logo

De Pein 2 toont weer eens strijd en inzet.

Resultaat van wedstrijd Kinea 2 - De Pein 2 (16-14) gespeeld op De Knipe te 20 Oct 2002

Door afwezigheid van Jan Varwijk en de blessure van Engbert Blauw kon de Pein over een selectere groep beschikken dan gewend. De vorige wedstrijd tegen Kinea 2 dit seizoen was echter de spoeling bij de peinder reserves al helemaal dun en toen werd er kansloos verloren. Ditmaal waren alle dames aanwezig en 5 wedstrijdfitte heren in de aanbieding dus een mooie afsluiter was nog mogelijk voor de zaal wordt opgezocht.

Kinea en de Pein kwamen langzaam uit de startblokken, het eerste verdedigingsvak van de opeindenaren met Johan Faber, Wippie v/d Heide, Dennis de Wit en Anneke Haarsma hielden de zaak redelijk dicht en de aanval met Sido de Wal, Bettie de Boer, Doetie Antonides en Klaas Veenstra. Heel lang stond het scorebord op 2-2 en 3-3 doordat de Pein niet kon scoren, maar ook de sterke spelers van Kinea goed aan banden legde. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het scoreverloop in de eerste helft deed niks anders vermoeden. De ruststand werd door de Pein op 7-7 gezet en met die stand werden de kleedhokken opgezocht.

Na de thee ging de Pein verder waar ze mee geëindigd waren, maar Kinea behield ook de scherpte en de wedstrijd bleef een nek aan nek race. Toen de wedstrijd helemaal vast leek te zitten kwam Foppe Antonides Sido de Wal aflossen en hij rondde een strafworp, die hij zelf meekreeg bij zijn eerste balcontact, goed af. De schrik zat er echter bij Kinea niet in, want kort erna hadden die hun antwoord ook al klaar en liepen net een puntje uit. In de laatste minuten zette de Pein nog alles op alles, door middel van achterverdedigen, maar de kansen vlogen er in de aanval niet in en Kinea wist nog wel te scoren, wat uiteindelijk een uitslag opleverde van 16-14. Voor de Pein 2 was de getoonde strijd een opsteker, alhoewel het ook wel terecht was geweest als er een puntje mee naar huis was genomen. De tijd van kou en een slecht trainingsveld zijn weer voorbij en er kan weer volop geoefend worden voor de zaalcompetitie, want die belooft al even pittig te worden als op het veld tot nu toe is gebleken.


Geschreven door Gegenereerd tijdens migratie op 28-09-2011 22:09:34