logo

De Pein 3 opnieuw kampioen

Resultaat van wedstrijd DOW/Wêz Handich 3 - De Pein 3 (6-10) gespeeld op Oostermeer te 03 Jun 2007

Op de laatste dag van het drukke korfbalweekend, moesten de spelers van de Pein 3 opnieuw in de benen. De meesten hadden dit weekend goed kunnen oefenen, eerst bij het pjukken en vervolgens bij het 12-tal toernooi. De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld tegen DOW 3 uit Oostermeer. De thuiswedstrijd tegen DOW werd in april gewonnen met 16-11, maar het is toch altijd weer spannend wat de uitslag zal worden.

De spelers van beide partijen stonden op scherp, omdat de Pein alleen kampioen wou worden en DOW nog kampioen kon worden (we zouden dan gedeeld kampioen zijn). De spanning was er dus wel degelijk op de vroege ochtend. In de 1e helft stond de Pein de hele tijd voor, waardoor er voor de spelers van de Pein niet echt druk was. De Pein ging dus ook de kleedkamer in met een voorsprong van 3 doelpunten. In de pauze werd er gewaarschuwd, voor het mogelijk terugkomen van DOW. De waarschuwing bleek inderdaad niet voor niets, DOW kwam inderdaad terug tot 6-6. De reserves (natuurlijk ook allemaal coach) gaven vanaf de kant allemaal vele, maar vooral ook belangrijke aanwijzingen zoals: behoudt de bal, speel lang en zorg voor een doelpunt etc. Echter bleef het scorend vermogen achter. Na een aantal treffers liep de Pein toch weer uit en werd er opnieuw een voorsprong van 3 doelpunten opgebouwd.

Enkele minuten voor het einde werden Frans en Sjoerdtsje Corpier gewisseld, omdat ze besloten hebben het volgende seizoen te stoppen. Jan van der Heide bood hun namens het team een aardigheidje aan en vervolgens werden de laatste minuten gespeeld. Er werd nog eenmaal door De Pein gescoord, waardoor de einduitslag 6-10 voor de Pein werd.De Pein 3 was weer kampioen!!!!! Dit kampioenschap werd ’s avonds uitgebreid gevierd bij de Wok in Opeinde. Het was een gezellige en leuke afsluiting van het seizoen.

Volgend seizoen zullen we het helaas moeten doen zonder Frans en Sjoerdstje. Dit zal wennen zijn, omdat de meesten van ons, inmiddels jaren met hun hebben gespeeld. Frans en Sjoerdstje bedankt voor de gezellige, maar vooral ook leuke korfbaltijd die wij met jullie hebben gehad. Namens het 3e van de Pein: BEDANKT!!!!


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34