logo

Gele kaarten ontsieren wedstrijd

De Pein 2 maakt het weer eens spannend

Resultaat van wedstrijd De Pein 2 - ASKO 3 (16-19) gespeeld op Dunoardhal te 26 Jan 2003

HOUTIGEHAGE â Het zaalseizoen was tot vorige week redelijk eenzijdig gebleken, maar na de winst op buurclub Drachten is de spirit weer helemaal terug bij De Pein 2.

Het verdedigingsvak met Denis de Wit, Engbert Blauw, Anneke Haarsma en Bettie Elverdink kreeg al snel 2 treffers te incasseren van ruime afstanden. De angst dat daarmee meteen de toon wederom was gezet bleek onjuist. Het aanvalsvak met Jan Varwijk, Foppe Antonides, Wippie v/d Heide en Sjoerdsje Corpier wist nadat Engbert Blauw de score voor de Pein had geopend, al snel weer gelijk te maken door een afstander van Foppe Antonides en een strafworp van Jan Varwijk. Asko wist de kansen te benutten en kwam wederom voor, maar Engbert Blauw trok de stand weer naar 4 â 4. Het gezeur van Asko werd vervolgens steeds erger, de ietwat onstabiele scheidsrechter had er ook al snel genoeg van wat resulteerde in 2 gele kaarten. Foppe Antonides liet zien dat hij het vizier op scherp had staan en schoot de Pein naar een tweepuntsmarge. Engbert Blauw en Jan Varwijk (2Ã) wisten de ruststand voor de Pein op 9 te brengen, maar Asko scoorde na diezelfde periode de 12e treffer.

In de rust kwam Klaas Veenstra Dennis de Wit aflossen en liet in zijn eerste aanval meteen zien dat hij weer erg zuiver was, Jan Varwijk maakte een doorloopbal keurig af, maar Asko bleef ook gestaag doorgaan. Op de stand van 11-15 kwam Johan Faber het offensief ook nog eens ondersteunen ten koste van Engbert Blauw en de efficiëntie in de doelpogingen werd door de Peinders meteen opgevijzeld. Klaas Veenstra (2Ã) en Foppe Antonides zorgden ervoor dat de Pein inliep naar 14-15. Het verlies aan concentratie leverde Asko door middel van strafworpen, omdraaiballen en doorloopballen de beslissende 4 punten voorsprong op. Foppe Antonides wist de spanning nog een beetje terug te brengen door 2 maal te scoren maar Asko kon in de laatste minuut nog een doorloopbal simpel afronden en daarmee was de eindstand van 16-19 bereikt. Een heer van Asko wist de 2e helft nog te ontsieren door twee keer enorm dom tegen een gele kaart aan te lopen. Het ronduit asociale en vooral brutale gedrag jegens de scheidsrechter was uiterst beschamend en erg slecht voor de naam van de club.

Komend weekend is er geen wedstrijd en de week erna dan zal de Pein 2 naar de Friese hoofdstad afreizen om daar hopelijk weer zoân strijdvolle pot neer te zetten.

Doelpunten de Pein: Foppe Antonides 6, Jan Varwijk 4, Klaas Veenstra en Engbert Blauw ieder 3.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34