logo

10-06-2024 21:06:41 De Pein blijft ondanks nederlaag in de 2e klasse.

Voor zover bekend bij de webmaster zijn er in het verleden heel weinig ontmoetingen geweest tussen Rood-Wit uit Wezep en KC De Pein. Oké dan, in ieder geval één; in April werd De Pein finaal van het eigen sportveld afgeschoten in de 2e helft door Rood-Wit. Maar de verhoudingen zijn inmiddels iets anders; De Pein was toen in een beduidend mindere vorm en minder gewend aan het niveau van deze sterke 2e klasse (en niet compleet qua spelers). Inmiddels hadden De Peinders laten zien dat ze gedurende de competitie sterker zijn geworden en het niveau wel degelijk aan kunnen. Zaak dus om niet zoals de buren in Opeinde te degraderen dit weekend (dan hebben we het over de sport die beoefend wordt met de voeten).  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


02-06-2024 21:06:12 De Pein toont herstel, maar blijft met lege handen achter.

De Pein had zichzelf vorige week al veilig kunnen spelen tegen HHV, zoals bekend faalde het hopeloos in die missie. En dus was het afgelopen zaterdag tegen VDDO-zaak om een resultaat te halen. Dit zodat de ploeg in alle gevallen alles in eigen hand kon houden, maar ook nog met in het achterhoofd de dramatische seizoenstart in Oosterwolde van een paar weken geleden. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


27-05-2024 20:05:51 De Pein doet zichzelf de das om tegen HHV.

Er zijn wel eens van die wedstrijden waarin je als ploeg echt wel graag wilt, maar het er simpelweg niet uitkomt. Afgelopen zaterdag was het misschien wel zo’n dag voor De Pein. Of het nou was omdat er ditmaal geen Oerrock plaatvond of omdat de weersomstandigheden dermate minder gunstig waren, joost mag het weten. Feit was wel dat De Pein nooit echt in haar spel kwam en HHV deze middag gewoon wat degelijker bleek.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


13-05-2024 21:05:38 Historische zege KC De Pein op HHV.

Het relatief vroege Hemelvaart-weekend stond voor KC De Pein dit jaar niet alleen in het teken van het Oerrock Festival. Ook de belangrijke ontmoeting met  de selectie van HVV uit het Drentse Hollandscheveld stond op het programma. Na een hele matige seizoenstart tegen VDDO en daarbij opgeteld ook geen al te best vervolg tegen Rood-Wit (met name de 2e helft liet de wensen over, zo lieten bronnen aan de absente webmaster weten). Aangezien ook HHV de eerste 2 wedstrijden verloor, stonden er in deze korte competitie de nodige belangen op het spel voor beide ploegen. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


08-04-2024 21:04:32 Dramatische seizoensopening KC De Pein.

We hadden dit verslag ook kunnen omschrijven in vier hele  Friese-woorden: ‘’It wie net best’’.

De inspiratie voor die quote komt bij de buren van Drachtster Boys vandaan die eerder dit seizoen ook roemloos onderuitgingen. De webmaster maakte vervolgens slechts 4 hele woorden vuil aan die afgang. Nou hebben we dit weekend wel meer teleurstellende prestaties gezien, op verschillende niveaus, dus laten we toch maar een poging doen. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


18-03-2024 21:03:05 Inspiratieloos De Pein sluit zaalseizoen af met nederlaag.

In veel competities was het afgelopen weekend eentje van de (soms zelfs) bloedstollend spannende ontknopingen. Sommige teams beleefden de wedstrijden als de WK-finale van 2014 en andere teams hadden een niet al te fijne lange terugreis naar Friesland. Het was ook een weekend met toch wel enkele verrassingen. In de 3e klasse A was echter alles al beslist. De Pein had vorige week de titel al binnengehaald en dus zou De Pein in principe relatief rustig af kunnen sluiten tegen nummer 5 WWC. Dit gevoel was echter wat te veel aanwezig afgelopen zaterdag.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


12-03-2024 21:03:07 KC De Pein stelt titel veilig tegen KV Leeuwarden.

Je hebt wel eens van die gedenkwaardige ontknopingen in de sport: denk aan ‘’de eerste’’ van Max Verstappen,  de wereldtitel van Mathieu van der Poel en (helaas) ook de blamage van Ajax bij De Graafschap een aantal jaar geleden. Zover zou het in de 3e klasse A van het zaalseizoen 2023-2024 niet komen. Maar spannend was het wel afgelopen zaterdag in Leeuwarden. De goed gevulde hal zag een wedstrijd vol spanning en adrenaline, die uiteindelijk voor alle mensen met een geel-zwarte voorkeur goed afliep.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


05-03-2024 20:03:59 KC De Pein wint eerste halte richting kampioenschap overtuigend.

Na een maand februari waarin KC De Pein 1 welgeteld: 0 wedstrijden speelde. Stond er voor het vlaggenschip na de hervatting gelijk een hele belangrijke wedstrijd op het programma tegen DTL. Thuis had De Pein in een alleraardigste wedstrijd nipt verloren en mede door andere resultaten was dit eigenlijk voor beide ploegen een must-win geworden. Gelukkig bleek iedereen de maand zonder korfbal goed verteerd te hebben en hadden enkelen de ski’s weer (veilig) voor zaalschoenen inruilen.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


29-02-2024 10:02:36 Technische Staf KC De Pein verlengt contract voor seizoen 2024/2025.

Bestuur en TC van KC De Pein zijn blij te kunnen melden dat hoofdtrainer Sietse Dijkstra en trainer van het 2e team Dagmar de Wit-Rozema ook in het seizoen 2024/2025 voor de groep staan. Beide partijen zien nog voldoende potentie in de jonge spelers groep en willen de komende seizoen(en) graag verder omhoog kijken. Tijdens de evaluatie met de spelersgroep en TC bleek dat er ook binnen de groep zeer positief wordt gekeken naar de samenwerking tussen technische staf en spelers. De intentie is dan ook om de komende periode de groei door te zetten en als team, maar ook individueel, de ontwikkeling door te zetten naar een meerjarenplan.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-02-2024 12:02:18 De Pein 3 heeft zijn kampioenswedstrijd al gespeeld

…en we moeten de lezers helaas teleurstellen, die hebben we verloren.

 

Zoals al eerder beloofd zou halverwege de zaalcompetitie een wrap up van de eerste helft geschreven worden.
Het heeft wat langer geduurd, maar hier is ie dan!

(lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport