logo

Zon en recorddeelname op 27e Leijenloop

OPEINDE – Met 500 lopers was het historisch druk op de 27e Intersport Evink Leijenloop, georganiseerd korfbalclub De Pein en sporvereniging Friesland. De recorddeelname komt voor een groot deel op rekening van het Lauwers College, waarvan 200 tweedeklassers meeliepen met de 5,2 kilometer. Op de halve marathon waren er eerste prijzen voor Saco Hemstra uit Weidum en Sandra van Strien uit Burgum.

 

Naast de brugklassers deed ook een grote groep docenten van het LC mee en kwam Gerard Nijboer het startschot lossen namens IRub2BFit. Gezellig druk dus op en rondom de Peinder sportvelden; tot ieders opluchting met de zon en blauwe luchten prominent aanwezig. De tijd werd geregistreerd met veterchips, een toch wel spannend experiment voor de organisatie dat uitstekend functioneerde en volgend jaar ongetwijfeld wordt doorgezet.

 

Een aantal atleten was herkenbaar aan een knalgeel en uniek Intersport Evink Leijenloopshirt. Het waren de bijna dertig deelnemers aan de Leijenloopclinics die stuk voor stuk na elf weken training mooie prestaties neerzetten op de 5 en 12 kilometer. Nog positiever is dat bijna al deze lopers samen met trainer Hoekman na 15 juni verder gaan onder de naam ‘loopgroep De Leijen’.

 

De loop zelf dan. De harde tegenwind maakte van vele pogingen om PR’s te verbreken een zware uitdaging, al werden er toch mooie winsttijden genoteerd. Met Saco Hemstra met 1:22:39 de nummer één op de halve marathon, die net wat eerder finishte dan Bob van der Weg uit Ouwsterhaule. Bij de dames was  uit Sandra van Strien op afstand de snelste op de 21 kilometer. De 12 kilometer ging bij de dames naar Corine Visser uit Leeuwarden (55:17) uit en bij de heren naar Herman Regenerus uit Marrum (45:51).

 

Op de 5,2 kilometer zegevierde Menco Schuurman uit Delft (17.50) samen met Fleur Baljet uit Oosthem die een knappe tijd van 20:25 liep. De volledige lijst met uitslagen is inzichtelijk via , net zoals een verzameling van gemaakte foto’s en verslagen. Volgend jaar staat op de derde zaterdag van juni de 28e editie  van de Leijenloop op de agenda: tot 21 juni 2014!

 


15-06-2013 17:06:46 - Leijenloop | weekrapport

Reacties