logo

18-09-2020 15:09:22 [VERSLAG] VZK/DIO/Donkerbroek/Odis A2 - Kc de Pein A1

Na een pittige voorbereiding waar we 2 oefenwedstrijden hebben gespeeld tegen onze buren Drachten (helaas verloren) en de Slach om de Leijen tegen Wêz Handich/DOW (gewonnen) en ook nog een leerzame trainingsmorgen + lunch op, konden we dan eindelijk weer los dachten we op zaterdag 5 september.
 
Helaas zat bij onze aanstaande tegenstander de vakantiemodus er nog wat in en er waren wat pijntjes bij hun, dus kregen onze trainers Dennis en Jan K. in de week ervoor een belletje dat ze geen genoeg spelers hadden. Nu moesten we nog langer wachten dan de 190 dagen, want de wedstrijd werd hierdoor verplaatst naar een donderdagavond.
 
Vooraf dachten we tegen wie van de 4 ploegen moeten we nu. VZK, DIO, Donkerbroek of Odis. Het bleek een combiteam te zijn, dus om tegen 4 verenigingen te spelen zou een zware opdracht worden. Maar we gingen volle goede moed met 9 spelers en onze coaches naar Oosterwolde. Alhoewel 9, Jan Klooster kwam samen met Miriam op eigen gelegenheid want die moest van haar werk worden gehaald.
 
Aangekomen op sportpark Oostenburg wemelde het van de trainende korfbalspelers, maar we gingen met volle moed het gras op.
De toeschouwers van de Pein die mee waren om ons naar die overwinning te schreeuwen, konden plaatsnemen in de keurige kuipstoeltjes, natuurlijk om 1,5 meter afstand langs het veld.
 
De start was niet hoe Dennis en Jan het voor ogen hadden.
Na een 1-0 achterstand viel Patrick uit, maar gelukkig hadden we Ilse mee en die deed het heel goed. Na de 2-0 dachten Marije en Tynke hier moet wat aan gebeuren en scoorden snel de 2-1 en 2-2.
Inmiddels stond Patrick weer in het veld, maar de tegenstanders trokken zich hier niks van aan en liepen uit. We gingen dan ook de pauze in met een 10-6 ruststand.
 
Het gebruikelijk pauzepraatje werd door onze trainers in deze coronatijd gehouden op het veld. Iedereen werd weer op scherp gezet en er werden puntjes op de i van Hedwig gezet. Die was namelijk los in de 2e helft en scoorde vrij vlot na de pauze de 10-7 en 10-8.
Helaas voor ons kwam de combiploeg uit Haule/Oosterwolde/Donkerbroek/Appelscha weer op 4 doelpunten voorsprong. Na de 12-8 tussenstand zetten we nog een keer aan, want het moest nu wel gebeuren om die overwinning nog binnen te slepen. We kwamen door doelpunten van alweer Hedwig, Anneke en Tynke op 12-11.
Bij VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS A2 waren inmiddels ook wat hulptroepen van het veld geplukt om de overwinning veilig te stellen, want het werd nu wel erg spannend.
 
De avondschemering trok langzaam over het sportveld en de donkere lucht kwam, was dit een slecht teken? Maarrrrrrrrrrrrrr dan
Ilse, inmiddels weer in het veld gekomen voor Marit probeerde via een doorloopbal de 12-12 op het scorebord te krijgen. Ze werd overgenomen maar speelde keurig naar de uitstartende Marije die schoot en ………
Doelpunt, iedereen blij en de 12-12 kwam hierdoor 1 minuut voor tijd op het scorebord te staan. Alleen dacht de scheids hier anders over en keurde helaas de bal af voor verdedigd schieten. De teleurstelling zat er bij ons nog zo in dat we er verdedigend niet meer voor konden gaan en hierdoor maakten onze tegenstander nog de 13-11. Dit was de eindstand waarmee we het veld verlieten en moesten we met deze koude douche zonder te douchen weer naar huis.
 
Jammer van de nederlaag, maar de 2e helft lieten we zien dat we kunnen knokken en dat we bij de volgende wedstrijd tegen Wordt Kwiek hopelijk wel de 2 punten over de streep kunnen trekken.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-09-2020 15:09:19 [VERSLAG] Wedstrijd verslag KC De Pein E1 tegen LDODK

Zaterdag 5 september was de korfbal wedstrijd tegen LDODK, thuis in Opeinde. Om 9:40 moest ik (Isa Jacobi) aanwezig zijn en om 10:00 begon de wedstrijd.  Voor deze wedstrijd was het mijn taak om een verslagje te maken,  voor mij de eerste keer.

Voordat de wedstrijd begon vond ik het wel wat spannend, maar gelukkig ging het erg goed. Vrij snel maakte ik een doelpunt kort daarna LDODK en stonden we gelijk. Gelukkig kon ik nog een doelpunt maken en kwamen we weer voor, wij waren erg blij. Vlak voor de pauze maakte LDODK een doelpunt. Het begon toen ook hard te regenen. Na de pauze was het gelukkig weer droog maar kwam LDODK op voorsprong. Ons team speelde goed samen en het lukte Teun om een doelpunt te maken. Hiermee stonden we gelijk en zo zijn we met 3 tegen 3 geëindigd.  We hebben met zen allen een mooi wedstrijd gespeeld en ik was natuurlijk heel blij met mijn doelpunten.
 
Groetjes Isa Jacobi

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-09-2020 15:09:17 [VERSLAG] KC De Pein kan het niet bolwerken tegen SDO (S)

Zondag 13 September stond voor KC De Pein 1 de eerste topper van het seizoen op het programma tegen SDO (S). Een bekende tegenstander voor de "Peinders’’, vorig seizoen werd 1x gelijkgespeeld en 2x verloren tegen de ploeg uit het Drentse Schoonoord. Beide ploegen hadden haar openingswedstrijd gewonnen en konden dus met een goed gevoel beginnen aan de wedstrijd.
De Pein deed dit met 1 wijziging ten opzichte van vorige week. Britta Rozema startte op de plek van Marrit de Vries. De rest van de opstelling bleef dus onveranderd en zo kon scheidsrechter J.Veenstra, om 14:30 fluiten voor het begin van de wedstrijd. Het in ruime getale aanwezige publiek(bedankt daarvoor!!) kreeg vervolgens een wedstrijd voorgeschoteld die wel wat weg had van een tactisch steekspel. Het baltempo was niet al te hoog, en waar SDO normaal gesproken een beruchte tegenstanders is met hun mooie aanvallende spel dichtbij de korf. Kozen de Drenten er ditmaal voor om het spel heel statisch neer te zetten en met name de dames voorin uit te spelen in de 1 tegen 1. De Pein daarentegen kon in de 1e helft nog prima aanhaken, aanvallend werden lang niet altijd de goede keuzes gemaakt. Maar middels doelpunten van: Pieter Faber 2x, Hidde Altena 2x, Jan Klooster & Britta Rozema werd de ruststand bepaald op 6 – 6.

Dat het deze warme middag in Opeinde geen doelpuntenfestijn zou worden was toen al wel duidelijk. Na de thee was het de thuisploeg die het beste uit de kleedkamer kwam, de ploeg kwam door doelpunten van Jan Klooster & Hidde Altena tweemaal op voorsprong, maar dit zou achteraf gezien ook de laatste keer blijken. In de laatste 20 minuten kreeg De Pein nog meer moeite om zich voorin vrij te spelen, en daardoor werd het spel eentonig en rommelig. Daarnaast liet het schot bij teveel spelers te wensen over, en dus moesten coaches Jack Visser & Marten Koop van der Velde wel ingrijpen. Met nog een ruim kwartier op de klok en een 8-10 achterstand werd het wisselarsenaal opengetrokken en werden achtereenvolgens: Wiebe Jeeninga, Marrit de Vries & Pieter Sipma gebracht. Wiebe Jeeninga en Marrit de Vries luisterden hun invalbeurt nog wel op met elk een mooi doelpunt maar verder bleef het gewenste resultaat uit. SDO liep gaandeweg de wedstrijd gestaag verder uit, en ook enkele terug-wissels hielpen De Pein niet meer. Uiteindelijk stond na 60 minuten 11-16 op het scorebord en kon na afloop eigenlijk simpelweg geconcludeerd worden dat De Pein deze middag nog een maatje te klein was.

De jonge ploeg moet nog wat stappen maken en met name beter op elkaar ingespeeld raken, aangezien de ploeg op veel plaatsen gewijzigd is. Hierdoor is de ploeg soms nog wat te wisselvalig, zo bleek deze zondag. Komende weekend kunnen ‘’de Peinders’’ zich alweer revancheren voor de nederlaag, dan staat de eveneens belangrijke wedstrijd tegen het nog ongeslagen WWC uit Mantgum op het programma. De wedstrijd begint zaterdag al om 13:25 in Mantgum. Daaropvolgend speelt ook het 2e tegen WWC 2 dus alle reden om zaterdag de geelhemden te steunen!

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-09-2020 15:09:13 Komend weekend alles op zaterdag en verslagen met vertraging

Aankomend weekend worden alle wedstrijden van KC de Pein op zaterdag gespeeld.

het eerste en tweede reizen af naar Mantgum om daar tegen WWC te spelen terwijl later op de middag het derde speelt in Gorredijk.

Bekijk het hele programma op de competitie pagina: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

de jeugd speelt in de ochtend (B1 en A1 thuis) en daarmee is alles wel benoemd. De wedstrijd van het vierde team is namelijk afgezegd vanwege een complete terugtrekking van de tegenstander.

 

Naast deze vooruitblik kijken we nog even terug. Er zijn namelijk verslagen binnen gekomen welke nog niet geplaatst waren:

Pein 1 - SDO 1 van zondag 13 september: verslag

VZK/Donkerbroek/DIO/ODIS A2 - Pein A1 van donderdag 10 september:verslag door Marije

Pein E1 tegen LDODK van zaterdag 5 september:verslag door Isa

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


07-09-2020 20:09:34 De Pein pakt volle buit in seizoensouverture

Exact 190 dagen duurde het, voordat het vlaggenschip van KC De Pein weer eens een officiële wedstrijd mocht spelen. Dit allemaal door het inmiddels welbekende corona-virus. En in die lange periode is er veel veranderd binnen de spelersgroep. In de basisacht stonden deze zondag een aantal nieuwe gezichten. Sjolke Dupon, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak hebben de overstap gemaakt vanuit de junioren, en Kim Hoekstra heeft na een kort intermezzo bij buurvereniging Quick’21 gekozen voor een terugkeer bij de geelhemden. Dit allemaal zorgt ervoor, dat dit jaar de gemiddelde leeftijd 21 jaar is! Kortom een bijzonder jong team, welke dit jaar wederom onder leiding van Jack Visser maar 1 doelstelling kent: Promotie.

De 1e horde die hierbij genomen moest worden was: Vitesse uit het Drentse Beilen. Op deze regenachtige/grijze zondag begon de Roel Dupon uw Timmerman /Autovakmeester Jeeninga – combinatie met de volgende 8 namen. In de aanval: Jan Klooster, Pieter Faber, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak. En in de 1e verdediging namen: Sjolke Dupon, Hidde Altena, Marrit de Vries & Kim Hoekstra plaats. Om 14:30 floot oude bekende Christiaan Schaafsma (die overigens uitstekend floot) in voor het begin van de wedstrijd. En vanaf de 1e minuut was al duidelijk met welke intenties de equipe van Jack Visser naar Beilen was afgereisd. Er werd verdedigend veel druk gegeven en aanvallend werden vele kansen gecreëerd, dit resulteerde in een vlotte 0-2 voorsprong (doelpunten Pieter Faber en Jan Klooster). Het andere vak bleek meer moeite te hebben met het afmaken van kansen. Er werd zeker in de 1e helft teveel gezocht naar de 1 tegen 1, en de bal werd te vaak in de zogeheten trechter gepompt. Hierdoor kon Vitesse aanhaken tot 2 – 4 hierna liep De Pein echter uit, door doelpunten van Hidde Altena, Marrit de Vries, Pieter Faber en Anouk Maijchrzak naar een ruststand van 2-8.

Tijdens de thee hamerde Jack Visser nogmaals erop dat er beter afgerond moest worden en dat het spel vaker verlegd moest worden. Dit werd de 2e helft uitstekend opgepakt en De Pein liep vlot uit naar een 3-12 voorsprong. Vitesse sputterde nog wel wat tegen maar toen Pieter Faber (uiteindelijk topscoorder met 5 treffers) de 4-13 liet aantekenen bleek het verzet van de Drentenaren wel gebroken. Op 6-14 pakte Marieke Faber ook haar goaltje mee, waarmee alle 8 spelers van De Pein op het scoreformulier stonden. Hierna mochten Britta Rozema en Wiebe Jeeninga hun opwachting nog maken binnen de lijnen. Het slotakkoord bleek voor de heren middels doelpunten van: Hidde Altena, Wiebe Jeeninga & Jan Klooster werd de eindstand bepaald op 7-18. Een uitstekende teamprestatie, in een wedstrijd waarin De Pein als collectief uitstekend voor de dag kwam.

Volgende week staat de 2e wedstrijd alweer op het programma en wel tegen: ‘’angstgegner’’ SDO (S). Meteen een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plekken dus voor ‘’De Peinders’’. Vorig jaar in de zaal werd er 2x nipt verloren van SDO, dus de geelhemden zijn dit keer gebrand op revanche. De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Douwekamp in Opeinde. Het 1e kan ook alle steun gebruiken, dus publiek is dan ook van harte welkom!

De Pein 2 speelde op zaterdagochtend al zijn wedstrijd tegen De Parabool 5. Op de 12-18 overwinning was niets af te dingen. Ondanks een langzame start, het was 10.50 uur (!), kwamen de Peinders vooral na de pauze op stoom. De Peinders schoten op momenten met scherp en dat was ruim voldoende om bij de tegenstanders weg te lopen.
Volgende week komt Joure 2 naar Opeinde op de zaterdagmiddag.

De Pein 3 had eerder deze week nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Olympia 2. Op de woensdagavond hebben de Peinders waarschijnlijk te veel laten zien, want Olympia begon goed voorbereid aan de wedstrijd waarbij de Pein nog erg moest zoeken... pas op 7-0 kon Janco de score minder eenzijdig maken. Na de pauze begon het meer te draaien en werden de aanvallen omgezet in doelpunten. Die eerste slag kwam het derde echter niet meer te boven en de eindstand werd 18-8.

Het vierde 'verloor een punt' in Beilen (9-9). Het vierde team opent aanstaande zondag de eerste "Pein-snein".

bekijk alle (ook jeugd) uitslagen, standen en het programma op: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


05-08-2020 21:08:17 Voorbereiding Senioren seizoen 2020-2021

Dinsdag 11 augustus starten we met een voorlopige selectie de voorbereiding van het nieuwe seizoen. 

We trainen vanaf dat moment iedere dinsdag en vrijdag om 20.00 uur (19.40 uur aanwezig in trainingstenue om materiaal klaar te zetten en de warming up te doen )

Programma:
Vrijdag 14 augustus training
Dinsdag 18 augustus
Vrijdag 21 augustus
Dinsdag 25 augustus
Vrijdag 28 augustus training

Oefenweekend op za/zondag 29/30 augustus in Bolsward.

Dinsdag 2 september oefenwedstrijd de Pein 1/ Wik 34 1 (tijd volgt)

Woensdag 3 september
Olympia 1/2 de Pein 2/3 (tijd volgt)

Vrijdag 4 september trainen.
Zaterdag 5 september start competitie.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


29-05-2020 13:05:30 Selecties KC de Pein seizoen 2020-2021

KC de Pein heeft volgend seizoen ivm de doorstroom vanuit de jeugd (12 spelers!) te maken met een uitbreiding van de seniorengroep. Hierdoor is er de mogelijkheid (en noodzaak) ontstaan om een extra team te formeren.

In het voortraject zijn de huidige junuioren in Januari en de huidige selectie Pein 1, 2 en 3 Februari gevraagd naar de doelstellingen voor komend seizoen.

Uit de antwoorden is naar voren gekomen dat een A selectie en B selectie in een nieuwe opzet het meest logische is. Gezien het niveau wat wij haalbaar achten voor de vier te vormen teams in deze selecties wordt er ingezet op de volgende constructie:

A-Selectie met Pein 1 en Pein 2. Pein 1 uitkomend op veld en zaal vierde klasse zondag en Pein 2 uitkomend op veld en zaal in de Reserve vierde klasse zaterdag. Beide teams gaan komend seizoen een duidelijke missie aan: Kampioen worden of promotie pakken in hun klasse op zowel veld als zaal.
Trainingen op dinsdag en vrijdag olv hoofdtrainer Jack Visser en Koop van der Velde. Coaching Pein 1 Jack Visser, Coaching Pein 2 Koop van der Velde.
B-Selectie met Pein 3 en Pein 4. Pein 3 op het veld en zaal uitkomend in Reserve vierde klasse zondag en Pein 4 uitkomend in het breedtekorfbal (BK) veld en zaal zondag. Trainingen op de vrijdag met een vast of roulerend trainerschap en mogelijkheden voor een tweede trainingsmoment in de week, dit kan deels bij de A-selectie ijn maar er zijn ook andere mogelijkheden te vinden.

Voor beide teams zoeken we nog een begeleider rondom de wedstrijden of er zal gewerkt worden met een speler/aanvoerder/coach principe.

De laatste jaren spelen alle senioren van KC de Pein op zondag, maar in de standaard klassen zitten steeds minder zondagteams. Bovenstaande opzet met een seniorenteam op de zaterdag is hierdoor de beste oplossing gebleken na diverse afwegingen.

Als hier nog vragen over zijn dan kan dat bij de TC neergelegd worden. (Contactpersoon is Dennis)

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


06-05-2020 21:05:50 Uit de oude doos…… KC De Pein 1 – Wêz Handich 1

In deze bizarre tijden staat het leven binnen alle korfbalverenigingen stil, zo ook bij KC de Pein. Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt, door een mengelmoes van bestuur, coach(es) & spelers om de selectie voor volgend seizoen vorm te geven welke samen de TC vormen. Want volgend jaar staat er nog al wat te gebeuren, de seniorenteams zullen worden aangevuld met een talentvolle groep junioren (maar liefst 14 spelers!). Hierdoor zal de selectie nogmaals een kwaliteitsimpuls krijgen. Naast de komst van deze groep junioren, is de TC druk bezig om de selectie nog enkele toevoegingen te geven aan de selectie & coaching staf. Hier wordt achter de schermen druk aan gewerkt en hierover hopen we u de komende weken te informeren. Maar het belangrijkste is dat we de komende periode met zijn allen gezond blijven, en dat we allemaal na de zomer weer de wei in mogen, om onze korfbalkunsten te vertonen.

Maar om deze korfbal loze periode door te komen, zullen we proberen om elke week een wedstrijd uit het verleden te kiezen en deze opnieuw in de schijnwerpers te zetten. Om af te trappen is er gekozen voor de wedstrijd: KC de Pein 1 – Wêz Handich/Dow 1 in het seizoen 2013-2014 Veld.

 

Om de situatie aan te duiden, de Pein was op dit moment aan het vechten voor lijfsbehoud terwijl Wêz Handich/Dow zich inmiddels al tot kampioen van de 2e klasse gekroond had. De Pein had het lot in eigen handen, als er gewonnen zou worden tijdens de laatste speelronden van Wêz Handich/Dow was handhaving een feit. Bij een nederlaag was men afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Het was die bewuste 25 Mei 2014 ook nog een heuse: Peindei! Met voorafgaande aan de hoofdwedstrijd, wedstrijden tussen de Pein 3 & 2 en teams van Wêz Handich/Dow. Om 14:30 was het tijd voor ‘De Slach Om De Leijen’. Het massaal toegestroomde publiek zocht zijn plekje in het toen nog mooie grasveld en de wedstrijd kon beginnen. De opstelling destijds betond uit de volgende namen; in de aanval: Marten Koop van der Velde, Liekele Jeltema, Grietsje Blauw & Nynke Kielstra. Het andere vak bestond uit: Albert Wagenaar, Dagmar Rozema, Gea Jansma & speciaal voor deze wedstrijd weer opgetrommeld: Martin van der Velde. Het team werd die middag gecoacht door Leo van der Leij

Het zou die middag een gedenkwaardige wedstrijd worden, welke misschien wel thuishoort in een rijtje met de meest gedenkwaardige wedstrijden uit de geschiedenis van de club. De Pein nam die wedstrijd in het begin vlot de leiding en liep uit naar een paar doelpunten verschil. Wêz Handich wist echter gaandeweg de wedstrijd het gaatje te verkleinen mede door vele doelpunten van (de toen al) zuivere Pieter Roel Bouwmeester. De Pein bleef echter bijna de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Wêz Handich probeerde met het inbrengen van Michiel Veenstra nog een slot offensief te creëren. Dit leek te slagen toen er 1 minuut voor het einde 17-17 op het scorebord stond. Echter besliste Dagmar Rozema in de laatste minuut de wedstrijd met een strafworp. Hierdoor won de Pein met 18-17 en was handhaving een feit! Onder aan dit bericht staan nog enkele foto’s van de wedstrijd.
Hier het hele album van de bewuste Peindei.

Inmiddels is deze wedstrijd bijna 6 jaar geleden, lang vervlogen tijden zo lijkt het. Maar wanneer we van de regering en het RIVM weer het veld in mogen, zullen we er met zijn alleen keihard voor moeten werken om ervoor te zorgen dat deze tijden weer terugkeren en de Pein weer naar een hoger niveau getild wordt. De toekomst ziet er wat betreft de jeugdige selectie in ieder geval rooskleurig uit.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


06-04-2020 21:04:36 Wachten op meer zekerheid...

In deze roerige tijd wordt het hele land, dus ook elke sportvereniging, geleid door de situatie die is ontstaan door de uitbraak van het Corona-virus. We hebben het stuur nog wel onze handen, maar de richting wordt voor ons bepaald. We wachten nu op meer zekerheid.

Vanavond volgt er een besluit over de afloop van het zaal en veldseizoen. Voor de Pein van belang aangezien de ambitie er is om een stap naar boven te maken met een jonge selectie welke aangevuld zal worden met een grote groep junioren die over komen naar de senioren.
Hopelijk volgt er vanavond meer zekerheid.

Het seizoen is voorbij zonder dat we het hebben kunnen afsluiten. Geen toernooi, geen pjukken, geen eindeseizoensfeest en geen gehoopt kampioensfeest op het veld.
We merken dat de meeste spelers fit willen blijven en het is mooi om te zien dat men elkaar nu op afstand motiveert en stimuleert om te blijven bewegen op een veilige manier.

Achter de schermen gaan we rustig door. De gezondheid staat voorop, dus het sportpark blijft gesloten en we moeten op afstand alles regelen. Ook vergaderen zal met tussenkomst van een webcam en beeldscherm plaats gaan vinden. De voorraad is al grotendeels op en de paaseitjes die al waren ingekocht zijn bijna geen kostenpost meer.
Wat blijft is die onzekerheid.
Moeten we naar het noodloket? Wanneer kunnen we überhaupt weer iets in clubverband samen doen. Gaat de competitie in september 2020 weer van start? Mogen we naar Ameland in augustus? Wat doet de Korfbalbond?
We blijven ons informeren, maar het is moeilijk om nu met enige vorm van zekerheid vooruit te kijken.

Als er vragen zijn over de situatie, opmerkingen of tips; we horen het graag.

Blijf gezond en pas op elkaar
Namens bestuur KC de Pein
Dennis de Wit

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


09-12-2019 08:12:01 De Pein haalt vier punten op in Winsum

Vroeg op de zaterdagmiddag speelde de selectie van De Pein tegen DWA in Winsum (Gn). Mede door het ongewone tijdstip was de personele bezetting niet optimaal, maar met de inzet van o.a. Koop van der Velde werden de posities allemaal ingevuld.

Het tweede speelde een spannende pot. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en werd de marge nooit groter dan twee punten. Na de pauze liep De Pein 2 steeds een beetje voorop, maar bleef DWA aandringen. Door een stoïcijns afgeronde strafworp van Martine in de slotfase wist het tweede team de winst naar zich toe te trekken met een minimaal verschil, 13-14.

De Pein 1 trof in DWA één van de titelkandidaten en was vooraf gewaarschuwd voor de lengte bij de tegenpartij. Een vlot spelend DWA werd echter goed beteugeld door de Peinder verdediging wat resulteerde in een beginfase waarin de doelpunten duur waren. De Pein bleef de pionnen steeds op de goede plek zetten en kon daardoor langzaamaan uitlopen en wist van een 3-5 tussenstand vóór rust nog naar een 4-9 voorsprong te werken waarmee de kleedkamers opgezocht werden.

Na de 4-11 werd DWA wakker geschud en zorgden invallers voor een nieuw elan, maar hoewel DWA enkele malen vlot driemaal op rij wist te scoren bleef de Pein zijn puntjes pakken en werd de voorsprong behouden. Met de 12-15 eindstand waren ook deze punten binnen voor De Pein en hiermee kan het eerste team het kerstreces in. Zaterdag 11 januari zal er naar Zuidhorn afgereisd worden om wederom vroeg op de zaterdagmiddag (13.00 uur) de wedstrijd tegen Zunobri 1 te spelen.

Het derde was vrij en het vierde dacht aan 7 doelpunten wel genoeg te hebben voor de winst... dat was het ook!
De A's speelden beide sterk, maar verloren nipt. 

Alle uitslagen/standen en het aankomende programma staan hier: https://www.kcdepein.nl/competitie/antilopen.html

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport