logo

Zwaar gehavend De Pein 2 kansloos

Resultaat van wedstrijd De Pein 2 - Kinea 2 (3-13) gespeeld op Douwekamp te 08 Sep 2002

Vorige week wisten de Peinder reserves nog een puntje uit het vuur te slepen in een hectische slotfase, maar tegen Kinea was De Pein, vooral door een nogal vreemde opstelling, kansloos

Vorig seizoen zijn er al 4 wedstrijden tegen Kinea gespeeld dus voor de Pein waren het allemaal bekende gezichten, Kinea had desalniettemin bijna geen punt van herkenning bij de Pein, naar aanleiding van vorig jaar. Alleen Dennis de Wit en de later ingebrachte Jan Varwijk waren vorig jaar alle 4 keren van de partij, Sido de Wal was vorig jaar nog met het eerste de strijd aangegaan tegen de Kinea hoofdmacht.

In de aanval begonnen Sido de Wal, Engbert Blauw, Sjoerdtsje Jeltema (junior) en Bettie de Boer. Door ziektes, zwangerschap, familiedagen en blessures was Bettie de Boer de enige dame uit het tweede die deze week meespeelde. In de verdediging begonnen daarom Sylvia v/d Heide en Elsa Varwijk (beiden uit het 3e) samen met Johan Faber en Dennis de Wit. In deze fantasieopstelling begon De Pein moeizaam, door middel van een door Johan Faber benutte strafworp werd de aansluiting op Kinea (1-2) behouden, maar nadat een strafworp even later gemist werd knakte er iets en zakte alles in. Elsa Varwijk moest halverwege de eerste helft het veld verlaten en werd vervangen door haar medespeelster uit het 3e Sjoerdtsje Corpier. Kinea liep gestaag uit daar waar de Pein slechts één keer iets terug kon doen in de persoon van Bettie de Boer die van afstand de korf wist te vinden. Aan het einde van de eerste helft viel Sjoerdtsje Jeltema ook nog eens uit met een pijnlijke enkel, maar reserve speelsters waren niet voorhanden. Gelukkig was Janneke v/d Veen als toeschouwer aanwezig en die wist in korte tijd bijna alle benodigde spullen te vinden om een helft te spelen.

Jan Varwijk werd er in de tweede helft ingezet voor Dennis de Wit, maar Kinea bleef rustig aan doorgaan met doelpuntjes maken en bij de Pein wou het allemaal nog steeds niet lukken. Halverwege de tweede helft maakte Foppe Antonides zijn rentree in de korfbalcompetitie, maar het bleek uiteindelijk een onwaardige wedstrijd voor Antonides en de anderen, want alleen Johan Faber wist nog eenmaal de korf te treffen wat de eindstand bracht op 3-13.

Volgende week tegen OKO/Bies uit Opende zal er met de vaste spelers/sters beter gespeeld moeten worden, anders wordt het nog een moeilijke competitie voor de Peinder reserves.

Doelpunten de Pein: Johan Faber 2 en Bettie de Boer 1.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34