logo

02-12-2016 10:12:08 Kerstborrel KC de Pein op vrijdag 23 december, Geef je snel op!

deWITdePEIN - Activiteiten | weekrapport


30-11-2016 20:11:43 Terugblik Algemene ledenvergadering 28 november 2016

Maandagavond was het weer tijd voor onze algemene ledenvergadering. Het was gezellig druk in de Kourkesitter. Bij aanvang hebben wij stil gestaan bij heugelijke momenten maar was er ook een moment van stilte voor de verliezen van dierbaren om ons heen. 

Op de agenda stonden vele zaken zoals het concept-beleidsplan (besturen met een visie), het financiële overzicht, de begroting, kunstgrasveld, rubber korrels, parkeerstrook en vele andere zaken. In de volgende Rinder (clubblad) zal een publicatie opgenomen van deze avond en de ingeleverde jaarverslagen. 

Heugelijke mededelingen die ik hier wil vermelden is dat het door opgezette acties, sponsoring en giften gelukt is om alle entourage items rond het kunstgras te kunnen financieren. Ook noemenswaardig is dat Engbert Blauw en Wiebe de Vries beiden al ruim 50 jaar lid van de korfbalbond zijn. Omdat de mannen niet aanwezig waren tijdens de vergadering worden beide uitgenodigd voor een bestuursvergadering. 

De bestuurstermijnen van Hendrike Veenstra(secretaris) en Lydia Elzinga (penningmeester) zijn per 1 juli 2017 afgelopen, beide hebben ervoor gekozen om zich niet herkiesbaar te stellen. Wij danken beide dames voor alle energie en tijd die zij aan de club hebben gegeven en de komende maanden ongetwijfeld nog gaan geven. Vanzelfsprekend staan wij zo rond juni nog stil bij hun afscheid van deze bestuurstaken. 

Ook mijn bestuurstermijn loopt per 1 juli af. Ik heb mijzelf wel verkiesbaar gesteld en het applaus wat ik als instemming mocht ontvangen deed mij ontzettend goed. Met dezelfde energie en inzet zal ik de komende bestuurstermijn mij gaan inzetten als voorzitter van KC de Pein, bedankt voor jullie vertrouwen. 

Al met al een goede vergadering waarbij er ruimte was voor inbreng en vragen. Leuke ideeën zijn ontstaan met het oog op het naderende 75 jarige bestaan van KC de Pein. 

Dank voor ieders inbreng.

Greetje v/d Weij
Voorzitter KC de Pein

Greetje vd Weij (voorzitter) - Algemeen | weekrapport


22-11-2016 20:11:50 Enthousiaste korfballertjes gezocht!!

Sinds de zaal hebben wij een nieuw E-pupillen ploegje. Leeftijd: 7-10 jaar.
Iedereen is net begonnen met korfballen en heeft zin aan de eerste wedstrijden.
Wij zoeken hiervoor nog wel wat versterking...
 
Wie vindt het leuk om echt te gaan korfballen?
 
De eerste wedstrijd is zaterdag 3 december om 10.00 uur in de gymzaal Opeinde.
Trainingen vrijdags 16.30 uur in de gymzaal in Opeinde
Eerst even proberen mag altijd!
 
Voor meer informatie, stuur een bericht naar dagmar@kcdepein.nl of neem contact op via 06-49394250.

 

Kcdepein - Teams | weekrapport


22-11-2016 12:11:54 Pein verliest van Koru

Het Peinder vlaggenschip moest vandaag aantreden tegen Koru. De Peinders wisten de wedstrijd te openen met een doelpunt van Koop van der Velde. Koru had hier direct een antwoord op en het liep gelijk op tot 6-6. Daarna hadden de Peinders moeite met het afronden van de kansen en Koru wist daarmee een gat te slaan van 4 doelpunten. We gingen met 10-6 de rust in.

Koru heeft het initiatief na de pauze niet meer uit handen gegeven en was scherp in het afronden van de kansen. De Pein had moeite met de druk die Koru uitoefende. Er werden te veel foutjes gemaakt, waardoor de aansluiting niet kon worden gemaakt. Kim Hoekstra en Hidde Altena kwamen ook nog binnen de lijnen, maar konden het tij niet keren. De scheidsrechter floot af bij 21-12, een terechte uitslag.

Volgende week speelt de Peinderformatie om 14.30 uur uit tegen Kinea.

 

Pein 2 en Pein 3 konden de korf resp. moeilijk en helemaal niet vinden. De 12-7 en 1-13 uitslagen waren duidelijk.

De Pein A2 bleek het afgelopen weekend de meest spannende wedstrijd te hebben gespeeld. Na een mooi duel werd de 13-13 ervaren als een verlies, maar het biedt perspectief voor komende wedstrijden.

 

Alle uitslagen, standen en aankomende programma: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-11-2016 16:11:08 Sutelaksje, wedstrijden en banketstavenactie

Morgen is de Sutelaksje (www.boekenfanfryslan.nl) in Opeinde alwaar KC de Pein zijn steentje en kruiwagens aan bijdraagt. Vanaf 10.00 uur zullen leden samen met andere vrijwilligers met Friese boeken langs de deur gaan in Opeinde.

Daarnaast wordt er ook gekorfbald natuurlijk; bekijk hier het volledige programma: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

En maandagavond komt onze jeugdafdeling langs de deur in Opeinde en omstreken om overheerlijke bakkers banketstaven te verkopen. Vanaf 18.00 uur kunt u de jeugd verwachten.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


14-11-2016 11:11:56 De Pein strijdvaardig tegen titelkandidaat OKO, maar krijgt geen loon naar werken

De Pein is de zaalcompetitie begonnen tegen titelkandidaat OKO/Bies uit Opende. Het acteren in de derde klasse werd door een groot publiek aanschouwd en de toeschouwers kregen een spektakelstuk voorgeschoteld. Het door blessures geteisterde KC de Pein was vandaag wederom genoodzaakt twee invallers in te zetten. Janco Ottema en Janna Plantinga vervingen Julian van Leer en Hendrike Veenstra. 

De bezoekers openden de score maar de heren van KC de Pein hadden het vizier op scherp. Een 2-1 voorsprong door Alle Harm de Jong en de 3-2 door Janco Ottema waren de tussenstanden die al vlot duidelijk maakten dat De Pein klaar voor de strijd was. Het fysiek sterke OKO met een lang dameskwartet liep na de 4-4 uit naar een driepunts-marge. De peinders bleven aanklampen door afstanders van Janna Plantinga, Dagmar Rozema en Mariska Boonstra waar de dames van OKO vooral zuiver in de uitstartballen waren. De Pein zorgde de met een vlammend afstandschot voor de 12-13 ruststand waarmee beide teams de kleedkamers opzochten.

De tweede helft begonnen beide teams met hetzelfde strijdplan; voortboorduren op een sterke eerste helft en er nog een schepje bovenop. De Pein hield de combinaties vlot en speelde de juiste spelers steeds vrij waar de heren van OKO de verre afstandschoten opzochten en ook daar een goed rendement uit haalden. De Pein kwam op 15-15 en 16-16 naast de bezoekers die de hete adem van de tegenstanders in de nek voelden. op 16-17 keerde het spelbeeld van de wedstrijd. Een discutabele strafworp in peinder nadeel werd in de minuten daarop vlot opgevolgd door dezelfde situaties aan weerszijden van het veld. Van de zes strafworpen in korte tijd werd de Pein er één toebedeeld, maar vanuit het veldspel werd de veerkracht omgezet in doelpunten. Hiermee konden de geelhemden de aansluiting houden. In de slotfase was het Koop van der Velde die nog eenmaal voorop in de strijd ging en met drie treffers het gat kleiner maakte. Toen Jan Klooster het verschil met een fraaie uitstarter op 23-24 minimaal maakte was de spanning nog volop aanwezig. De slotminuut werd met een 24-25 achterstand ingegaan en het slotoffensief leverde nog een laatste vrije bal op. De Pein zag de bal net mis gaan en daarmee het punt verloren in de strijd waar een gelijkspel verdiend was.

Voor de Peinders is deze eerste wedstrijd op een niveau hoger dan het veld hoopgevend. Een wedstrijd waarin strijd, goed samenspel en mooi korfbal vertrouwen scheppen voor de zaalcompetitie. Volgende week zal KC de Pein in Dwingeloo de strijd aangaan tegen KORU uit Uffelte.

 

De Pein 2 speelde een sterke pot tegen DIO 2, maar zag de doelpuntenmachine net wat minder soepel draaien in de tweede helft. Het dameskwartet van DIO wist de korf wel wat makkelijker te vinden. De 12-16 eindstand is groter dan het spelbeeld werkelijk was. 

De Pein A1 speelde de derby tegen DOW/Wêz Handich A1. Met een sprintje vlak na rust liepen de Peinders uit naar 13-5 en was het gat onoverbrugbaar voor de bezoekers uit Eastemar en Rottevalle. Eindstand 17-7.

Alle uitslagen en het aanstaande programma is onder competitie terug te vinden: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


06-11-2016 15:11:01 Seizoenkaarten Dunoardhal weer verkrijgbaar

Vanzelfsprekend komen jullie allemaal onze spelers weer aanmoedigen in de zaal.

De seizoenkaarten voor het komende zaalseizoen zijn weer te verkrijgen voor € 7,50 per kaart. De kaarten zijn af te halen bij Bonne en Anneke of a.s. Zondag te koop bij de wedstrijden van KC de Pein 1 en 2. De kaarten zijn geldig voor alle senioren wedstrijden (wedstrijdkorfbal) in de dunoardzaal te Houtigehage en bestemd voor allen boven de 18 jaar.

De opbrengst van de kaarten is voor onze eigen club.

Greetje vd Weij (voorzitter) - Algemeen | weekrapport


03-11-2016 15:11:57 Vrijdagmiddag inlooptrainingen voor kangoeroes die doorgroeien

Sinds deze week is de 'bemanning' compleet en wordt er volop getraind met alle jeugdteams. Nieuw daarbij is ons nieuwste team E pupillen. Een team (4 spelers) dat vanaf de zaalcompetitie (startend op 12 november) zijn wedstrijdjes in Opeinde en elders in Friesland zal spelen. 

Omdat we een extra uur hiervoor ingeroosterd hebben en ruimte hebben voor meer spelers zijn de eerste trainingen speciale inlooptrainingen waar iedereen welkom is. 
Kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud kunnen zich in sportkleding en met goede zaalschoenen gewoon melden bij aanvang van de training.

Vrijdagmiddag 16.30 - 17.30 uur, Gymzaal Opeinde

Overige trainingstijden KC de Pein.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


03-11-2016 15:11:32 Trainingstijden Zaal

Selectie
Di 19.00 - 20.15 in Houtigehage
Vr 20.00 - 21.15 in Houtigehage
 
Pein 3
Vr 19.30 - 21.00 in Opeinde
 
A1+A2
Ma 18.00 - 19.00 in Houtigehage
Vr 18.00 - 19.00 in Houtigehage
 
B1
Di 17.30 - 18.30 in Opeinde
Do 18.30-19.30 in Houtigehage
 
B2
Di 18.30 - 19.30 in Opeinde
Do 17.30 - 18.30 in Houtigehage
 
C1
Ma 17.00 - 18.00 in Opeinde
Do 17.30 - 18.30 in Houtigehage
 
D1
Di 16.30 - 17.30 in Opeinde
Vr 17.30 - 18.30 in Opeinde
 
E1
Vr 16.30 - 17.30 in Opeinde
 
Kangoeroes
Dinsdag 15.30 - 16.30 uur, éénmaal per maand

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


26-10-2016 09:10:51 Oefenwedstrijden zaal jeugd en senioren + Competitieprogramma online!

Voor de volledigheid alle oefenwedstrijden in de aanloop van de zaalcompetitie op een rijtje:

Zaterdag 29 oktober:
14.00 uur Drachten C? - Pein C1 @ Drachten
16.00 uur Drachten B? - Pein B2 @ Drachten
17.00 uur Drachten B? - Pein B1 @ Drachten

15.30 uur Regioteam A's PKKT - Pein A1 @ Burgum

Zondag 30 oktober:
13.00 uur Pein 2 - DIO 2 @ Houtigehage - Scheids Bonne Altena
14.30 uur Pein 1 - DIO 1 @ Houtigehage - Scheids Wiggele de Haan

Dinsdag 1 november:
19.00 uur Pein 1 - Westergo 1 @ Houtigehage - Scheids ________

Zaterdag 5 november:
15.00 uur Pein A2 - DTS A1 @ Houtigehage - Scheids Arjen van Bruggen
16.15 uur Pein A1 - DTS 2 @ Houtigehage - Scheids Bert Blauw

Zondag 6 november:
13.00 uur Roreko 2 - Pein 2 @ de Wijk 
14.20 uur Roreko 1 - Pein 1 @ de Wijk

De competitie start in het weekend van 12/13 november.

Volledige programma staat op de Kuorkeside: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


Hoofdsponsor KC de Pein


Laatste nieuws

Agenda

Kuorke Twitter

image
Het wedstrijdprogramma van vandaag geeft vandaag 1 thuiswedstrijd om 15.30 uur; Pein 1 - @KVDTL 1. Overig programma… https://t.co/88mkdVMJGn

2017-09-23 09:04:09 | Reageer | Retweet

image
De Peinders hadden het vizier even op scherp en sloegen een beslissend gat. Eindstand 17-13. Pein A1 bekert een ronde verder! #cupfighters

2017-09-21 20:53:09 | Reageer | Retweet

image
De A1 staat 8-5 voor tegen @kvkinea A1 in de beker. Een stugge wedstrijd waar de doelpunten duur zijn...

2017-09-21 20:15:09 | Reageer | Retweet

image
Gisteren won de Pein 3 de midweekse dorpsfeest-/expansie- inhaler met 11-18 bij @WordtKwiek. Vanavond in juniorenbeker Pein A1 - @kvkinea A1

2017-09-21 08:37:09 | Reageer | Retweet

image image
Scherpte in beginfase nekt KC de Pein in Uffelte https://t.co/SV3YHfnEr5 via @kcdepein

2017-09-18 09:38:09 | Reageer | Retweet

image
Het derde verloor 16-11 van het geroutineerde @dow_kv / @wezhandich 6. Alle (peinder) uitslagen van dit weekend via… https://t.co/EAHGYN1ZFX

2017-09-17 19:22:09 | Reageer | Retweet

image
Pein 1 behaalt nooit een voorsprong in Uffelte, het was aanklampen. Koru wint met een 18-14 einstand. Geen punten voor de selectie helaas 😔

2017-09-17 16:01:09 | Reageer | Retweet

image
Na slecht 1e kwartier pakte de Pein 2 de draad weer op, maar na een 4-5 voorsprong liep het weer te stroef. Tweede helft via 8-7 naar 17-14.

2017-09-17 15:20:09 | Reageer | Retweet

image
De Pein drukt in de tweede helft door tegen Roreko https://t.co/C5dVisHSK0 via @kcdepein

2017-09-11 08:45:09 | Reageer | Retweet

image
RT @SmelneSport1: In 3A wint @KCdePein haar eerste wedstrijd van het seizoen. Thuis wordt Roreko met 23-18 verslagen.

2017-09-10 18:30:09 | Reageer | Retweet

image
Uitslagen KC de Pein van afgelopen weekend; https://t.co/qRQ3ziatIB

2017-09-10 16:38:09 | Reageer | Retweet

image
De Pein kon 2e helft de aanvallen van @kv_Roreko ontregelen en bleef keihard werken voor kansen. Na 19-14 was het wel klaar, eindstand 23-18

2017-09-10 15:56:09 | Reageer | Retweet

image
Het tweede is nog wat zoekende naar de combinaties, de vorm en met name... doelpunten. Prima strijd en spel, uitslag kon echter beter; 6-17.

2017-09-10 15:16:09 | Reageer | Retweet

image
Pein 1 maakt vlak voor rust even het verschil; 12-10 in gelijkopgaande wedstrijd tegen @kv_Roreko.

2017-09-10 15:12:09 | Reageer | Retweet

image
De C's starten de competitie onder droge omstandigheden 🌥 https://t.co/DdcmCXFJjw

2017-09-09 11:33:09 | Reageer | Retweet

image
In verband met het dorpsfeest is het programma van dit weekend uitgehold tot 5 wedstrijden. Morgen Pein 1 & 2 thuis… https://t.co/1ZhF5uDmR7

2017-09-09 10:09:09 | Reageer | Retweet

image image
Pein verslikt zich in loepzuiver DES bij start competitie https://t.co/vBodqflLDm via @kcdepein

2017-09-04 11:35:09 | Reageer | Retweet

image
De Pein verliest de eerste competitiewedstrijd met 22-18. @kvdes scoorde elke kans die ze kregen. Rendement van de peinders was onvoldoende.

2017-09-03 15:49:09 | Reageer | Retweet