logo

25-11-2020 20:11:59 [Corona-update] Stukje bij beetje start de sport weer op

Na twee weken verzwaring van maatregelen mag er weer in beperkte vorm aan teamsport gedaan worden door alle leeftijden.

Deze week werd echter wel duidelijk dat de competitie voor wedstrijdkorfbal (Pein 1, 2 en 3) en breedtekorfbal (overige teams) niet eerder dan 9 januari zullen starten. Die datum vinden we zelfs nog hoopvol, maar de KNKV heeft deze datum als laatste mogelijkheid voor een volledige zaalcompetitie. Alternatief is vervolgens 30 januari starten met een halve competitie... of helemaal niet meer starten in de zaal. We wachten het af.

Maar de wil om te blijven sporten, want dat is immers gezond, is aanwezig. Ook voor de sociale cohesie wil men graag in teamverband in beweging blijven.

Voor KC de Pein zijn de volgende situaties nu (week 48) actueel:

De selectie begint in de zaal met aangepaste trainingen. Dit wordt in afgebakende viertallen uitgevoerd in de sporthal in Houtigehage. We beginnen eerst met eenmaal per week. Men houdt tijdens het trainen zoveel mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar en partijvormen zijn dus niet mogelijk.

Het vierde team heeft altijd doorgetraind en heeft dit na de twee weken verplichte rust weer opgepakt. Men traint buiten op het veld zolang de weersomstandigheden het toelaten op de vrijdagavond.

De oudste jeugd traint sinds vorige week buiten. Zij hebben geen beperkingen qua afstand houden ten opzichte van elkaar, maar logistiek is momenteel de uitdaging nog te groot om in Houtigehage te trainen. Ook de A's en B's trainen daarom buiten en hebben een uitwijkmogelijkheid naar de krappe gymzaal in het geval van regen.

De jongste jeugd traint lekker twee keer in de week in de gymzaal. Op dinsdag en vrijdag is de jeugd van 6 tot 12 jaar oud aan het trainen.

De Kangoeroeklup is weer opgestart en zaterdag 28 november is de eerste editie. We hopen op veel enthousiaste kids die op deze manier kennis kunnen maken met het korfbalspelletje. 

 

In alle gevallen geldt; Kleedkamers en kantines mogen niet gebruikt worden. Men komt zo kort mogelijk voor de sportactiviteit naar de accommodatie en gaat ook meteen weer weg na afloop. 

De korfbalkantine wordt nu sporadisch gebruikt voor vergaderingen, verder is het stil.

In alle gevallen geldt, net als op het werk en op school, bij klachten blijf je thuis.

 

Mochten er tips, vragen of opmerkingen zijn rondom deze situatie of andere zaken; alle feedback is meer dan welkom

Bestuur KC de Pein


25-11-2020 20:11:59 - Algemeen | weekrapport

Reacties