logo

06-04-2020 21:04:36 Wachten op meer zekerheid...

In deze roerige tijd wordt het hele land, dus ook elke sportvereniging, geleid door de situatie die is ontstaan door de uitbraak van het Corona-virus. We hebben het stuur nog wel onze handen, maar de richting wordt voor ons bepaald. We wachten nu op meer zekerheid.

Vanavond volgt er een besluit over de afloop van het zaal en veldseizoen. Voor de Pein van belang aangezien de ambitie er is om een stap naar boven te maken met een jonge selectie welke aangevuld zal worden met een grote groep junioren die over komen naar de senioren.
Hopelijk volgt er vanavond meer zekerheid.

Het seizoen is voorbij zonder dat we het hebben kunnen afsluiten. Geen toernooi, geen pjukken, geen eindeseizoensfeest en geen gehoopt kampioensfeest op het veld.
We merken dat de meeste spelers fit willen blijven en het is mooi om te zien dat men elkaar nu op afstand motiveert en stimuleert om te blijven bewegen op een veilige manier.

Achter de schermen gaan we rustig door. De gezondheid staat voorop, dus het sportpark blijft gesloten en we moeten op afstand alles regelen. Ook vergaderen zal met tussenkomst van een webcam en beeldscherm plaats gaan vinden. De voorraad is al grotendeels op en de paaseitjes die al waren ingekocht zijn bijna geen kostenpost meer.
Wat blijft is die onzekerheid.
Moeten we naar het noodloket? Wanneer kunnen we überhaupt weer iets in clubverband samen doen. Gaat de competitie in september 2020 weer van start? Mogen we naar Ameland in augustus? Wat doet de Korfbalbond?
We blijven ons informeren, maar het is moeilijk om nu met enige vorm van zekerheid vooruit te kijken.

Als er vragen zijn over de situatie, opmerkingen of tips; we horen het graag.

Blijf gezond en pas op elkaar
Namens bestuur KC de Pein
Dennis de Wit

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


09-12-2019 08:12:01 De Pein haalt vier punten op in Winsum

Vroeg op de zaterdagmiddag speelde de selectie van De Pein tegen DWA in Winsum (Gn). Mede door het ongewone tijdstip was de personele bezetting niet optimaal, maar met de inzet van o.a. Koop van der Velde werden de posities allemaal ingevuld.

Het tweede speelde een spannende pot. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en werd de marge nooit groter dan twee punten. Na de pauze liep De Pein 2 steeds een beetje voorop, maar bleef DWA aandringen. Door een stoïcijns afgeronde strafworp van Martine in de slotfase wist het tweede team de winst naar zich toe te trekken met een minimaal verschil, 13-14.

De Pein 1 trof in DWA één van de titelkandidaten en was vooraf gewaarschuwd voor de lengte bij de tegenpartij. Een vlot spelend DWA werd echter goed beteugeld door de Peinder verdediging wat resulteerde in een beginfase waarin de doelpunten duur waren. De Pein bleef de pionnen steeds op de goede plek zetten en kon daardoor langzaamaan uitlopen en wist van een 3-5 tussenstand vóór rust nog naar een 4-9 voorsprong te werken waarmee de kleedkamers opgezocht werden.

Na de 4-11 werd DWA wakker geschud en zorgden invallers voor een nieuw elan, maar hoewel DWA enkele malen vlot driemaal op rij wist te scoren bleef de Pein zijn puntjes pakken en werd de voorsprong behouden. Met de 12-15 eindstand waren ook deze punten binnen voor De Pein en hiermee kan het eerste team het kerstreces in. Zaterdag 11 januari zal er naar Zuidhorn afgereisd worden om wederom vroeg op de zaterdagmiddag (13.00 uur) de wedstrijd tegen Zunobri 1 te spelen.

Het derde was vrij en het vierde dacht aan 7 doelpunten wel genoeg te hebben voor de winst... dat was het ook!
De A's speelden beide sterk, maar verloren nipt. 

Alle uitslagen/standen en het aankomende programma staan hier: https://www.kcdepein.nl/competitie/antilopen.html

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


24-11-2019 19:11:41 Pein laat de punten liggen in Schoonoord

Afgelopen weekend is de zaalcompetitie begonnen. Het eerste team mocht meteen aantreden tegen de mede-koploper van de veldcompetitie SDO uit Schoonoord. Na fases waarin de Pein een nipte voorsprong wist te halen bleef de thuisploeg aan het einde van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Eindstand 18-16.

Het tweede team scoorde evenzoveel doelpunten, maar in Opende werd daarmee wel nipt de winst binnen gesleept. Op het veld waren er reeds twee spannende wedstrijden tegen OKO/BIES 4 gespeeld en ook in de derde wedstrijd gingen de punten naar de peinders.

Het derde team speeld al eerder op de ochtend in Hoogezand. Met een duidelijke 7-21 eindstand werd Goorecht 2 bedwongen.

De Pein 4 speelde de voorwedstrijd in Schoonoord. SDO 2 was de betere.

Een dag eerder speelden de meeste jeugdteams al hun wedstrijden. Bekijk de peinder uitslagen hier: https://www.kcdepein.nl/competitie/antilopen.html (ook voor het programma)          

 Bekijk hier alle poule-uitslagen: https://www.antilopen.nl/competitie/uitslagen.asp?cp=32

Volgende week is er een beperkt jeugdprogramma, maar met Pein 4 t/m 1 achter elkaar aan op de zondag hebben we een echte Pein-dei in de Dunoardhal op 1 december.
Peinprogramma: https://www.kcdepein.nl/nieuws/programma-kc-de-pein-antilopen.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-11-2019 21:11:49 Zaalcompetitie aanstaande! Antilopen competitiemodule op kuorkeside

Komend weekend start de zaalcompetitie. 

Het programma van de peinder teams staat inmiddels op de kuorkeside via Antilopen.

De eerdere competitie-module is vanaf heden aangepast naar de Antilopen plugin.
Competitiegegevens zoals uitslagen, het programma en de standen zijn nu terug te vinden onder Competitie > Programma, uitslagen, standen en teams of rechtstreeks via: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-11-2019 21:11:38 Standen KC de Pein (Antilopen)

Scroll voor overige teams

deWITdePEIN - Competitie


17-11-2019 21:11:23 Programma KC de Pein (Antilopen)

deWITdePEIN - Competitie


17-11-2019 21:11:19 Uitslagen KC de Pein (Antilopen)

deWITdePEIN - Competitie


07-09-2019 20:09:33 Pein 1 start met winst, competitiemodule website verdwenen

De Pein 1 had deze zaterdag zijn eerste wedstrijd. Tegen Stadskanaal was het voor de peinders het eerste kwartier zoeken naar het eigen spelletje, maar vlak vóór rust vielen de zaken op hun plek. via 5-5 werd er met een 5-8 ruststand van de thee genoten en in het tweede bedrijf waren de Opeindenaren duidelijk de bovenliggende partij. De eindstand 8-17 was een prima start van de competitie.

De overige uitslagen, standen en het programma stonden tot en met vorig seizoen op de Kuorkeside. Het KNKV heeft besloten met deze plugin te stoppen, dus wij moeten op zoek naar een alternatief. 

De competitiegegevens zijn voorlopig het snelste op te zoeken op de Antilopen pagina: https://www.antilopen.nl/competitie-v2/ (onder de instellingen is KC de Pein standaard als te tonen club in te stellen)

of kijk op de KNKV site http://www.korfbal.nl , maar die is minder gebruiksvriendelijk...

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-06-2019 11:06:22 Laatste competitieweekend voorjaar 2019

Halverwege juni zijn de korfbalcompetities pas afgelopen dit seizoen. Voor diverse teams was daarom afgelopen weekend de laatste ronde alvorens we het volgende week op het jeugdtoernooi helemaal afsluiten.

De Pein 1 speelde tegen DES in Norg. Temidden van een voetbal-dames tentenkampo werd er zonder al te veel moeite gewonnen van de opponent die we vanaf komende seizoen niet meer in het wedstrijdkorfbal terug zien. 

De Pein 2 maakte kans op promotie bij winst, maar aangezien de directe tegenstander in dezelfde positie zat begonnen die met de sterkste 8. Al enkele minuten in de eerste helft bleek KIOS 3 scherper en had het een duidelijke voorsprong genomen. Voor de Peinders een seizoen wat sterk eindigde ondanks het net tekort komen in de eindsprint.

De Pein 3 speelde in Norg tegen DES 2. In een superspannende wedstrijd was DES met 9-8 net te sterk en daardoor samen met HHCombi kampioen van de voorjaarscompetitie.

De Pein 4 mocht de laatste wedstrijd in het altijd mooie Siegerswoude spelen. De wedstrijd tegen VKC werd royaal gewonnen.

De Pein A1 mocht tegen de kampioen aantreden, lees hier een uitgebreid verslag: https://www.kcdepein.nl/nieuws/verslag-de-pein-a1-speelt-driekwart-ijzersterk-tegen-kampioen.html 

 

Komende week zijn er nog twee inhaalwedstrijden voor A1 en A2. Woensdag speelt de Pein A2 nog om het kampioenschap in Buitenpost, aanvang 19.30 uur. Donderdag speelt de A1 de allerlaatste wedstrijd van het seizoen in Opeinde, tevens aanvang 19.30 uur.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-06-2019 11:06:12 [VERSLAG] De Pein A1 speelt driekwart ijzersterk tegen kampioen

De Pein A1 zit dit veldseizoen waar de klappen vallen. Behalve dat alles verloren werd raakte Doetsje ook nog eens zwaar geblesseerd vorige wedstrijd. 
Het werd zaak om een sterke wedstrijd te spelen, aanstaande kampioen DWA/Argo A1 was een mooi podium om dat te laten zien. En dit gebeurde dan ook met verve.

Toch startte de Pein A1 wellicht met de beste bedoelingen, de schoten waren slapjes en zonder overtuiging. Na tien minuten spelen stond het dus al 4-0 voor de gastheren.
Een paar pittige woorden van de zijkant betekende de ommekeer, eindelijk liet de Pein zien waarom het in de zaal bovenin was geëindigd.
Jantsje was het die eigenhandig haar ploeg naar 4-2 schoot waarna ze ook de aansluitingstreffer raak mikte van afstand, 5-4. Tussendoor had de uitstekend spelende Pieter ook al van afstand een doelpunt gemaakt.
Romke schoot beide ploegen weer naast elkaar en het werd stil aan de overkant.
Toen ook het andere vak soepel korfbal liet zien was het Wiebe die 5-6 van afstand raak mikte.
Op dat moment waren de Peinders ook gewoon de betere ploeg. Verdedigend werkte de afspraken goed hoewel het hier en daar nog wat scherper kon. Lange tijd bleef deze voorsprong voor de geelhemden staan, uiteindelijk werd de ban gebroken door de gastheren, 6-6. Maar De Pein had haar draai gevonden, het korfbal zag er steeds beter uit en er werd met lef gespeeld. Verdedigend pakten de Friezen ook steeds meer ballen uit de aanval van DWA/Argo en bovendien zochten de Winsummers het steeds meer in hele verre afstandsschoten door de goede druk van De Pein.
Dit loonde alweer, want nu was het Esther die van afstand 6-7 raak mikte.
Bij rust was het 7-7.

Na rust startte de Pein gelijk scherp, Wiebe stapte mooi uit op Marieke die een doorloopbal raak mikte.
Ook Anouk zat een paar keer dichtbij toen ze steeds aanvallender ging spelen.
Bij 8-8 was alles nog mogelijk. DWA/Argo was op zoek naar zichzelf en heel langzaam lukte dit steeds beter.
Bij 10-8 echter, zag je de krachten wegvloeien bij de Peinders en DWA/Argo profiteerde optimaal.
Ineens kwamen de gastheren in een flow, zeer geflatteerd en totaal uit het niets, liepen de gastheren ineens uit naar een 14-9 voorsprong. Dit bleek wel een mentale tik voor de geelhemden.
Aanvoerder Sjolke die zijn tegenstander uitstekend onder druk had weten te houden, mikte 14-10 en dat was dan ook het laatste wapenfeit van de moegestreden gasten.
De Pein wist echter nog steeds een paar uitstekende aanvallen neer te zetten, doorlopers van Anouk en Jantsje, schoten van Marieke, Wiebe en Pieter draaiden weer uit de korf en dus zat het ook nog niet mee.
De uitslag was een zeer geflatteerde maar wel terechte, 18-10 eindstand, waarmee DWA/Argo terecht kampioen, want de meest constante ploeg, is geworden.

Voor de Pein A1 rest nog 1 wedstrijd tegen V&V op donderdag 20 juni om 19.30 uur thuis.
Op woensdag speelt de Pein A2 nog een belangrijke pot want het doet nog mee om het kampioenschap, uit tegen Flamingo’s A2.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport