logo

De Pein ook in volledige bezetting naar verlies

Resultaat van wedstrijd De Pein 2 - OKO/Bies 2 (5-16) gespeeld op Douwekamp te 15 Sep 2002

Het fiasco van de week ervoor werd niet meer over gesproken, maar vergeten was het niet. Hetzelfde euvel dat vorige week de jammerlijke uitslag van 3-13 veroorzaakte was wederom te zien op sportveld Douwekamp. Er werd niet gescoord. Tegen OKO moest het anders, maar de laatste wedstrijd van vorig jaar beloofde weinig goeds, toen werd er verloren van OKO met 5-3.

In de aanval traden voor de Pein aan: Jan Varwijk, Dennis de Wit, Bettie de Boer en Doetie Antonides. De verdediging werd vertegenwoordigt door: Engbert Blauw, Johan Faber, Anneke Haarsma en Evie Riemersma. Het was een van de weinige momenten dat zij in de verdediging stonden, want na een paar vlotte scores werd er van vak en functie gewisseld en daar bleven beide ploegen in steken. In de verdediging hield de Pein met name door een sterk spelende Jan Varwijk OKO van het scoren af. De verdedigers van OKO waren van een groter kaliber dan gehoopt en de Pein kwam niet tot scoren toe. Er werd prima rondgespeeld en af en toe werden er zeer goede kansen gecreëerd maar de afronding was bij beide Peinder vakken onder de maat.

Met een schamele ruststand van 2-4 zochten beide ploegen de kleedkamer op om bij te komen van een vermoeiende en allesbehalve effectieve eerste helft. Interim coach Foppe Antonides wachtte om tactische redenen nog even met het inwisselen van Sido de Wal, wat uiteindelijk resultaat bood, want Johan Faber wist nog eenmaal doel te treffen waardoor de Pein de aansluiting vond die ze nodig hadden. Faber werd daarna gewisseld en mocht uitrusten van zijn harde werken. Het verdedigingsvak was kennelijk enigszins overrompeld door de snelle treffer waar ze al 20 minuten op wachtten, dat de concentratie even ontbrak en OKO een foutje kon afstraffen en het werd 3-5. OKO ging echter door met doelpunten maken en liep steeds meer uit. Foppe Antonides kwam Enbert Blauw nog aflossen en Klaas Veenstra maakte zijn rentree in de competitie in de plaats van Dennis de Wit. Het kwaad was inmiddels al geschied en OKO deed het veldoverwicht duidelijker blijken door het in doelpunten uit te drukken. Oud Peinder Robert Steensma kwam bij OKO nog een paar minuutjes spelen tegen zijn oude teamgenoten. De eindstand 5-16 is op basis van de eerste helft onterecht, maar OKO had duidelijk meer adem dan de Pein.

Komende zondag staat het cruciale duel tegen Rodenburg 3 op het programma. Er zal alles op alles worden gezet om niet te verliezen tegen de nummer laatst want dan wordt die plaats door de Pein overgenomen.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34