloten worden met louter zeges.

Dan over naar het 1e want door het onfortuinlijke gelijkspel tegen KV Leeuwarden moest er deze week wel gewonnen worden Pallas’08 om de 1e plek in de poule te behouden. Toen de prima leidende scheidsrechter T. van der Tuin om 15:30 echter voor het eerst had gefloten bleek dat de uitploeg zijn huiswerk prima gedaan had. Coach Jorrit Ellens had zijn team zo neergezet dat KC De Pein uiterst moeilijk in de wedstrijd kwam. Tel daarbij op dat de thuisploeg niet heel overtuigend in het veld stond en binnen 2 minuten stond er een 0-2 stand op het bord. Marrit de Vries zorgde echter snel voor een antwoord en via de 1e van Tjeerd Bakx werd het snel 2-2. Het eerste aanvalsvak, dat het overigens moest doen zonder Kim Hoekstra, die de wedstrijd moest volgen vanaf een Grieks-eiland, draaide nog niet zoals de afgelopen weken. Daardoor kon Pallas’08 uitlopen tot 2-5 en 3-6. Via Hidde Altena en tweemaal Tjeerd Bakx kwam De Pein na een kleine 20 minuten dan eindelijk tot 6-6. Thom Kleinhuis zorgde daarna zelfs voor de 1e voorsprong voor De Pein: 7-6. Via Sjolke Dupon en Thom Kleinhuis kwam de ploeg daarna opnieuw twee keer op voorsprong maar Pallas’08 kon ook 2x gelijk maken. Vlak voor de pauze zorgde Tjeerd Bakx via zijn 5e en 6e treffer voor een voorsprong van 2 doelpunten. Samenvattend kon gezegd worden dat De Pein aanvallend zeker niet zo speelde als de afgelopen weken, maar wel 11 goals kon noteren. Verdedigend liet de ploeg te veel steekjes vallen, door met name veel doorloop-doelpunten van Pallas’08.

In de 2e helft ging het niveau van de wedstrijd vervolgens niet omhoog, zeker niet bij de gasten uit Leeuwarden. De Pein bleef degelijk spelen en kwam ook tot betere kansen, ook omdat de geelhemden beter verdedigden in de 2de helft. Via Thom Kleinhuis en andermaal Tjeerd Bakx kwam de ploeg op 13-10, waarna Pallas’08 nog éénmaal terug kon keren tot 13-12. Een gemiste strafworp van de gasten bleek vervolgens het definitieve breekpunt in de wedstrijd. Thom Kleinhuis maakte vlot 14-12, waarna de man van de wedstrijd Tjeerd Bakx, mede dankzij prima steunend werk van Marrit de Vries en Britta Rozema, voor de 15-12 en 16-12 tekende. Dit bleek de beslissing te zijn in de wedstrijd. De Pein was eigenlijk op de eerste 10 minuten na beter dan Pallas’08, maar kon gedurende de hele wedstrijd het gaatje niet groter krijgen dan 2/3 doelpunten. Daardoor bleven de gasten erin geloven, terwijl De Pein eigenlijk nooit echt in de problemen kwam. Invaller Pieter Faber tekende voor de 17-12 en het slotakkoord bleek voor de Leeuwarders. Op 17-13 floot de scheidsrechter voor de laatste maal waarna de opluchting toch zichtbaar was op de gezichten van De Peinders. Een degelijke zege welke eigenlijk veel eerder beslist had moeten worden. Overigens deed De Pein ook bij de buren van KV Drachten in de 3e helft zeker een gooi om daar ook te winnen, dus zeker een geslaagde dag.

Volgende week kan De Pein de titel en daarmee promotie naar de 2e klasse veiligstellen in de thuiswedstrijd tegen KV Emmeloord, de enige overgebleven concurrent. Door de zege in de uitwedstrijd (19-25) en het doelsaldo in de competitie (gescoorde doelpunten voor), stelt De Pein de titel veilig bij: winst, een gelijkspel of een nederlaag met maximaal 6 doelpunten. Mocht Emmeloord met 7 goals of meer winnen dan gaan zij aan de haal met de titel. Kortom; alle steun is welkom en we zien dan ook graag zoveel mogelijk steun op het Sportpark Douwekamp om 15:30. Graag tot dan!

 


09-10-2023 21:10:03 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties