logo

10-06-2024 21:06:41 De Pein blijft ondanks nederlaag in de 2e klasse.

Voor zover bekend bij de webmaster zijn er in het verleden heel weinig ontmoetingen geweest tussen Rood-Wit uit Wezep en KC De Pein. Oké dan, in ieder geval één; in April werd De Pein finaal van het eigen sportveld afgeschoten in de 2e helft door Rood-Wit. Maar de verhoudingen zijn inmiddels iets anders; De Pein was toen in een beduidend mindere vorm en minder gewend aan het niveau van deze sterke 2e klasse (en niet compleet qua spelers). Inmiddels hadden De Peinders laten zien dat ze gedurende de competitie sterker zijn geworden en het niveau wel degelijk aan kunnen. Zaak dus om niet zoals de buren in Opeinde te degraderen dit weekend (dan hebben we het over de sport die beoefend wordt met de voeten). 

Daar was overigens in de eerste 10 minuten weinig van te merken. De Pein speelde slordig en pas na 10 minuten maakte Marieke Faber uit een doorloopbal de 3-1. Vanaf dat moment ging het wat beter lopen bij De Peinders en kon het de ploeg uit Wezep wel degelijk bijbenen. Twee doelpunten van Thom Kleinhuis zorgden er zelfs voor dat de ploeg op 4-4 kwam vlak voor de rust. De thuisploeg wist vervolgens toch nog met een kleine voorsprong de rust in te gaan, maar De Pein kon tevreden zijn over de ruststand. Weinig doelpunten maar dat was precies wat De Pein wilde. Het moet gezegd worden: de omstandigheden waren ook niet heel ideaal op het vrij nieuwe sportcomplex in Wezep. Het veld lag vol in de wind en ook de variant op de oranje-witte zaal-baal hielp niet mee.

Gelijk na rust lieten de dames van De Pein zich opnieuw gelden; Marrit de Vries en Marieke Faber zorgden voor de eerste voorsprong voor De Pein. En even later was het opnieuw de aanvoerster die zorgde voor een 6-7 voorsprong. Even leek het er dus op dat De Pein zich op eigen kracht al veilig zou spelen. Tot de 8-8 van Hidde Altena en de 8-9 van Sjolke Dupon kon de ploeg namelijk bij Rood-Wit in de buurt blijven. In de laatste 10 minuten raakte de tank echter toch ietwat leeg bij De Peinders. De organisatie in de aanval zakte in en verdedigend liet de ploeg enkele steken vallen. Zo kon Rood Wit in een tijdsbestek van 3 minuten de stand omdraaien in een 13-9 voorsprong. De wedstrijd was daarmee beslist. De supersub van de thuisploeg die met 2 rake schoten uit evenzoveel pogingen de stand naar 11-9 had gebracht was daar medeverantwoordelijk voor. Op 14-9 floot de prima leidende scheidsrechter P. Hagenaars af voor het einde van de wedstrijd. De Pein had gevochten voor wat het waard was, maar bleef (voorlopig) met lege handen achter. Rood-Wit had echter bepaald niet de middag achter de kiezen waar het vooraf op had gerekend. Dat mag als compliment gezien worden voor de uitploeg.

En dus moest de ploeg van Sietse Dijkstra nog in spanning afwachten wat HHV uit bij VDDO zou gaan doen. Beide ploegen wisten wat er nodig was; VDDO moest winnen om kampioen te worden & HHV had aan een puntje genoeg om zich veilig te spelen. De wedstrijd werd live uitgezonden op een streamingsdienst en de spanning was om te snijden in de kantine in Wezep. Tot 19-17 was het verschil heel erg klein maar uiteindelijk deed VDDO wat het moest doen en won het met 21-17 van HHV. Dat bleek dus genoeg voor De Pein waardoor het zich knap veilig speelde in de 2e klasse. De druiven waren dus zuur voor de ploeg uit Hollandscheveld dat de dupe was van deze sterke 2e klasse en volgend jaar op het veld in de 3e klasse moet beginnen (waar het in de zaal in de 1e klasse actief is). En zo werd het voor het dorp Opeinde geen compleet ramp-weekend, maar slechts gedeeltelijk.

Het seizoen zit er hiermee op voor De Pein. Een mooi seizoen dat dus positief afgesloten wordt met lijfsbehoud in de 2e klasse. Concluderend kan je stellen dat het dus een prima seizoen geweest is met: 2 kampioenschappen en 1x handhaving. Gedurende het seizoen zat er ook een stijgende lijn in het spel van de selectie, met af en toe een kleine dip, met name na een lang en slopend zaalseizoen.

Volgend jaar is De Pein met 5 seniorenteams goed vertegenwoordigd op de korfbalvelden. Tel daarbij op de verlening met de technische staf & het behoud van alle spelers uit de selectie binnen de club (+ de terugkeer van enkele geblesseerde spelers) en er kan geconcludeerd worden dat De Pein er volgend jaar goed opstaat. De voorbereiding voor De Pein op het seizoen 24/25 start medio augustus. Voor nu is er op 22 juni nog het jeugdtoernooi en wordt het seizoen traditioneel afgesloten met het jaarlijkse: Open Smallingerlands Pjukkampioenschap op vrijdagavond 28 juni. Graag tot dan en namens de selectie: bedankt voor de support dit jaar!


10-06-2024 21:06:41 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties