logo

Degradatiekorfbal ligt de Pein niet

Rodenburg geeft de rode lantaarn over aan De Pein

Resultaat van wedstrijd De Pein 2 - Rodenburg 3 (7-11) gespeeld op Douwekamp te 13 Apr 2003

OPEINDE - Vorige week was OKO te sterk voor de Pein, na een goede eerste helft werd er uiteindelijk toch nog verloren. Vandaag tegen Rodenburg 3 was het zaak om te winnen, de uitwedstrijd werd nipt gewonnen, maar in de zaal waren de reserves van de Pein tweemaal kansloos. Om enigszins bij te blijven waren twee punten wel handig, want mede-degradatiekandidaat Vitesse stond 2 punten voor op de Pein 2, bij winst zou de Pein dus weer in het kielzog kunnen komen van Vitesse en rodenburg achter zich laten. Jammergenoeg lukte het niet en na een redelijke beginperiode was het Rodenburg die de 2 punten meenam naar Leek en de Pein met een laatste plaats op de ranglijst achterliet.

De aanval begon met Foppe Antonides, Jan Varwijk, Bettie de Boer en Wippie v/d Heide. In de verdediging stonden Dennis de Wit, Johan Faber, Anneke Haarsma en Sjoerdje Corpier. Net als de week ervoor was de start van de Pein niet slecht, de Pein kon zelfs bijblijven en het verdedigingsvak kon het de Leekster aanvallers dusdanig moeilijk maken zodat de doelpunten bij een stand van 4-5 uitbleven. Erg jammer was dat de peinder aanval de ballen ook niet door de korf kreeg, waardoor het achterverdedigende Rodenburg kon profiteren en veelvuldig kon aanvallen.

Na rust was het de Pein die het eerste doelpunt maakte en vervolgens een voorsprong nam. In de resterende periode kreeg de Pein allemaal domme en soms onnodige, danwel onterechte doelpunten tegen. Het waren vandaag de dames van De Pein die het moesten doen, want Rodenburg had geen wissels en moest daardoor met geblesseerde speelsters door blijven spelen. Anneke Haarsma maakte een paar keer gretig gebruik van haar weinig mobiele dame, maar al met al mocht het vandaag niet baten. Ook toen Sido de Wal in het veld kwam voor Dennis de Wit was er weinig meer aan te doen.

Na afloop van de werdstrijd bleek dat een overwinning van groot belang geweest was. Vitesse 2 wist namelijk voor de tweede keer op rij te winnen en daarmee 4 punten voorsprong te nemen op de Pein. Met nog 4 wedstrijden te gaan lijkt alles nog mogelijk, maar met wedstrijden tegen V&V 2 en Leeuwarden 2 in het vooruitzicht zal er tegen Asko 3 en vooral Vitesse 2 gewonnen moeten worden om op gelijke hoogte te komen, want overwinningen in Garijp en Leeuwarden lijken onhaalbaar, maar een stunt is dit seizoen nog niet voorgekomen en stiekem hopen we daar nog wel op.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34