logo

De Pein A2 – It Fean A1

Resultaat van wedstrijd De Pein A2 - It Fean A1 (6-8) gespeeld op Dunoardhal te 28 Nov 2009

Het juniorenteam van De Pein speelt vandaag twee wedstrijden, te beginnen met de A2 tegen It Fean A1. Met een redelijk gevulde tribune klinkt iets na drieën het eerste fluitsignaal. Het duurt maar liefst 17 minuten voordat het eerste doelpunt valt, Wessel van afstand, 1-0. It Fean komt op gelijke hoogte waarna Jens de voorsprong herpakt, 2-1. Het is It Fean dat vervolgens twee keer achter elkaar de bal door de mand gooit, waarvan één strafworp, en daarmee de ruststand op 2-3 zet.

Net zoals vorige week een magere tussenstand. Er is dus werk aan de winkel in de tweede helft. Minder onnodige passfouten maken en bedachtzamer spelen kan De Pein naar de overwinning helpen. Het is echter It Fean dat na de bespreking het heft in handen neemt. Vier goals op rij, en in tegenstelling tot de eerste helft nu niet alleen afstanders, maar ook effectieve doorbraken en sluwe omdraaiballen. Het ontbreekt ons duidelijk aan een scherpe verdediging en de aanval laat het eveneens afweten. Jens denkt er hetzelfde over en maakt daarop twee doelpunten. Als Janco dan ook nog een strafworp verzilvert slinkt het gat tot één punt en is het gelijkspel in zicht. It Fean ruikt de hete adem van De Pein en laat de motor in de slotfase nog een paar toeren extra draaien.

Met een teleurstellende 6-8 eindstand verlaten we het speelveld, om over twee weken It Fean opnieuw te treffen. Wie weet werken het vrije Sinterklaasweekend en de rol als underdog in ons voordeel en kunnen we in de herkansing op de winst azen.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34