logo

De Pein in uitduel langs koploper de Hoeve

Resultaat van wedstrijd De Hoeve 1 - De Pein 1 (8-11) gespeeld op Noordwolde te 01 Dec 2002

NOORDWOLDE â Zondagmiddag stond in sporthal âde Dukerâ de wedstrijd tussen de Hoeve en de Pein op het programma. De Hoeve staat bekend als een goede ploeg waar de gebroeders Ballast een belangrijke rol innemen, zaak voor de Peinder verdediging om goed voor te verdedigen en de schutters van de Hoeve geen ruimte weg te geven. Het achttal van Douwe de Haan pakte dit vandaag goed op maar omdat ook de Hoeve verdedigend de zaakjes goed op orde had werd het een wedstrijd waarin de beide verdedigingen overheersten.

De Pein oogde voor aanvang van de wedstrijd rustig en vol zelfvertrouwen, de Hoeve daarentegen leek gespannen aan de wedstrijd te beginnen. Toch was het begin van de wedstrijd voor het team van Adri Kok. De Hoeve schoot zuiver en de Pein was in 1e instantie niet bij machte om druk op de verdediging van de Hoeve te zetten. De Hoeve nam dan ook een verdiende 6 â 2 voorsprong. De Pein wist er echter in het slot van de 1e helft een waar offensief uit te persen. De Peinder korfballers wisten 4 keer op rij te scoren zonder dat de Hoeve de korf wist te vinden. Hierbij mag het laatste Peinder doelpunt -welke op naam kwam van Bonne Altena- niet onopgemerkt blijven, want uit een schier onmogelijke situatie wist Altena, zoân 5 meter voor de korf, de bal onderhands in de korf te lepelen. Direct gevolg hiervan was dat de Pein met een 6 â 6 stand en dus zonder achterstand de rust in kon gaan.

Na de rust waren de rollen geheel omgedraaid, want daar waar de Hoeve in de 1e helft met een voorsprong begon was het nu de Pein die voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong wist te komen. De Hoeve voelde de druk om te moeten scoren en ging daardoor veel te gehaast spelen. Balverlies en 1-schotsaanvallen waren het gevolg zodat de Pein vaak kon aanvallen. De Pein speelde iets aan de statische kant maar op de juiste momenten waren het Sido de Wal en Mariëlle Blauw die van afstand wisten te scoren. De Pein demarreerde naar een 3-punts voorsprong maar zag de Hoeve terug komen tot 8 â 10. Met nog zoân 10 minuten op de klok was er dus nog van alles mogelijk voor de beide teams, vooral toen scheidsrechter J. ten Hof een strafworp aan de Hoeve gaf. Coach de Haan vond het toen noodzakelijk om even ophef te maken over de leiding. Door de âzwart-geleâ bril bekeken kreeg de Hoeve in identieke situaties wel strafworpen en de Pein niet. De goed fluitende leidsman wees de Haan terug naar de bank en maande de Pein tot rust. Beïnvloed of niet, maar de strafworp werd gemist. Om nog in balbezit te komen werd extreem veel ruimte gegeven balbezit leverde dit wel op, doelpunten echter niet. Bij de Pein hadden inmiddels de verdienstelijk spelende Sido de Wal en Bonne Altena het veld verlaten voor Jan Varwijk en de van een blessure herstelde Hans Hellinga. De lange Hellinga gaf meteen zijn visitekaartje af. Niet door de rebound te pakken maar door zijn enigste schot van de wedstrijd om te zetten in een doelpunt. De einduitslag werd derhalve op 8 â 11 bepaald. Gezien het scoreverloop van de 2e helft een terechte overwinning voor de Pein.

Volgende week wacht voor de Pein een thuiswedstrijd tegen de ex-ploeg van Douwe de Haan. In de âDúnoardhal te Houtigehage wacht de ontmoeting tegen Olympia voorts getraind door Peinder Jan v/d Heide. De Pein bezit momenteel de gedeeld 2e plaats samen met de Hoeve en het verrassend goed presterende WWMD. Koploper in 3D blijft SIM. Olympia, Club Brothers, Quick en Frigro sluiten de ranglijst op resp de 5e, 6e, 7e en 8e plaats.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34