logo

29-05-2020 13:05:30 Selecties KC de Pein seizoen 2020-2021

KC de Pein heeft volgend seizoen ivm de doorstroom vanuit de jeugd (12 spelers!) te maken met een uitbreiding van de seniorengroep. Hierdoor is er de mogelijkheid (en noodzaak) ontstaan om een extra team te formeren.

In het voortraject zijn de huidige junuioren in Januari en de huidige selectie Pein 1, 2 en 3 Februari gevraagd naar de doelstellingen voor komend seizoen.

Uit de antwoorden is naar voren gekomen dat een A selectie en B selectie in een nieuwe opzet het meest logische is. Gezien het niveau wat wij haalbaar achten voor de vier te vormen teams in deze selecties wordt er ingezet op de volgende constructie:

A-Selectie met Pein 1 en Pein 2. Pein 1 uitkomend op veld en zaal vierde klasse zondag en Pein 2 uitkomend op veld en zaal in de Reserve vierde klasse zaterdag. Beide teams gaan komend seizoen een duidelijke missie aan: Kampioen worden of promotie pakken in hun klasse op zowel veld als zaal.
Trainingen op dinsdag en vrijdag olv hoofdtrainer Jack Visser en Koop van der Velde. Coaching Pein 1 Jack Visser, Coaching Pein 2 Koop van der Velde.
B-Selectie met Pein 3 en Pein 4. Pein 3 op het veld en zaal uitkomend in Reserve vierde klasse zondag en Pein 4 uitkomend in het breedtekorfbal (BK) veld en zaal zondag. Trainingen op de vrijdag met een vast of roulerend trainerschap en mogelijkheden voor een tweede trainingsmoment in de week, dit kan deels bij de A-selectie ijn maar er zijn ook andere mogelijkheden te vinden.

Voor beide teams zoeken we nog een begeleider rondom de wedstrijden of er zal gewerkt worden met een speler/aanvoerder/coach principe.

De laatste jaren spelen alle senioren van KC de Pein op zondag, maar in de standaard klassen zitten steeds minder zondagteams. Bovenstaande opzet met een seniorenteam op de zaterdag is hierdoor de beste oplossing gebleken na diverse afwegingen.

Als hier nog vragen over zijn dan kan dat bij de TC neergelegd worden. (Contactpersoon is Dennis)

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


06-05-2020 21:05:50 Uit de oude doos…… KC De Pein 1 – Wêz Handich 1

In deze bizarre tijden staat het leven binnen alle korfbalverenigingen stil, zo ook bij KC de Pein. Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt, door een mengelmoes van bestuur, coach(es) & spelers om de selectie voor volgend seizoen vorm te geven welke samen de TC vormen. Want volgend jaar staat er nog al wat te gebeuren, de seniorenteams zullen worden aangevuld met een talentvolle groep junioren (maar liefst 14 spelers!). Hierdoor zal de selectie nogmaals een kwaliteitsimpuls krijgen. Naast de komst van deze groep junioren, is de TC druk bezig om de selectie nog enkele toevoegingen te geven aan de selectie & coaching staf. Hier wordt achter de schermen druk aan gewerkt en hierover hopen we u de komende weken te informeren. Maar het belangrijkste is dat we de komende periode met zijn allen gezond blijven, en dat we allemaal na de zomer weer de wei in mogen, om onze korfbalkunsten te vertonen.

Maar om deze korfbal loze periode door te komen, zullen we proberen om elke week een wedstrijd uit het verleden te kiezen en deze opnieuw in de schijnwerpers te zetten. Om af te trappen is er gekozen voor de wedstrijd: KC de Pein 1 – Wêz Handich/Dow 1 in het seizoen 2013-2014 Veld.

 

Om de situatie aan te duiden, de Pein was op dit moment aan het vechten voor lijfsbehoud terwijl Wêz Handich/Dow zich inmiddels al tot kampioen van de 2e klasse gekroond had. De Pein had het lot in eigen handen, als er gewonnen zou worden tijdens de laatste speelronden van Wêz Handich/Dow was handhaving een feit. Bij een nederlaag was men afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Het was die bewuste 25 Mei 2014 ook nog een heuse: Peindei! Met voorafgaande aan de hoofdwedstrijd, wedstrijden tussen de Pein 3 & 2 en teams van Wêz Handich/Dow. Om 14:30 was het tijd voor ‘De Slach Om De Leijen’. Het massaal toegestroomde publiek zocht zijn plekje in het toen nog mooie grasveld en de wedstrijd kon beginnen. De opstelling destijds betond uit de volgende namen; in de aanval: Marten Koop van der Velde, Liekele Jeltema, Grietsje Blauw & Nynke Kielstra. Het andere vak bestond uit: Albert Wagenaar, Dagmar Rozema, Gea Jansma & speciaal voor deze wedstrijd weer opgetrommeld: Martin van der Velde. Het team werd die middag gecoacht door Leo van der Leij

Het zou die middag een gedenkwaardige wedstrijd worden, welke misschien wel thuishoort in een rijtje met de meest gedenkwaardige wedstrijden uit de geschiedenis van de club. De Pein nam die wedstrijd in het begin vlot de leiding en liep uit naar een paar doelpunten verschil. Wêz Handich wist echter gaandeweg de wedstrijd het gaatje te verkleinen mede door vele doelpunten van (de toen al) zuivere Pieter Roel Bouwmeester. De Pein bleef echter bijna de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Wêz Handich probeerde met het inbrengen van Michiel Veenstra nog een slot offensief te creëren. Dit leek te slagen toen er 1 minuut voor het einde 17-17 op het scorebord stond. Echter besliste Dagmar Rozema in de laatste minuut de wedstrijd met een strafworp. Hierdoor won de Pein met 18-17 en was handhaving een feit! Onder aan dit bericht staan nog enkele foto’s van de wedstrijd.
Hier het hele album van de bewuste Peindei.

Inmiddels is deze wedstrijd bijna 6 jaar geleden, lang vervlogen tijden zo lijkt het. Maar wanneer we van de regering en het RIVM weer het veld in mogen, zullen we er met zijn alleen keihard voor moeten werken om ervoor te zorgen dat deze tijden weer terugkeren en de Pein weer naar een hoger niveau getild wordt. De toekomst ziet er wat betreft de jeugdige selectie in ieder geval rooskleurig uit.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


06-04-2020 21:04:36 Wachten op meer zekerheid...

In deze roerige tijd wordt het hele land, dus ook elke sportvereniging, geleid door de situatie die is ontstaan door de uitbraak van het Corona-virus. We hebben het stuur nog wel onze handen, maar de richting wordt voor ons bepaald. We wachten nu op meer zekerheid.

Vanavond volgt er een besluit over de afloop van het zaal en veldseizoen. Voor de Pein van belang aangezien de ambitie er is om een stap naar boven te maken met een jonge selectie welke aangevuld zal worden met een grote groep junioren die over komen naar de senioren.
Hopelijk volgt er vanavond meer zekerheid.

Het seizoen is voorbij zonder dat we het hebben kunnen afsluiten. Geen toernooi, geen pjukken, geen eindeseizoensfeest en geen gehoopt kampioensfeest op het veld.
We merken dat de meeste spelers fit willen blijven en het is mooi om te zien dat men elkaar nu op afstand motiveert en stimuleert om te blijven bewegen op een veilige manier.

Achter de schermen gaan we rustig door. De gezondheid staat voorop, dus het sportpark blijft gesloten en we moeten op afstand alles regelen. Ook vergaderen zal met tussenkomst van een webcam en beeldscherm plaats gaan vinden. De voorraad is al grotendeels op en de paaseitjes die al waren ingekocht zijn bijna geen kostenpost meer.
Wat blijft is die onzekerheid.
Moeten we naar het noodloket? Wanneer kunnen we überhaupt weer iets in clubverband samen doen. Gaat de competitie in september 2020 weer van start? Mogen we naar Ameland in augustus? Wat doet de Korfbalbond?
We blijven ons informeren, maar het is moeilijk om nu met enige vorm van zekerheid vooruit te kijken.

Als er vragen zijn over de situatie, opmerkingen of tips; we horen het graag.

Blijf gezond en pas op elkaar
Namens bestuur KC de Pein
Dennis de Wit

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


09-12-2019 08:12:01 De Pein haalt vier punten op in Winsum

Vroeg op de zaterdagmiddag speelde de selectie van De Pein tegen DWA in Winsum (Gn). Mede door het ongewone tijdstip was de personele bezetting niet optimaal, maar met de inzet van o.a. Koop van der Velde werden de posities allemaal ingevuld.

Het tweede speelde een spannende pot. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en werd de marge nooit groter dan twee punten. Na de pauze liep De Pein 2 steeds een beetje voorop, maar bleef DWA aandringen. Door een stoïcijns afgeronde strafworp van Martine in de slotfase wist het tweede team de winst naar zich toe te trekken met een minimaal verschil, 13-14.

De Pein 1 trof in DWA één van de titelkandidaten en was vooraf gewaarschuwd voor de lengte bij de tegenpartij. Een vlot spelend DWA werd echter goed beteugeld door de Peinder verdediging wat resulteerde in een beginfase waarin de doelpunten duur waren. De Pein bleef de pionnen steeds op de goede plek zetten en kon daardoor langzaamaan uitlopen en wist van een 3-5 tussenstand vóór rust nog naar een 4-9 voorsprong te werken waarmee de kleedkamers opgezocht werden.

Na de 4-11 werd DWA wakker geschud en zorgden invallers voor een nieuw elan, maar hoewel DWA enkele malen vlot driemaal op rij wist te scoren bleef de Pein zijn puntjes pakken en werd de voorsprong behouden. Met de 12-15 eindstand waren ook deze punten binnen voor De Pein en hiermee kan het eerste team het kerstreces in. Zaterdag 11 januari zal er naar Zuidhorn afgereisd worden om wederom vroeg op de zaterdagmiddag (13.00 uur) de wedstrijd tegen Zunobri 1 te spelen.

Het derde was vrij en het vierde dacht aan 7 doelpunten wel genoeg te hebben voor de winst... dat was het ook!
De A's speelden beide sterk, maar verloren nipt. 

Alle uitslagen/standen en het aankomende programma staan hier: https://www.kcdepein.nl/competitie/antilopen.html

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


24-11-2019 19:11:41 Pein laat de punten liggen in Schoonoord

Afgelopen weekend is de zaalcompetitie begonnen. Het eerste team mocht meteen aantreden tegen de mede-koploper van de veldcompetitie SDO uit Schoonoord. Na fases waarin de Pein een nipte voorsprong wist te halen bleef de thuisploeg aan het einde van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Eindstand 18-16.

Het tweede team scoorde evenzoveel doelpunten, maar in Opende werd daarmee wel nipt de winst binnen gesleept. Op het veld waren er reeds twee spannende wedstrijden tegen OKO/BIES 4 gespeeld en ook in de derde wedstrijd gingen de punten naar de peinders.

Het derde team speeld al eerder op de ochtend in Hoogezand. Met een duidelijke 7-21 eindstand werd Goorecht 2 bedwongen.

De Pein 4 speelde de voorwedstrijd in Schoonoord. SDO 2 was de betere.

Een dag eerder speelden de meeste jeugdteams al hun wedstrijden. Bekijk de peinder uitslagen hier: https://www.kcdepein.nl/competitie/antilopen.html (ook voor het programma)          

 Bekijk hier alle poule-uitslagen: https://www.antilopen.nl/competitie/uitslagen.asp?cp=32

Volgende week is er een beperkt jeugdprogramma, maar met Pein 4 t/m 1 achter elkaar aan op de zondag hebben we een echte Pein-dei in de Dunoardhal op 1 december.
Peinprogramma: https://www.kcdepein.nl/nieuws/programma-kc-de-pein-antilopen.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-11-2019 21:11:49 Zaalcompetitie aanstaande! Antilopen competitiemodule op kuorkeside

Komend weekend start de zaalcompetitie. 

Het programma van de peinder teams staat inmiddels op de kuorkeside via Antilopen.

De eerdere competitie-module is vanaf heden aangepast naar de Antilopen plugin.
Competitiegegevens zoals uitslagen, het programma en de standen zijn nu terug te vinden onder Competitie > Programma, uitslagen, standen en teams of rechtstreeks via: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-11-2019 21:11:38 Standen KC de Pein (Antilopen)

Scroll voor overige teams

deWITdePEIN - Competitie


17-11-2019 21:11:23 Programma KC de Pein (Antilopen)

deWITdePEIN - Competitie


17-11-2019 21:11:19 Uitslagen KC de Pein (Antilopen)

deWITdePEIN - Competitie


07-09-2019 20:09:33 Pein 1 start met winst, competitiemodule website verdwenen

De Pein 1 had deze zaterdag zijn eerste wedstrijd. Tegen Stadskanaal was het voor de peinders het eerste kwartier zoeken naar het eigen spelletje, maar vlak vóór rust vielen de zaken op hun plek. via 5-5 werd er met een 5-8 ruststand van de thee genoten en in het tweede bedrijf waren de Opeindenaren duidelijk de bovenliggende partij. De eindstand 8-17 was een prima start van de competitie.

De overige uitslagen, standen en het programma stonden tot en met vorig seizoen op de Kuorkeside. Het KNKV heeft besloten met deze plugin te stoppen, dus wij moeten op zoek naar een alternatief. 

De competitiegegevens zijn voorlopig het snelste op te zoeken op de Antilopen pagina: https://www.antilopen.nl/competitie-v2/ (onder de instellingen is KC de Pein standaard als te tonen club in te stellen)

of kijk op de KNKV site http://www.korfbal.nl , maar die is minder gebruiksvriendelijk...

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport