logo

De Pein 2 wint in Wolvega

Resultaat van wedstrijd SIOS (W) 4 - De Pein 2 (7-11) gespeeld op Wolvega te 27 Apr 2008

De Pein speelde op zondag 27 april de vierde wedstrijd van dit seizoen tegen SIOS 4. De eerdere ontmoeting Opeinde werd gewonnen, maar in de zaal stuntten de stellingwervers door in de Olde Steense een punt van de Peinders af te snoepen. In Houtigehage werd het vervolgens weer 23-12. Het thuisvoordeel zou dus wel eens een belangrijke factor kunnen zijn. Het thuisvoordeel betekent in Wolvega ook het oranje kunstgras, waar de thuisploeg aan gewend is.

De acht spelers die naar Wolvega afreisden zagen een team tegenover zich waar de lengte van de heren bijna overdreven was. Alleen Jan v/d Heide die weer eens meekon had een toepasselijke tegenstander. Met de korfsterke dames van de Pein was de te volgen strategie snel duidelijk. Het aanvalsvak zorgde met prima aanvallen voor een pikstart. Dennis zag zijn eerste twee schoten door de korf verdwijnen en weldra scoorde ook het andere vak. De 3 punten marge werd lang volgehouden. SIOS kwam steeds beter in de wedstrijd en buitte het lengteoverwicht uit. De Pein creëerden wel de betere kansen, maar verloor steeds sneller het geduld in het spel. SIOS wist te scoren, maar de Peinders zetten er met een strafworp en afstandstreffer van Jan Durk evenzoveel tegenover.

Met een 4-7 ruststand werd er van de thee genoten om vervolgens het warme veld weer te betreden. SIOS had twee invallers ingezet waardoor één vak van de thuisclub veel lengte inleverde en het andere vak mistte hiermee de snelheid. De Peinders bleven weer wat rustiger het spel te spelen en de posities werden steeds beter vervuld. De Pein scoorde via Corien, Dennis en Hibbe van afstand terwijl de andere spelers ook opgelegde kansen kregen die soms ook afgemaakt werden. SIOS kon door strafworpen wat terug doen, maar het overwicht in het veld werd op het scorebord duidelijk gesteld. De Pein heeft de hele wedstrijd voor gestaan en zo werd het laatste fluitsignaal ook onthaald. De eindstand was 7-11.

De Pein 2 hoeft pas 18 mei weer te spelen vanwege de vakantie. Dan zal er thuis de strijd aangegaan worden met LDODK 6. De vorige wedstrijd werd er bijzonder matig gespeeld en onnodig verloren. De Pein staat inmiddels derde en zal zijn wedstrijden moeten winnen om VKC 2 bij te houden, die tussen de Peinders en kampioensfavoriet Blauw- Wit Heerenveen in staat.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34