logo

De Pein E1 kampioen.

Resultaat van wedstrijd OKO/Bies E2 - De Pein E1 (5-13) gespeeld op Opende te 23 May 2009

Opende - Vandaag was het zo ver; de kampioenswedstrijd stond op het programma. De vorige wedstrijd werd netjes van de koploper gewonnen en nu waren wij ook weer koploper. Daarom konden we vandaag kampioen worden. alleen moest er nog wel van OKO worden gewonnen. De Pein begon met Hessel, Teije, Oezie (ilse) en (Ynes) Yneke (zo goed geschreven Yneke?) Ik schrijf haar naam altijd verkeerd zegt Yneke. Op de bank zaten. Sietsje (Sietse) Hidsje (Hidde) En Ons toppertje Marit. Vol spanning zag iedereen hoe de wedstrijd van start ging. De Pein ging zenuwachtig van start. De kansen werden er niet ingegooid. Ik dacht bij me zelf 'o shit, er moet heel wat gebeuren willen we kampioen worden'. Met alle ouders langs de kant, het zal toch niet waar zijn dat we hier verliezen. Ik schreeuwde ze dus nog maar een keer toe. Ja het was Teije die voor de 0-1 zorgde. Gelukkig de kop was er af. De fel stekende zon die strak over veld scheen hielp mee de spanning op te bouwen. het werd spannender en spannender. De bal wou eerst maar niet door de korf. ja Oezie zet van afstand de 0-2 op het bord. De scheids fluit en zegt wisselen we hebben 10 minuten gespeeld. OKO bracht nieuwe mensen erin. En de Peinder bank stond ook op, maar we wisselden nog niet. Ik had wel vertrouwen dat deze 4 mensen nog wel wat zouden scoren. Ze hadden de draai gevonden. Er werd voor rust nog 2x met scherp geschoten. Onze laatste aanwinst Hessel Bouma werd onreglementair afgestopt. Voor de mensen die dat niet snappen wat het betekent. Dat is dat Hessel zou schieten en werd gehinderd. Teije mocht de strafworp nemen. Ik wist dat Teije daar een specialist in is. En ja hoor de 0-3 stond op het scorebord. Ook Ilse wist nog te scoren en eindelijk hadden we de 4. Ook OKO wist net nog voor de rust iets terug te doen. Zo was de ruststand 1-4.

In de pauze moest iedereen even weer wat drinken een hapje en een snapje. Ook deze pauze was het weer zo; meteen rennen na hun eigen tas, De tas leegroven en lekker bij de tas zitten. Niet denken waar hebben we bespreking, Liekele haalt me maar op. Dus ik weer zoeken om de kids. IK zeg kom dames naar de jongens. "Ja maar daar moeten we altijd heen" riep ilse alweer. Nou jongens kom na de dames. Na een kort praatje pepte ik ze weer op. We staan nu wel met 1-4 voor alleen dat is nog niet genoeg! Er moet nog wel wat bij willen we helemaal eerste worden. We hadden een beetje minder goals gescoord dan Flamingo's. En we willen echt helemaal eerste worden in de poule. De moe gestreden Hessel,Teije en Yneke gingen naar de kant. Hidde, Sietse en Marit kwamen in het veld. Ilse mocht ook nog even blijven staan.

Alle ouders stonden weer langs de lijn om ons aan te moedigen. De Pein kreeg de tweede helft de bal uit en ze lieten meteen van zich horen. Hidde was zijn heer te snel af en scoorde zo via een doorloopbal de 1-5. De Pein ging door met mooie aanvallen op te zetten. Sietse,Ilse en Hidde wisten te scoren 1-8. Yneke kwam nog even in het veld voor Ilse. OKO wist ook nog 4 maal te scoren door hele mooie aanvallen. hier was De Pein even niet bij de les, maar vooral ook de verdienste van OKO. Marit wist vanaf heeeeeeel ver doel te treffen. Ik riep nog "neee Marit dichterbij". Maar te laat, het schot was al weg. En tot ieders verbazing vloog die bal door de korf. Wooow wat een mooie goal was dat zeg. Ook Yneke wist van grote afstand raak te schieten. Zo mooi was dat. Ze schoot raak en ze keek meteen heit en mem en Haar familie aan. Hebben jullie het wel gezien. Het mooiste doelpunt was van Hidde deze wedstrijd. Iedereen had al vanaf heel ver geschoten. Ik schreeuwde Hidde schiet maar. Hidde schiet altijd heeeel hoog, Ik dacht als die er aan toe komt. En het schot kwam los. En hoog als die was. hij kwam als een raket weer na beneden en zo door de kunststof korf. Mooi Hidde, mooie goal. Hidde keek zo van "zat die dan?" "Ik dacht dat die mis ging" zei hij. De scheids had het zelf later ook pas door. En floot alsnog voor een goal. De meeste ouders langs de kant hadden de goal ook gemist. Ook OKO wist nog een keer te scoren. Zo kwam de eindstand op een 5-13 overwinning. Een hele goede prestatie van de pupillen E1. Iedereen was zo trots al een pauw. We kregen allemaal een roosje en een stukje gebak. Later die dag kregen we de uitslag van Flamingos en bleek dat we net één doelpunt meer voor hebben dan zij. We waren de terechte nummer 1.

Nou E1 nu zit het seizoen erop we hebben allemaal heel goed ons best gedaan. dit jaar zijn we twee keer kampioen geworden en in de zaal zijn we netjes in de middemoot beland. Na 2 hele mooie jaren ga ik jullie verlaten. Heb het altijd met veel plezier gedaan, bedankt voor die hele leuke tijd. Zelf zal ik nog vaak naar jullie komen kijken. We hebben straks nog 1 training voor de afsluiting, En ja Oezie dan gaan we ook patat eten, Dat hebben jullie wel verdiend.

Bedankt.

Liekele Jeltema


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34