logo

Pein 2 uit dal gekropen

Resultaat van wedstrijd Rodenburg 3 - De Pein 2 (9-11) gespeeld op Leek te 22 Sep 2002

Wat de afgelopen weken de Pein zo tegenzat, niet kunnen scoren, leek in de eerste helft wederom een feit. De Pein 2 kreeg echter TIJDENS de wedstrijd tegen Rodenburg een opleving en alles liep ineens. De balletjes verdwenen in de korf en rolden er niet meer uit en verdedigend waren de Peinder reserves ook oppermachtig.

In de vroege ochtendgloren betraden de volgende acht mensen, van een selectie van 12, het veld. Sido de Wal, Johan Faber, Evie Riemersma en Anneke Haarsma begonnen met in het andere vak voor de Pein; Jan Varwijk, Engbert Blauw, Bettie de Boer en Wippie v/d Heide. De eerste helft begon zoals de Pein het inmiddels gewend was. Goed spel, veel rondspelen, de goede kansen pakken en niet afronden. Rodenburg bleek begonnen te zijn aan een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen, want met iets meer precisie en geluk kwam Rodenburg op voorsprong en bouwde die rustig uit naar een 5-0 voorsprong. Rodenburg begon steeds minder geconcentreerd met aanvallen en veelal waren ze na een schot het balbezit weer kwijt, vooral het vak van de lange Jan Varwijk was gehaaid op de bal, wat het andere vak meer en meer gelegenheid gaf om te scoren. Een heftige regenbui dreigde roet in het eten te gooien, maar juist in die weersomstandigheden werd er wel wat gescoord en naarmate het droger werd ging de Pein gestaag door tot de 5-3 ruststand op het scorebord stond.

In de theepauze kon er even bijgekomen worden van het ruige weer en na de warme oppepper was het weer tijd om proberen die achterstand in te halen. Rodenburg dacht er echter anders over, want het eerste wapenfeit kwam van de Leekster zijde, 6-3. terwijl Johan Faber de 6-4 liet aantekenen werd Doetie Antonides ingebracht om wat aanvallende impulsen in te brengen, bleek na deze score de ban al te zijn gebroken. Johan Faber ronde uitermate koel de volgende kans ook af en in het andere vak haalde Jan Varwijk de trukendoos weer open en werd zijn directe tegenstander enkele keren op de vierkante meter het bos ingestuurd. De score liep geleidelijk doch duidelijk uit en dat vooral in het Peinder voordeel. Bij een stand van 7-11 en 5 minuten te spelen kwam Dennis de Wit nog even van de bank en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld wat uiteindelijk een uitslag van 9-11 opleverde.

De goede lijn moet vastgehouden worden en het vertrouwen is er ook wel, maar zo heb je de ene week beschikking over 12 mensen en de week erna kan je eigenlijk geen team opstellen. Een oplossing wordt altijd gevonden gelukkig en komende week zal ervoor gezorgd moeten worden dat Asko 3 duidelijker onder de Pein blijft op de ranglijst.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34