logo

19-02-2024 12:02:18 De Pein 3 heeft zijn kampioenswedstrijd al gespeeld

…en we moeten de lezers helaas teleurstellen, die hebben we verloren.

 

Zoals al eerder beloofd zou halverwege de zaalcompetitie een wrap up van de eerste helft geschreven worden.
Het heeft wat langer geduurd, maar hier is ie dan!

 

12 november begonnen we de eerste wedstrijd met de nieuwe bezetting.
Iris en Yvonne er bij, een heer (ús Romke) minder.

 

We hebben dus besloten om vaker een dame (9 beschikbaar) te laten spelen als heer (4 beschikbaar).

De eerste wedstrijd tegen de Hoeve 3 speelden meteen Dagmar en Marleen als heer. Daardoor hoefde Pieter(tje) niet tegen “die heer die op een angry bird lijkt, maar verder een hele prima kerel is”.
De toon was weer gezet deze competitie. Dagmar scoorde volop en na een dampende stampende wedstrijd stond de 13-13 op het scorebord. 
Beide teams dachten dat ze de leukste en meest uitdagende tegenstander hiermee meteen al gehad hadden. Gelukkig treffen we elkaar twee keer in de zaal.

 

De wedstrijd die een week later plaatsvond wordt ook wel in de herinnering opgerakeld als “the miracle of the Dúnoardhal”. De tribunes waren aardig gevuld en er werd aan klantenbinding gedaan, want man, man, man wat een wedstrijd. 
In een zucht en een scheet stond de 1-9 achterstand op het scorebord. Na rust gingen de withemden uit Wapserveen vrolijk door waar ze gebleven waren en scoorden de 1-10. Dat de tegenstander met een eerste team aan komt zetten kan “zondag 1” niks deren want als je 4 verse dames waaronder de immer fanatieke Dagmar met een achterstand er in zet dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Met nog 2 minuut op de klok stond de eerste voorsprong van 15-14 op het bord en er werd uiteindelijk 16-15 gewonnen!
Fans op de banken, spelers in de wolken. Hier konden we wel een tijdje op teren.

 

Vervolgens mochten we weer naar Noordwolde en reden we weer langs de Koppenjan… daar werd een zaadje geplant.
Dennis zat die ochtend op de bank te coachen nadat hij één van de jongste mascottes de vingertjes tussen de deur plette, dus ook die wedstrijd speelden enkele dames als heer en wederom niet onverdienstelijk. Met Flapper weer als scheids en Forward dat kanonskogels op de korf afvuurde vanuit het buitenveld kwam ons dit wel bekend voor en konden we dit wel bespelen.
Met 11-13 een stroeve overwinning, maar de punten waren binnen.

 

Inmiddels was het december en ineens was ook Janco daar weer. KIOS 4 werd even vakkundig over de knie gelegd met 21-8. Volgens de slecht bijgehouden statistieken met een eerste doelpunt en prachtig vreugdesprongetje van Yvonne maar ook papa Ottema scoorde mooi mee. Een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. 

 

Dan de week er na, de week dat het moest gebeuren. Eerst “even” de puntjes ophalen in de Expansiehal (die nu anders heet) en dan om Pannenkoeken! 
Maar het was niet zomaar eventjes iets in Jubbega. Er werd weer gespeeld tegen een vlaggenschip, maar Wordt Kwiek 1 had zich ook nog eens sterk voorbereid en kwam goed beslagen ten ijs. 
Waar de Peinders al aan stroop en poedersuiker dachten was WK tactisch sterk aan het spelen, alles op de afvang, en schoten de peinders vooral mis. Thomas liet zien op 6-2 dat we ons niet zomaar gewonnen gaven en scoorde zijn eerste treffer ooit. We kamen terug, we kwamen vóór en we verspeelden alsnog een punt. Een sportieve soms wat felle pot, maar wat hadden naast een punt hiermee zeker een pannenkoek verdiend.

 

Vervolgens kwamen de gezelligste tegenstanders van de competitie bij ons in de Dúnoardhal.
Lintjo zien we graag op bezoek komen, maar er zit wel wat niveauverschil tussen het vierde uit Oldeberkoop en het derde van Opeinde… dit kwam deze zondag wel erg geflatteerd naar voren. 
Thomas had de hele “KC de Pein Live” app uitgenodigd om de wedstrijd te komen kijken en de Dunoardhal was mooi gevuld. De score werd dan ook door de gastheer Toersen geopend en goed voorbeeld deed goed volgen. 16-3 met de rust… alles vloog er in. 
Dagmar moest noodgedwongen vanuit isolatie op afstand het scoreverloop volgen, maar zag ook via de app de doelpuntenmachine vastlopen. De tweede helft kabbelde de wedstrijd door richting einde en de ruim aanwezige fanbase van Iris zagen haar nog wel,met haar zesde treffer, de 21-8 eindstand noteren.

 

Tijd voor de feestdagen! 

 

Op 7 januari mocht “zondag 1” zich alweer opmaken voor de return tegen MV. (In de volksmond DV). Nog niet alle tegenstanders waren de revue gepasseerd, maar de competitie loopt wat anders, dus we gingen vol goede moed naar Dwingeloo. 
De scheidsrechter meldde zich kort voor de wedstrijd bij ons met wat opmerkelijke reglementen die hij er op nahield, maar hij vond dat hij dat moest melden omdat onze tegenstander van vandaag “de kampioenswedstrijd” speelde. Met wat opgetrokken wenkbrauwen en voor het eerst geheel zonder kleine mascottes van de Wit begonnen we de (wed)strijd in Drenthe. Het werd weer 9-1 voor de withemden. Anouk fungeerde nog even als coach en wisselde tactisch, maar het zou een “dreech” verhaal worden tegen een gebrand Moedig Voorwaarts 1. Er werd een tandje bijgeschakeld door de peinders en nog flink op de scheids gezeurd door de thuisploeg en zo kon MV de punten mee nemen naar Wapserveen… 15-9 en een vervlogen kampioenschap? We zijn nog niet eens op de helft van de comptitie. Deze tegenstanders zien we in ieder geval niet meer.

 

Op 14 januari werd Drenthe weer aangedaan en voor het geval we zouden vergeten waar we waren werd er in de Drenthe-hal gespeeld te Beilen. Weer een “thuiswedstrijd” voor Thomas dus. Deze keer hadden we maar wel één van de drie mascottes meegenomen.
Vitesse 3 bleek net als (de meesten van) ons een jonge ploeg. Het werd dan ook een aardige wedstrijd met de nodige kilometers voor iedereen. Weer eens wat anders en helemaal prima natuurlijk (voor de meesten van ons) als je vervolgens 13-16 weet te winnen.

 

 

En inmiddels zijn we alweer enkele krakers van wedstrijden verder en is er nog een hele hoop te vertellen over geweldige overwinningen, aangediende kansen en een zuur verlies, maar dat komt aan het einde van het zaalseizoen in de volgende samenvatting.

Met de herintrede van Janco, Romke die vrijdags weer gezellig fit wil blijven, Grietsje die na 8 jaar pauze meetraint op de vrijdagen en herintreder Soe die ook sinds kort aangesloten is hebben we steeds meer body binnen de B-selectie. 

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Iedereen is welkom om (eens) mee te trainen op de vrijdag en te genieten van het spelletje. Ook als je alleen wil trainen dan kan dat. Meld je aan bij Dennis en doe gewoon (weer) mee.

 

Zondag 3, 10 en 17 maart zijn we nog te bewonderen in de zaal. Komt dat zien of lees eind maart onze belevenissen terug in de volgende wrap-up!

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


23-01-2024 21:01:17 De Pein draait pas laat warm tegen hekkensluiter.

Wedstrijden tussen een club uit de bovenste regionen en een hekkensluiter kunnen soms heel verrassend zijn, of spannend of allebei. Afgelopen zaterdag was het eigenlijk geen van beide, maar toch was het uiteindelijk de hoogst geklasseerde club die waarschijnlijk het minst te tevreden was. Dat maakt sport dan ook wel weer mooi; je weet nooit precies hoe het gaat lopen. Zelfs Mathieu van der Poel bleek afgelopen weekend een mens en ook PSV (in de eredivisie) bleek niet onverslaanbaar.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-01-2024 15:01:28 Jeugdtoernooi KC De Pein 2024

Het jaarlijkse jeugdkorfbaltoernooi georganiseerd door KC De Pein zal dit jaar plaatsvinden

op 22 juni. De jeugdtoernooicommissie is inmiddels gestart met de voorbereidingen.

De uitnodigingen zijn vandaag (19 januari) verstuurd.

 

De jeugdtoernooicommissie,

Evie, Anneke, Marrit, Koop en Janco

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


14-01-2024 19:01:37 Missen van kansen breekt De Pein op tegen WWC.

Na een paar vrijaf weken stond er voor het vlaggenschip van KC De Pein in de eerste wedstrijd van 2024 gelijk een belangrijk affiche op het programma. Oude bekende WWC, dat 2 seizoenen geleden in de uitwedstrijd nog een ware plaaggeest bleek, was de eerste horde in de strijd om promotie. En ook deze zaterdag bleek maar weer eens; als je zelf de kansen niet maakt, dan doet de tegenstander dat uiteindelijk wel.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


11-01-2024 21:01:18 ALV op 1 februari 2024

Aan alle (ere-)leden en ouders van jeugdleden;

 

Algemene ledenvergadering KC de Pein

donderdag 1 Feb 2024, aanvang 20.00 uur in de Kuorkesitter.

 • Opening
 • Ingekomen stukken en mededelingen
 • Notulen vorige ledenvergadering
 • Terugblik afgelopen jaren
 • Financieel overzicht 1 juli 2019 - 1 juli 2023
 • Verslag en Verkiezing kascommissie
 • Begroting 2023-2024
 • Contributie
 • Jaarverslagen Commissies
 • Bestuursverkiezing; 
  Wij zoeken nieuwe bestuursleden!
 • Rondvraag
 • Sluiting

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


17-12-2023 20:12:12 De Pein als ‘’Herbstmeister’’ de winterstop in.

Het was afgelopen zaterdag een enerverend treffen tussen De Pein en Leeuwarden in de sporthal in Houtigehage. Toen de stofwolken eenmaal opgetrokken waren, kon De Pein twee punten bijschrijven en moesten de geel-blauwen met lege handen weer terug naar de Friese hoofdstad. Het hoofdwoord van deze wedstrijd: strijd. 

Maar voordat we overgaan naar het verslag van deze week eerst nog even een kleine rectificatie n.a.v. vorige week. Door velen opgemerkt was er inderdaad geen verslag na de nederlaag tegen DTL. De reden daarvoor: de webmaster had afgelopen week geen tijd gevonden om het verslag te maken, mede door een bezoek aan de doelpuntrijke wedstrijd van LDODK – Fortuna (er zijn wel eens betere keuzes gemaakt). Excuses voor het ontbreken daarvan, om er toch nog wat woorden aan te wijden; het collectief van De Pein was niet goed genoeg. De dames maakten te weinig goals en de heren kregen er te veel tegen. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


29-11-2023 14:11:39 Popquiz 2000 Live in de feesttent! Kaarten via KC de Pein te bestellen!!!

Van Kerstnacht tot Oudejaarsnacht slingert Radio 2 traditiegetrouw de Top 2000 de ether in. Hierin worden de bij stemming tweeduizend populairst bevonden liedjes aller tijden achter elkaar gedraaid. Ook de Peinder activiteitencommissie doet aan deze lijst mee en daarom organiseren we dit jaar de Popquiz2000 Live. Een popquiz met liveband en diverse verrassingen die volledig in het teken staat van Dé lijst der lijsten!

Onder leiding van de Iduna quizmasters, met de band Deun van Seun en aan de hand van muziekfragmenten, beeldfragmenten en algemene vragen, nemen teams het tijdens de quiz in tien ronden tegen elkaar op. Van de vroege beginjaren van de popmuziek: de 50s en 60s tot aan de jaren 00; alles komt voorbij in de hitlijstenstrijd.

Tijdens deze epische quiz vallen er leuke prijzen te winnen én natuurlijk vrijkaarten voor een concert naar keuze in Iduna. Luister jij tussen kerst en oud & nieuw dag en nacht naar Radio 2? Weet jouw team het antwoord op vragen als “Waar staat het hotel van The Eagles”? Of ben je een wandelende muziekencyclopedie en denk jij dat je het in je hebt om deze quiz te winnen? Doe dan mee! (lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


28-11-2023 20:11:57 Streekderby prooi voor KC De Pein

Wedstrijden tussen De Pein en Olympia (T) stonden in het verleden vaak garant voor spektakel, strijd & ook heel wat gele en of rode cadeautjes. Maar in 2023 zijn de verhoudingen ietwat gedraaid; De Pein heeft een sterk verjongde ploeg over de gehele linie terwijl de ploeg uit Twijzel voor een gedeelte nog altijd bestaat uit spelers die al wat jaren meegaan. Zaak voor jonge ploeg van Sietse Dijkstra om dus met name niet mee te gaan in het spel van de ploeg uit Twijzel en uit te gaan van eigen kracht.

(lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


21-11-2023 20:11:14 KC De Pein voorkomt blamage tegen WIK'34.

Johan Cruijff zei ooit; ‘’Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander’’. Deze uitspraak was zaterdag zeker van toepassing op de wedstrijd van KC De Pein 1. De ploeg zakte eigenlijk bijna collectief door de ondergrens, maar wist uiteindelijk op wilskracht en basisniveau toch de punten thuis te houden.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


16-11-2023 20:11:34 KC De Pein veel te sterk voor MN en W.

Op zaterdag 11 november stond er voor veel kinderen een belangrijke activiteit op het programma, namelijk: Sint-Maarten. De definitie van Sint-Maarten is simpel: kinderen zingen een liedje bij een voordeur en krijgen vervolgens snoepgoed. Zo simpel was de opdracht voor KC De Pein ook; eigen niveau halen en 2 punten meenemen vanuit Stiens. Bijkomend voordeel was ook nog dat de spelers een excuus hadden om niet thuis te zijn en zo steeds de deur open moesten doen.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport