logo

Pein 2 officieel gedegradeerd

V&V wint met weinig doelpunten op zonnige zaterdag

Resultaat van wedstrijd V. en V. (G) 2 - De Pein 2 (10-6) gespeeld op Thuisveld te 10 May 2003

GARIJP â Met een kansloos verlies van de vorige keer tegen de Garipers in het achterhoofd (7-15), ging de Pein 2 met een heel ander team de strijd weer aan op de zaterdag. Waren er aan het begin van het seizoen nog 5 dames ingedeeld bij het tweede, nu was alleen Bettie de Boer nog over als dame en werd de verdere opvulling voor het team uit de junioren en het 3e gehaald. V&V 2 bleek ook grotendeels uit andere spelers te bestaan dit keer, op slechts enkele punten was het team niet gewijzigd, maar over het algemeen waren het allemaal nieuwe gezichten. Bepalend voor het spelbeeld was vandaag vooral het weer, het was erg benauwd en dat had zijn effect op de spelers die duidelijk snel vermoeid waren. Een schamele 10-6 eindstand was uiteindelijk het resultaat.

De jonge spelers en speelsters van Garijp moeten hun draai nog een beetje vinden, want een snelle score zoals de vorige keer was er ditmaal niet. Het aanvalsvak van Jan Varwijk, Klaas Veenstra, Janet Dijkstra (3e) en Bettie Elverdink kon er voor zorgen dat de Pein qua score nog bijbleef en de het verdedigende vak met Sido de Wal, Engbert Blauw, Corien v/d Velde en Janneke v/d Veen (beide junioren) maakte het de Garipers ook moeilijk. Met weinig kansen aan weerszijden was het wedstrijdbeeld, net als het weer, een beetje sloom. De enige dreiging van beide ploegen kwam uit wat schoten, die meestal geen korf raakten en fouten in het uitbrengen van een bal, wat V&V goed wist af te straffen. Scheidsrechter T. Kuipers van Olympia was ook zichtbaar vermoeid en misschien daarom een enkele keer wat twijfelachtig in zijn beslissingen, desondanks floot hij weer een goede wedstrijd. Het verlies van de Pein was niet aan hem toe te schrijven, maar kwam puur door het gebrek aan scoren aan peinder zijde.

Na rust bleken de doelpunten weer duur en een enkele strafworp bracht nog wat beleving in het geheel. De dames aan V&V zijde waren vandaag degenen die eigenlijk de 2 punten binnensleepten, want zij konden het de peinder dames dusdanig moeilijk maken dat er niet gescoord werd en met name de geroutineerde dame wist de korf nog wel te vinden. Ook het inbrengen van 2 verse spelers bij V&V hielp weinig. Grote tegenvaller bij de Pein was het uitvallen van Bettie Elverdink met een spierblessure, hopelijk is zij zondag in ieder geval weer speelklaar.

Met dit verlies is de Pein 2 nu officieel gedegradeerd en zal er volgend jaar een trapje lager gestreden moeten worden. Het tweede team van KC de Pein moet nu de rest van de competitie nog maar uitzingen met een groot gebrek aan dames.

Doelpunten de Pein: Jan Varwijk 3, Engbert Blauw 2, Sido de Wal 1


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34