logo

Wedstrijd pas laat op gang

De Pein bindt Frigro aan de zegekar

Resultaat van wedstrijd De Pein 1 - Frigro 1 (14-10) gespeeld op H'veen (BW) te 04 Jan 2003

HOUTIGEHAGE- 20 minuten waren er al gespeeld, tussenstand 1 â 1. Voor korfbalbegrippen ronduit erbarmelijk. Na de rust, die aanving met 3 â 3, kwam de doelpuntenmachine langzaam op gang. Een boeiende wedstrijd werd het echter nooit.

Het goede voornemen voorafgaand aan de wedstrijd mag dan een leuke en doelpuntrijke wedstrijd op de mat leggen geweest zijn, veel kwam hier niet van terecht. Beide teams grossierden in foutieve passes en slechte keuzes, daar het er verdedigend niet slecht uitzag afgelopen zaterdag kon het gebeuren dat er tot diep in de 1e helft slechts 2 doelpunten voor beide teams genoteerd konden worden. Een mooi 1-2 tje tussen Ronald Rozenberg en Bonne Altena aan het slot van de 1e helft was ogenschijnlijk de mooiste actie van de gehele wedstrijd. Het schot van laatstgenoemde leverde gelukkig ook een doelpunt op, helaas voor de Pein wist Frigro nog een vrije bal om te zetten in een doelpunt zodat scheidsrechter Kuiper (Moedig Voorwaarts) âdie overigens opviel door niet op te vallen- met een 3 â 3 ruststand aan een welverdiend bakje koffie kon.

Gelukkig voor het publiek vielen de doelpunten in de 2e helft iets gemakkelijker. De invaller aan Frigro-kant scoorde meteen uit zijn eerste balcontact maar de Pein was niet onder de indruk. Sterker nog: 2 aanvallen verder hadden evenzoveel doelpunten opgeleverd zodat de Pein al snel weer aan de goede kant van de score stond. Hoewel Frigro in het vervolg van de wedstrijd niet op een onoverbrugbare achterstand werd gezet kwam inclusief de demarrage van 10 â 8 naar 12 â 8 de Peinder overwinning geen moment in het gevaar. De wedstrijd uitspelend bleef de marge tussenbeide 4 doelpunten (14 â 10). Douwe de Haan, die afgelopen week bekend maakte ook volgend seizoen de scepter bij de Pein te zwaaien, was vooraf niet gerust op een overwinning. De Haan: âFrigro kan in principe vrijuit ballen tegen ons en heeft niets te verliezen, de beweeglijke ploeg is moeilijk te verdedigen. Gelukkig bleven we overeind zodat we vol vertrouwen naar de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen koploper SIM kunnen toewerken, want daar willen we niet weer van verliezen!â De Haan en alle andere aanwezigen zullen gezien hebben dat er dan wel uit een ander vaatje getapt moet worden wil de Pein SIM met succes bestrijden.

Doelpunten de Pein: Ronald Rozenberg 4, Hans Hellinga 4 (1 strafw.), Sander van der Heide 2, Bonne Altena, Hinke Quarré en Mariëlle Blauw ieder 1.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34