logo

Zaterdag 18 juni 30e Leijenloop te Opeinde, met aangepaste starttijden

De derde zaterdag van juni vind voor de 30e keer het hardloopevenement van Opeinde en omstreken plaats; De Leijenloop. Zaterdag 18 juni starten ruim 250 hardloopfanaten vanaf sportpark Douwekamp te Opeinde. Anders dan anders deze editie is de bredere organisatie waarin de activiteitencommissie Opeinde en Loopgroep Opeinde samen met KC de Pein participeren. Verder zal er voor het eerst dit jaar in twee gedeeltes worden gestart. De prominente wedstrijdloop rondom de Leijen zal 14.00 uur starten en de wedstrijden van de 5,2 Kilometer en de 12 Kilometer zullen 14.15 uur het startschot horen vallen.
Gelijk aan voorgaande jaren is dat de loop onder de vlag van SV Friesland wordt georganiseerd, het gebruik van de geautomatiseerde tijdswaarneming, een fraaie route voor elke afstand en inmiddels voor de vijfde keer op rij de deelname van het Lauwers College. De middelbare school uit Buitenpost komt jaarlijks met alle tweedeklassers in Opeinde meedoen aan de Leijenloop.

Hardlopers die mee willen doen kunnen zich tot en met  15 juni vooraf inschrijven via www.leijenloop.nl hiermee kan €1 op het inschrijfgeld worden bespaard. Deelname aan de Leijenloop is voor de 5,2 Kilometer €4 en voor de 12 en 21 Kilometer €8. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 12.30 uur tot en met 13.45 uur. Door de verwachte toeloop en het aantal voorinschrijvers dat reeds de 200 is gepasseerd wordt geadviseerd om tijdig op het sportpark aanwezig te zijn.


12-06-2016 18:06:03 - Algemeen | Leijenloop | weekrapport

Reacties