logo

19-02-2024 12:02:18 De Pein 3 heeft zijn kampioenswedstrijd al gespeeld

…en we moeten de lezers helaas teleurstellen, die hebben we verloren.

 

Zoals al eerder beloofd zou halverwege de zaalcompetitie een wrap up van de eerste helft geschreven worden.
Het heeft wat langer geduurd, maar hier is ie dan!

12 november begonnen we de eerste wedstrijd met de nieuwe bezetting.
Iris en Yvonne er bij, een heer (ús Romke) minder.

 

We hebben dus besloten om vaker een dame (9 beschikbaar) te laten spelen als heer (4 beschikbaar).

De eerste wedstrijd tegen de Hoeve 3 speelden meteen Dagmar en Marleen als heer. Daardoor hoefde Pieter(tje) niet tegen “die heer die op een angry bird lijkt, maar verder een hele prima kerel is”.
De toon was weer gezet deze competitie. Dagmar scoorde volop en na een dampende stampende wedstrijd stond de 13-13 op het scorebord. 
Beide teams dachten dat ze de leukste en meest uitdagende tegenstander hiermee meteen al gehad hadden. Gelukkig treffen we elkaar twee keer in de zaal.

 

De wedstrijd die een week later plaatsvond wordt ook wel in de herinnering opgerakeld als “the miracle of the Dúnoardhal”. De tribunes waren aardig gevuld en er werd aan klantenbinding gedaan, want man, man, man wat een wedstrijd. 
In een zucht en een scheet stond de 1-9 achterstand op het scorebord. Na rust gingen de withemden uit Wapserveen vrolijk door waar ze gebleven waren en scoorden de 1-10. Dat de tegenstander met een eerste team aan komt zetten kan “zondag 1” niks deren want als je 4 verse dames waaronder de immer fanatieke Dagmar met een achterstand er in zet dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Met nog 2 minuut op de klok stond de eerste voorsprong van 15-14 op het bord en er werd uiteindelijk 16-15 gewonnen!
Fans op de banken, spelers in de wolken. Hier konden we wel een tijdje op teren.

 

Vervolgens mochten we weer naar Noordwolde en reden we weer langs de Koppenjan… daar werd een zaadje geplant.
Dennis zat die ochtend op de bank te coachen nadat hij één van de jongste mascottes de vingertjes tussen de deur plette, dus ook die wedstrijd speelden enkele dames als heer en wederom niet onverdienstelijk. Met Flapper weer als scheids en Forward dat kanonskogels op de korf afvuurde vanuit het buitenveld kwam ons dit wel bekend voor en konden we dit wel bespelen.
Met 11-13 een stroeve overwinning, maar de punten waren binnen.

 

Inmiddels was het december en ineens was ook Janco daar weer. KIOS 4 werd even vakkundig over de knie gelegd met 21-8. Volgens de slecht bijgehouden statistieken met een eerste doelpunt en prachtig vreugdesprongetje van Yvonne maar ook papa Ottema scoorde mooi mee. Een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. 

 

Dan de week er na, de week dat het moest gebeuren. Eerst “even” de puntjes ophalen in de Expansiehal (die nu anders heet) en dan om Pannenkoeken! 
Maar het was niet zomaar eventjes iets in Jubbega. Er werd weer gespeeld tegen een vlaggenschip, maar Wordt Kwiek 1 had zich ook nog eens sterk voorbereid en kwam goed beslagen ten ijs. 
Waar de Peinders al aan stroop en poedersuiker dachten was WK tactisch sterk aan het spelen, alles op de afvang, en schoten de peinders vooral mis. Thomas liet zien op 6-2 dat we ons niet zomaar gewonnen gaven en scoorde zijn eerste treffer ooit. We kamen terug, we kwamen vóór en we verspeelden alsnog een punt. Een sportieve soms wat felle pot, maar wat hadden naast een punt hiermee zeker een pannenkoek verdiend.

 

Vervolgens kwamen de gezelligste tegenstanders van de competitie bij ons in de Dúnoardhal.
Lintjo zien we graag op bezoek komen, maar er zit wel wat niveauverschil tussen het vierde uit Oldeberkoop en het derde van Opeinde… dit kwam deze zondag wel erg geflatteerd naar voren. 
Thomas had de hele “KC de Pein Live” app uitgenodigd om de wedstrijd te komen kijken en de Dunoardhal was mooi gevuld. De score werd dan ook door de gastheer Toersen geopend en goed voorbeeld deed goed volgen. 16-3 met de rust… alles vloog er in. 
Dagmar moest noodgedwongen vanuit isolatie op afstand het scoreverloop volgen, maar zag ook via de app de doelpuntenmachine vastlopen. De tweede helft kabbelde de wedstrijd door richting einde en de ruim aanwezige fanbase van Iris zagen haar nog wel,met haar zesde treffer, de 21-8 eindstand noteren.

 

Tijd voor de feestdagen! 

 

Op 7 januari mocht “zondag 1” zich alweer opmaken voor de return tegen MV. (In de volksmond DV). Nog niet alle tegenstanders waren de revue gepasseerd, maar de competitie loopt wat anders, dus we gingen vol goede moed naar Dwingeloo. 
De scheidsrechter meldde zich kort voor de wedstrijd bij ons met wat opmerkelijke reglementen die hij er op nahield, maar hij vond dat hij dat moest melden omdat onze tegenstander van vandaag “de kampioenswedstrijd” speelde. Met wat opgetrokken wenkbrauwen en voor het eerst geheel zonder kleine mascottes van de Wit begonnen we de (wed)strijd in Drenthe. Het werd weer 9-1 voor de withemden. Anouk fungeerde nog even als coach en wisselde tactisch, maar het zou een “dreech” verhaal worden tegen een gebrand Moedig Voorwaarts 1. Er werd een tandje bijgeschakeld door de peinders en nog flink op de scheids gezeurd door de thuisploeg en zo kon MV de punten mee nemen naar Wapserveen… 15-9 en een vervlogen kampioenschap? We zijn nog niet eens op de helft van de comptitie. Deze tegenstanders zien we in ieder geval niet meer.

 

Op 14 januari werd Drenthe weer aangedaan en voor het geval we zouden vergeten waar we waren werd er in de Drenthe-hal gespeeld te Beilen. Weer een “thuiswedstrijd” voor Thomas dus. Deze keer hadden we maar wel één van de drie mascottes meegenomen.
Vitesse 3 bleek net als (de meesten van) ons een jonge ploeg. Het werd dan ook een aardige wedstrijd met de nodige kilometers voor iedereen. Weer eens wat anders en helemaal prima natuurlijk (voor de meesten van ons) als je vervolgens 13-16 weet te winnen.

 

 

En inmiddels zijn we alweer enkele krakers van wedstrijden verder en is er nog een hele hoop te vertellen over geweldige overwinningen, aangediende kansen en een zuur verlies, maar dat komt aan het einde van het zaalseizoen in de volgende samenvatting.

Met de herintrede van Janco, Romke die vrijdags weer gezellig fit wil blijven, Grietsje die na 8 jaar pauze meetraint op de vrijdagen en herintreder Soe die ook sinds kort aangesloten is hebben we steeds meer body binnen de B-selectie. 

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Iedereen is welkom om (eens) mee te trainen op de vrijdag en te genieten van het spelletje. Ook als je alleen wil trainen dan kan dat. Meld je aan bij Dennis en doe gewoon (weer) mee.

 

Zondag 3, 10 en 17 maart zijn we nog te bewonderen in de zaal. Komt dat zien of lees eind maart onze belevenissen terug in de volgende wrap-up!


19-02-2024 12:02:18 - Competitie | weekrapport

Reacties