logo

Pein in lengte en kwaliteit duidelijk de mindere

Doelpuntloze 2e helft van de Pein 2

Resultaat van wedstrijd De Pein 2 - Vitesse (Be) 2 (4-16) gespeeld op Douwekamp te 27 Apr 2003

OPEINDE â Op een ander tijdstip dan normaal en daardoor zonder Klaas Veenstra moest de Pein 2 zondagmiddag om 14.30 aantreden tegen Vitesse uit Beilen. Bij winst zou Vitesse zo goed als veilig zijn in deze klasse en daarmee de Pein officieel gedegradeerd zijn. De hoop is bij de Pein al opgegeven en het seizoen moet maar rustig uitgespeeld worden. Dat vitesse uiteindelijk met een 16-4 overwinning naar huis ging was jammer, maar dat de pein 2 de gehele 2e helft niet gescoord heeft is schandelijk.

Interim coach Johan Faber zat aan de kant, daar waar Douwe de Haan afwezig was en er eigenlijk nog geen coach is puur voor de Pein 2. Het eerste aanvalsvak met Foppe Antonides, Anneke Haarsma, Bettie de Boer en Sido de Wal kon met de harde wind de korf niet heel gemakkelijk vinden. Het verdedigingsvak had het ook heel moeilijk met de lange dames en een lange heer. Het vak met Engbert Blauw, Sjoerdsje Corpier, Janet Dijkstra en Dennis de Wit kon niet voorkomen dat er uiteindelijk gescoord werd. De grote tegenstanders maakten met hun lengte, lange armen en goede druk buitenuit het aanvallen ook erg moeilijk voor dat vak. Gescoord werd er wel, hetzij moeilijk en met een beetje geluk, maar gezien het aantal mooie kansen dat er gecreëerd werd was het resultaat matig. Engbert Blauw scoorde op een onverwachts moment van grote afstand en ook Janet Dijkstra wist van afstand de korf te vinden. Na eerst een simpele doorloopbal te missen wist Dennis de Wit na een geweldige combinatie met Janet Dijkstra een moeilijkere doorloopbal wel af te ronden. Het eerste aanvalsvak wist alleen maar te scoren uit een goede doorloopactie van Foppe Antonides, die uiteindelijk puntgaaf werd afgerond door Sido de Wal. Foppe Antonides kwam nog onvriendelijk in aanraking met de paal, maar de schade bleef gelukkig beperkt door het snelle optreden van een heer van Vitesse, die verhinderde dat de paal met kracht naar de grond vloog. Vitesse was inmiddels al bij de 7 doelpunten en vlak voor rust werd de 4-8 binnengeschoten.

Na de rust ging het eerste verdedigingsvak verder waarmee ze de eerste helft afgesloten hadden; achterverdedigen. Het achterverdedigen ging redelijk en het duurde heel lang voordat er gescoord werd door Vitesse, de gasten uit Beilen kregen wel veel kansen, mede omdat het aanvalsvak van de Pein niet tot scoren kwam. Uiteindelijk scoorde Vitesse de 2e helft evenveel doelpunten als ze in de 1e helft hadden gedaan en de Pein kon zelfs niet met Jan Varwijk voor Sido de Wal en Sjoerdtsje Jeltema voor Sjoerdsje Corpier tot scoren komen.

Na afloop van de wedstrijd stond het 2e team nog even stil bij het feit dat Anneke Haarsma de komende 9 weken op stage is in Canada en met de overhandiging van een leuk reispakket is haar een goede reis toegewenst!

Scores de Pein: Sido de Wal, Janet Dijkstra, Engbert Blauw en Dennis de Wit ieder 1 doelpunt


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34