logo

09-11-2017 20:11:22 Club fotograaf gezocht

Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vind om te fotograferen.  Iemand die bereid is om wekelijks enkele wedstrijden  te bezoeken en om daar onze sterspelers en spelertjes in actie vast te leggen. 

De foto’s worden geplaatst op onze website en vanzelfsprekend ook in ons nieuw te verwachten clubblad, gedrukt in kleur en op glossy papier. Ook bieden wij de foto’s aan bij de lokale media. 

Daarnaast is de clubfotograaf ook de persoon die de teamfoto’s maakt en individuele club pasfoto’s. 

Lijkt het jou leuk om jou fotografie talent met ons te delen en verder te ontwikkelen neem dan contact op met Dennis of Greetje. 

Wij bieden als club een goede camera, een seizoenkaart voor Dunoard in Houtigehage en een persoonlijk eervolle vermelding van jou als onze eigen clubfotograaf op onze website en in het clubblad. 

Het is een kans, een uitdaging om op eigen wijze mooie KC de Pein clubgeschiedenis vast te leggen voor de toekomst. 

Wie pakt deze uitdaging op?

 

 

Greetje vd Weij (voorzitter) - Algemeen | weekrapport

24-09-2017 10:09:02 Doordeweeks korfballen i.p.v. In de weekenden, midweek team KC de Pein zoekt leden

Liever geen wedstrijden spelen in het weekend maar wel zin om in competitieverband doordeweeks te korfballen. Dan ben jij de aangewezen persoon om ons midweek team te versterken.

Het niveau is instap tot gevorderd. Dus als je voor het eerst eens wil proberen te korfballen of als je onder de noemer ‘herintreder’ het spelletje weer wil meemaken dan is dit iets voor jou! Je bent van harte welkom om nu al aan te sluiten op de trainingen op vrijdagavond op ons kunstgrasveld. Vanaf eind oktober zijn de trainingen op vrijdagavond in de gymzaal te Opeinde.

De competitie Start in november tot en met februari en er worden ongeveer 12 wedstrijden gespeeld. Ons midweek team staat voor plezier in het korfbalspel, leuk, actief en gezellig bezig zijn in teamverband.

Enthousiast geworden neem contact op met Dennis: Dennis@kcdepein.nl

Midweek KC de Pein


Programma:


Deelname vanaf 16 jaar, iedereen is welkom!

Greetje vd Weij (voorzitter) - Algemeen | Competitie | weekrapport

02-12-2016 10:12:08 Kerstborrel KC de Pein op vrijdag 23 december, Geef je snel op!

deWITdePEIN - Activiteiten | weekrapport


30-11-2016 20:11:43 Terugblik Algemene ledenvergadering 28 november 2016

Maandagavond was het weer tijd voor onze algemene ledenvergadering. Het was gezellig druk in de Kourkesitter. Bij aanvang hebben wij stil gestaan bij heugelijke momenten maar was er ook een moment van stilte voor de verliezen van dierbaren om ons heen. 

Op de agenda stonden vele zaken zoals het concept-beleidsplan (besturen met een visie), het financiële overzicht, de begroting, kunstgrasveld, rubber korrels, parkeerstrook en vele andere zaken. In de volgende Rinder (clubblad) zal een publicatie opgenomen van deze avond en de ingeleverde jaarverslagen. 

Heugelijke mededelingen die ik hier wil vermelden is dat het door opgezette acties, sponsoring en giften gelukt is om alle entourage items rond het kunstgras te kunnen financieren. Ook noemenswaardig is dat Engbert Blauw en Wiebe de Vries beiden al ruim 50 jaar lid van de korfbalbond zijn. Omdat de mannen niet aanwezig waren tijdens de vergadering worden beide uitgenodigd voor een bestuursvergadering. 

De bestuurstermijnen van Hendrike Veenstra(secretaris) en Lydia Elzinga (penningmeester) zijn per 1 juli 2017 afgelopen, beide hebben ervoor gekozen om zich niet herkiesbaar te stellen. Wij danken beide dames voor alle energie en tijd die zij aan de club hebben gegeven en de komende maanden ongetwijfeld nog gaan geven. Vanzelfsprekend staan wij zo rond juni nog stil bij hun afscheid van deze bestuurstaken. 

Ook mijn bestuurstermijn loopt per 1 juli af. Ik heb mijzelf wel verkiesbaar gesteld en het applaus wat ik als instemming mocht ontvangen deed mij ontzettend goed. Met dezelfde energie en inzet zal ik de komende bestuurstermijn mij gaan inzetten als voorzitter van KC de Pein, bedankt voor jullie vertrouwen. 

Al met al een goede vergadering waarbij er ruimte was voor inbreng en vragen. Leuke ideeën zijn ontstaan met het oog op het naderende 75 jarige bestaan van KC de Pein. 

Dank voor ieders inbreng.

Greetje v/d Weij
Voorzitter KC de Pein

Greetje vd Weij (voorzitter) - Algemeen | weekrapport


22-11-2016 20:11:50 Enthousiaste korfballertjes gezocht!!

Sinds de zaal hebben wij een nieuw E-pupillen ploegje. Leeftijd: 7-10 jaar.
Iedereen is net begonnen met korfballen en heeft zin aan de eerste wedstrijden.
Wij zoeken hiervoor nog wel wat versterking...
 
Wie vindt het leuk om echt te gaan korfballen?
 
De eerste wedstrijd is zaterdag 3 december om 10.00 uur in de gymzaal Opeinde.
Trainingen vrijdags 16.30 uur in de gymzaal in Opeinde
Eerst even proberen mag altijd!
 
Voor meer informatie, stuur een bericht naar dagmar@kcdepein.nl of neem contact op via 06-49394250.

 

Kcdepein - Teams | weekrapport


22-11-2016 12:11:54 Pein verliest van Koru

Het Peinder vlaggenschip moest vandaag aantreden tegen Koru. De Peinders wisten de wedstrijd te openen met een doelpunt van Koop van der Velde. Koru had hier direct een antwoord op en het liep gelijk op tot 6-6. Daarna hadden de Peinders moeite met het afronden van de kansen en Koru wist daarmee een gat te slaan van 4 doelpunten. We gingen met 10-6 de rust in.

Koru heeft het initiatief na de pauze niet meer uit handen gegeven en was scherp in het afronden van de kansen. De Pein had moeite met de druk die Koru uitoefende. Er werden te veel foutjes gemaakt, waardoor de aansluiting niet kon worden gemaakt. Kim Hoekstra en Hidde Altena kwamen ook nog binnen de lijnen, maar konden het tij niet keren. De scheidsrechter floot af bij 21-12, een terechte uitslag.

Volgende week speelt de Peinderformatie om 14.30 uur uit tegen Kinea.

 

Pein 2 en Pein 3 konden de korf resp. moeilijk en helemaal niet vinden. De 12-7 en 1-13 uitslagen waren duidelijk.

De Pein A2 bleek het afgelopen weekend de meest spannende wedstrijd te hebben gespeeld. Na een mooi duel werd de 13-13 ervaren als een verlies, maar het biedt perspectief voor komende wedstrijden.

 

Alle uitslagen, standen en aankomende programma: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-11-2016 16:11:08 Sutelaksje, wedstrijden en banketstavenactie

Morgen is de Sutelaksje (www.boekenfanfryslan.nl) in Opeinde alwaar KC de Pein zijn steentje en kruiwagens aan bijdraagt. Vanaf 10.00 uur zullen leden samen met andere vrijwilligers met Friese boeken langs de deur gaan in Opeinde.

Daarnaast wordt er ook gekorfbald natuurlijk; bekijk hier het volledige programma: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

En maandagavond komt onze jeugdafdeling langs de deur in Opeinde en omstreken om overheerlijke bakkers banketstaven te verkopen. Vanaf 18.00 uur kunt u de jeugd verwachten.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


14-11-2016 11:11:56 De Pein strijdvaardig tegen titelkandidaat OKO, maar krijgt geen loon naar werken

De Pein is de zaalcompetitie begonnen tegen titelkandidaat OKO/Bies uit Opende. Het acteren in de derde klasse werd door een groot publiek aanschouwd en de toeschouwers kregen een spektakelstuk voorgeschoteld. Het door blessures geteisterde KC de Pein was vandaag wederom genoodzaakt twee invallers in te zetten. Janco Ottema en Janna Plantinga vervingen Julian van Leer en Hendrike Veenstra. 

De bezoekers openden de score maar de heren van KC de Pein hadden het vizier op scherp. Een 2-1 voorsprong door Alle Harm de Jong en de 3-2 door Janco Ottema waren de tussenstanden die al vlot duidelijk maakten dat De Pein klaar voor de strijd was. Het fysiek sterke OKO met een lang dameskwartet liep na de 4-4 uit naar een driepunts-marge. De peinders bleven aanklampen door afstanders van Janna Plantinga, Dagmar Rozema en Mariska Boonstra waar de dames van OKO vooral zuiver in de uitstartballen waren. De Pein zorgde de met een vlammend afstandschot voor de 12-13 ruststand waarmee beide teams de kleedkamers opzochten.

De tweede helft begonnen beide teams met hetzelfde strijdplan; voortboorduren op een sterke eerste helft en er nog een schepje bovenop. De Pein hield de combinaties vlot en speelde de juiste spelers steeds vrij waar de heren van OKO de verre afstandschoten opzochten en ook daar een goed rendement uit haalden. De Pein kwam op 15-15 en 16-16 naast de bezoekers die de hete adem van de tegenstanders in de nek voelden. op 16-17 keerde het spelbeeld van de wedstrijd. Een discutabele strafworp in peinder nadeel werd in de minuten daarop vlot opgevolgd door dezelfde situaties aan weerszijden van het veld. Van de zes strafworpen in korte tijd werd de Pein er één toebedeeld, maar vanuit het veldspel werd de veerkracht omgezet in doelpunten. Hiermee konden de geelhemden de aansluiting houden. In de slotfase was het Koop van der Velde die nog eenmaal voorop in de strijd ging en met drie treffers het gat kleiner maakte. Toen Jan Klooster het verschil met een fraaie uitstarter op 23-24 minimaal maakte was de spanning nog volop aanwezig. De slotminuut werd met een 24-25 achterstand ingegaan en het slotoffensief leverde nog een laatste vrije bal op. De Pein zag de bal net mis gaan en daarmee het punt verloren in de strijd waar een gelijkspel verdiend was.

Voor de Peinders is deze eerste wedstrijd op een niveau hoger dan het veld hoopgevend. Een wedstrijd waarin strijd, goed samenspel en mooi korfbal vertrouwen scheppen voor de zaalcompetitie. Volgende week zal KC de Pein in Dwingeloo de strijd aangaan tegen KORU uit Uffelte.

 

De Pein 2 speelde een sterke pot tegen DIO 2, maar zag de doelpuntenmachine net wat minder soepel draaien in de tweede helft. Het dameskwartet van DIO wist de korf wel wat makkelijker te vinden. De 12-16 eindstand is groter dan het spelbeeld werkelijk was. 

De Pein A1 speelde de derby tegen DOW/Wêz Handich A1. Met een sprintje vlak na rust liepen de Peinders uit naar 13-5 en was het gat onoverbrugbaar voor de bezoekers uit Eastemar en Rottevalle. Eindstand 17-7.

Alle uitslagen en het aanstaande programma is onder competitie terug te vinden: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


06-11-2016 15:11:01 Seizoenkaarten Dunoardhal weer verkrijgbaar

Vanzelfsprekend komen jullie allemaal onze spelers weer aanmoedigen in de zaal.

De seizoenkaarten voor het komende zaalseizoen zijn weer te verkrijgen voor € 7,50 per kaart. De kaarten zijn af te halen bij Bonne en Anneke of a.s. Zondag te koop bij de wedstrijden van KC de Pein 1 en 2. De kaarten zijn geldig voor alle senioren wedstrijden (wedstrijdkorfbal) in de dunoardzaal te Houtigehage en bestemd voor allen boven de 18 jaar.

De opbrengst van de kaarten is voor onze eigen club.

Greetje vd Weij (voorzitter) - Algemeen | weekrapport


03-11-2016 15:11:57 Vrijdagmiddag inlooptrainingen voor kangoeroes die doorgroeien

Sinds deze week is de 'bemanning' compleet en wordt er volop getraind met alle jeugdteams. Nieuw daarbij is ons nieuwste team E pupillen. Een team (4 spelers) dat vanaf de zaalcompetitie (startend op 12 november) zijn wedstrijdjes in Opeinde en elders in Friesland zal spelen. 

Omdat we een extra uur hiervoor ingeroosterd hebben en ruimte hebben voor meer spelers zijn de eerste trainingen speciale inlooptrainingen waar iedereen welkom is. 
Kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud kunnen zich in sportkleding en met goede zaalschoenen gewoon melden bij aanvang van de training.

Vrijdagmiddag 16.30 - 17.30 uur, Gymzaal Opeinde

Overige trainingstijden KC de Pein.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


03-11-2016 15:11:32 Trainingstijden Zaal

Selectie
Di 19.00 - 20.15 in Houtigehage
Vr 20.00 - 21.15 in Houtigehage
 
Pein 3
Vr 19.30 - 21.00 in Opeinde
 
A1+A2
Ma 18.00 - 19.00 in Houtigehage
Vr 18.00 - 19.00 in Houtigehage
 
B1
Di 17.30 - 18.30 in Opeinde
Do 18.30-19.30 in Houtigehage
 
B2
Di 18.30 - 19.30 in Opeinde
Do 17.30 - 18.30 in Houtigehage
 
C1
Ma 17.00 - 18.00 in Opeinde
Do 17.30 - 18.30 in Houtigehage
 
D1
Di 16.30 - 17.30 in Opeinde
Vr 17.30 - 18.30 in Opeinde
 
E1
Vr 16.30 - 17.30 in Opeinde
 
Kangoeroes
Dinsdag 15.30 - 16.30 uur, éénmaal per maand

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


26-10-2016 09:10:51 Oefenwedstrijden zaal jeugd en senioren + Competitieprogramma online!

Voor de volledigheid alle oefenwedstrijden in de aanloop van de zaalcompetitie op een rijtje:

Zaterdag 29 oktober:
14.00 uur Drachten C? - Pein C1 @ Drachten
16.00 uur Drachten B? - Pein B2 @ Drachten
17.00 uur Drachten B? - Pein B1 @ Drachten

15.30 uur Regioteam A's PKKT - Pein A1 @ Burgum

Zondag 30 oktober:
13.00 uur Pein 2 - DIO 2 @ Houtigehage - Scheids Bonne Altena
14.30 uur Pein 1 - DIO 1 @ Houtigehage - Scheids Wiggele de Haan

Dinsdag 1 november:
19.00 uur Pein 1 - Westergo 1 @ Houtigehage - Scheids ________

Zaterdag 5 november:
15.00 uur Pein A2 - DTS A1 @ Houtigehage - Scheids Arjen van Bruggen
16.15 uur Pein A1 - DTS 2 @ Houtigehage - Scheids Bert Blauw

Zondag 6 november:
13.00 uur Roreko 2 - Pein 2 @ de Wijk 
14.20 uur Roreko 1 - Pein 1 @ de Wijk

De competitie start in het weekend van 12/13 november.

Volledige programma staat op de Kuorkeside: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


Hoofdsponsor KC de Pein


Laatste nieuws

Agenda

Kuorke Twitter

image
Sinterklaas-inkopen, kerst-inkopen... Steun KC de Pein door jouw favoriete webshop te bezoeken via onze… https://t.co/SQrbbNftIn

2017-11-17 11:25:11 | Reageer | Retweet

image
Aanstaande maandag 20 november zal de jeugd van KC de Pein in Opeinde en omstreken bij de deur langs gaan om overhe… https://t.co/YLLg45xnti

2017-11-16 15:02:11 | Reageer | Retweet

image
We zijn nog maar net in de zaal begonnen, maar toch zijn we al bezig met de herstart van het veldseizoen. Help jij… https://t.co/OSPMLRzpZ8

2017-11-16 11:25:11 | Reageer | Retweet

image image
De Pein wint de eerste zaalwedstrijd met 20-17 van @kv_Roreko. Onnodig spannend na 17-9, maar de twee punten zijn binnen!

2017-11-12 15:47:11 | Reageer | Retweet

image image
Over enkele ogenblikken begint @KCdePein - @kv_Roreko in de Dúnoardhal. https://t.co/MXSfAU2pUO

2017-11-12 14:37:11 | Reageer | Retweet

image
De eerste competitie-dag gisteren leverde het volgende resultaat; (en ook een mooie foto van de F1) https://t.co/EZyWEWYXM5

2017-11-12 13:36:11 | Reageer | Retweet

image
Morgen begint de zaal ‘echt’... #YEAH! https://t.co/yzsFxwL6oR

2017-11-10 22:41:11 | Reageer | Retweet

image
Seizoenkaarten Dunoardhal te Houtigehage zijn weer verkrijgbaar https://t.co/M0tcM1jDgY via @kcdepein

2017-11-10 11:46:11 | Reageer | Retweet

image
De zaalcompetitie is officieel begonnen!!! De midweek heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen met 14-10! Zaterdag begi… https://t.co/CKw6Sbm0rL

2017-11-08 22:14:11 | Reageer | Retweet

image
Vandaag oefenwedstrijden D1, C1, A2 en A1. Morgen speelt de selectie nog in Buitenpost tegen @olympiatwijzel, vana… https://t.co/ID1QpLnHLH

2017-11-04 17:30:11 | Reageer | Retweet

image
RT @dlawit: Doordeweeks korfballen i.p.v. In de weekenden, midweek team KC de Pein zoekt leden https://t.co/zMG33o1SWW via @kcdepein

2017-11-02 17:46:11 | Reageer | Retweet

image
Trainingsschema KC de Pein Zaal en voorbereiding junioren/senioren. Vanaf deze week gaan alle teams weer de zaal in… https://t.co/QgnHj6W2AJ

2017-10-29 17:44:10 | Reageer | Retweet

image image
De kruiwagens zijn volgeladen vanochtend... kruiers klaar? ‘Sútelje’ maar! #sutelaksje #fryskeboek @ferdinanddejong https://t.co/cGU2LuJfDs

2017-10-28 11:39:10 | Reageer | Retweet

image
RT @ferdinanddejong: Noch ien kear alles klearmeitsje foar de sutelaksje yn De Pein fan moarnier. #boeken https://t.co/L6YmOzGI1J

2017-10-28 11:37:10 | Reageer | Retweet

image
Inmiddels staat het zaalprogramma van heel KC de Pein ook op de site, via https://t.co/YShsEjhLDi is het terug te vinden.

2017-10-28 07:41:10 | Reageer | Retweet

image
RT @KCdePein: Doordeweeks korfballen i.p.v. In de weekenden? Midweek team KC de Pein zoekt leden!!! https://t.co/9N56tSAfyz Delen is lie…

2017-10-26 21:42:10 | Reageer | Retweet

image
Doordeweeks korfballen i.p.v. In de weekenden? Midweek team KC de Pein zoekt leden!!! https://t.co/9N56tSAfyz De… https://t.co/1sR9I2xmhK

2017-10-26 21:38:10 | Reageer | Retweet