logo

09-12-2018 22:12:43 Pein 1 weet nu wel van Leonidas te winnen, Pein 2 eindelijk loon naar werken

De Pein 1 reisde af naar Noordwolde. Op het veld werden de punten achter gelaten, maar vandaag was het verhaal heel anders. Lees hier een uitgebreid verslag (met dank aan Hidde).

De Pein 2 wist afgelopen twee wedstrijden met een klein verschil te verliezen waar vorige week een gelijk spel eigenlijk ook wel verdiend zou zijn. Er werd echter te weinig gescoord de afgelopen weken om aanspraak te maken op de punten maar vandaag was de ban gebroken. De Peinders namen brutaal het initiatief en een knappe voorsprong, maar vlak vóór rust werd die weggegeven tot 12-11. De 13-11 was een domper, maar al snel wist het gehavende team de pionen weer goed neer te zetten. De invallers Arjen, Marleen en Eva stonden mede aan de basis van de solide comeback en met 19-23 was de winst overtuigend.

De Pein 3 en Pein 4 lieten beide de punten in Groningen achter tegen respectievelijk CB 4 en CB 3.

De A1 was vrij, maar de A2 liet wel een puike partij zien tegen Olympia A1.

Alle uitslagen, standen en het programma van volgende week staan hier: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

 

Komende zondag zou er een Pein-dei zijn in de Dunoardhal, maar tegenstander van de Pein 3 kon geen team op de been brengen helaas.

 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


09-12-2018 22:12:33 [VERSLAG] Leonidas 1 - De Pein 1

Zondag 9 December stond voor De Pein 1 de tweede zaalwedstrijd op het programma tegen Leonidas 1. Voor De Pein zaak om de goede start van de zaalcompetitie, na de winst tegen Leeuwarden 1 , door te trekken in deze wedstrijd.

Om 11:00 uur floot scheidsrechter L. Wiltvank voor het begin van de wedstrijd.

En De Pein had in begin duidelijk nog wat moeite met het tijdstip; pas na 8 minuten wist Marrit de Vries het eerste doelpunt voor de geelhemden te maken en daarmee de stand op 1-1 te zetten, middels een afstandschot.

De uitploeg had in het 1e kwartier duidelijk moeite met het vinden van de juiste schutters en koos te vaak voor het verkeerde schot. Ook het achter verdedigen van Leonidas hielp daar niet in mee.

Na enkele aanwijzingen van coach Jasja en de 2-1 van Leonidas werd De Pein toch eindelijk wakker. Door doelpunten van respectievelijk Krista Bethlehem, Hidde Altena en wederom Marrit de Vries werd de achterstand binnen 4 minuten omgedraaid naar een 2-4 voorsprong. Daarna kwam een fase waarin De Pein eigenlijk de wedstrijd besliste. Krista Bethlehem zette haar ingezette lijn van vorige week door en maakte middels 2 schoten van afstand er 2-6 van. Nog voor de pauze liep De Pein verder uit door 3 doelpunten van Hidde Altena en 2 doelpunten van Krista Bethlehem, waardoor er gerust werd bij een 4-11 tussenstand.

In de 2e helft was het voor De Pein zaak om het doelpuntentotaal zoveel mogelijk op te schroeven en Leonidas niet weer in de wedstrijd te laten komen.

Deze opdracht werd goed begrepen door Pieter Faber die gelijk na de pauze de 4 – 12 liet aantekenen. Middels een doorloopbal wist Leonidas nog wel wat terug te doen maar via Krista Bethlehem, Hidde Altena & Jan Klooster wist De Pein de score vrij snel weer uit te breiden. Mariska Boonstra zette haar naam ook op het scoreformulier met een mooie omdraaibal.

Via nog 2x Pieter Faber en een vrije bal van Marrit de Vries stond er met nog een kwartier op de klok 6-19 op het scorebord.

In dit kwartier geloofden beiden ploegen het eigenlijk verder wel, en speelde De Pein de wedstrijd gecontroleerd uit. De heren van uitploeg lieten toch nog enkele mooie scores noteren: via een strafworp van Hidde Altena, een hele mooie doorloopbal van Pieter Faber & afstand schoten van Janco Ottema, Hidde Altena en Pieter Faber.

Zo werd er door de goed leidende scheidsrechter Wiltvank afgefloten op een stand van 7-24. Een mooi resultaat waar verder opgebouwd kan worden!

Het aanwezige publiek wordt bedankt voor hun steun & wij hopen jullie volgende week allemaal terug te zien als wij onze 1e thuiswedstrijd spelen om 14:30 tegen DES (N).

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


06-12-2018 15:12:26 Afgelopen weekend KC de Pein in de media met winst van De Pein 1

Door omstandigheden is de berichtgeving over afgelopen weekend wat later, maar desondanks dat zeker niet minder rooskleurig.

De Pein 1 moest naar Leeuwarden om voor de derde keer het sterke KV Leeuwarden te bestrijden. 

De uitslag 14-16 was een goede afspiegeling van de teamprestatie die de peinders lieten zien. Hier is het geel/zwarte verslag te lezen en op de site van de thuisclub vonden we dit verslag met foto's: https://www.kvleeuwarden.nl/kvl-1-moet-voor-het-eerst-dit-jaar-zijn-meerdere-erkennen/ .

De Pein 2 speelde voorafgaand aan de hoofdmachten tegen KVL 2. Een vlotte pittige wedstrijd die op het allerlaatst pas beslist werd in Geel/Blauw voordeel. Zondag a.s. zal er revanche gezocht worden tegen AVO, 11:00 uur te Assen.

Bij de Pein 3 is geen reporter vanuit Friesland aanwezig geweest, maar het jonge team wist wel de Meppeler Courant te halen met hun 9-10 winst vs Samen Een 1 uit Giethoorn. Lees hier het verslag: https://www.meppelercourant.nl/sport/actueel/561068/samen-een-delft-het-onderspit.html 

De A1 won overtuigend; hier het verslag.

 

Alle overige uitslagen, de standen en het programma van aankomend weekend zijn hier te vinden: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


06-12-2018 15:12:12 [VERSLAG] KC de Pein start het zaalseizoen met winst

Pas in de tweede competitieronde kwamen de peinders voor het eerst in actie in de zaalcompetitie. Tegenstander in deze ouverture was het welbekende KV Leeuwarden.

De eerste veldwedstrijd van het huidige seizoen en de laatste wedstrijd voor de zaal werden tegen dezelfde opponent afgewerkt met tweemaal puntverlies voor de Opeindenaren. Op 28 oktober werd er met 18-23 verloren nadat het eerste treffen eindigde in 10-5 (!) en zoals eerder genoemd hebben de peinders vertrouwen geschept uit de opgaande lijn.

De Pein begon in de bekende opstelling tegen KV Leeuwarden, maar had ditmaal een heldere opdracht meegekregen qua verdedigen wat nauwlettend werd opgevolgd. De speerpunten van de hoofdstedelingen werd het daarmee moeilijk gemaakt terwijl gaandeweg de wedstrijd ook aanvallend de grip strakker werd.

In de eerste helft opende de Pein vlot de score, maar kon pas na tien minuten de tweede treffer bijschrijven. KV Leeuwarden was inmiddels ook uit zijn schulp gekropen en beide teams scoorden om en om. De Pein leek het veldoverwicht te hebben, maar opgelegde kansen, een strafworp en vrije ballen werden onvoldoende afgerond waarmee een 7-6 ruststand op het scorebord prijkte.

 

Na de pauze werd de wedstrijd nog wat attractiever en beide teams bouwden verder op het eerdere spelbeeld. KV Leeuwarden moest het hebben van snelle combinaties tussen de heren waar de peinders het spelletje juist wat rustiger neer moest zetten waarbij veelal de dames uitgespeeld werden. Deze tactieken rendeerden aan beide zijden waarbij de vrije ballen bij de Pein nu wel liepen maar ook KVL de doelpunten er uit wist te persen waarmee het verschil minimaal bleef.

De strijd ging tot 12-12 gelijk op waarna de laatste tien minuten voor de Pein waren. Een benutte strafworp kort gevolgd door een raak afstandschot van Marrit Vries, haar vijfde treffer, luidde de opmars in terwijl Krista Bethlehem met haar zesde doelpunt de wedstrijd in het slot gooide en Pieter Faber van afstand korfloos de 12-16 aantekende waarmee de deur helemaal dichtgespijkerd zat.

De resterende minuten werden solide uitgespeeld; Eindstand 14-16. Hiermee kon De Pein na driemaal de eerste overwinning op KV Leeuwarden bijschrijven en de competitie met een bijzonder goed gevoel openen. Volgende week wacht Leonidas, tevens bekend van de veldcompetitie in Noordwolde. Aanvang van deze wedstrijd is 11.00 uur (!).

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


06-12-2018 15:12:01 [VERSLAG] AVO A4 – Pein A1

De Pein A1 heeft een prachtige overwinning gepakt tegen AVO A4. Het werd maar liefst 8-21! Het begin van de wedstrijd liep wat stroef maar Jantsje kwam al snel met haar openingsgoal. We kwamen heel even achter te staan maar Doetsje maakte daar verandering in en bracht de stand op 2-2. De score liep na deze stand erg uit en was de stand in de pauze dan ook 4-7. Ondanks dat Sjolke ziek was heeft hij toch nog een paar mooie goaltjes kunnen prikken. Het werd vrij zeker dat de Pein A1 de wedstrijd had gewonnen toen de score 4-10 werd door een strafworp die Jantsje mee kreeg en Marieke maakte. De topscoorder van de wedstrijd is niemand minder dan Marieke Faber met 8 goals!

Anouk Maijchrzak.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


26-11-2018 13:11:04 Zaalcompetitie geopend met Pein-dei zonder Pein 1

Door een poule van 7 was De Pein 1 afgelopen weekend vrij. 

De Pein 2 had daardoor de hoofdwedstrijd en tegen Vitesse 2 werd er dan ook een puike pot gespeeld. De bezoekers bleken echter wat scherper in de afronding en wisten de 13-15 winst mee te nemen naar Beilen.

De Pein 3 speelde voorafgaand een prima pot tegen VKC/Oerterp 4 en het vierde team trof een te sterke tegenstander in Hoogkerk 4.

Op zaterdag kwam de juniorenselectie nog in actie in Houtigehage. De Pein A2 speelde een spannende pot. De uitslag deed echter geen eer aan het wedstrijdbeeld. Zowel de Pein als de Flamingo's speelden ijzersterk en we beschouwen het als een 20-20 eindstand hoewel formeel 5-5 op het formulier staat.
De Pein A1 was een maatje te groot voor tegenstander OKO/Bies; zie ook Wiebe zijn verslag.

De E's, C's en B's speelden ook allemaal spannende wedstrijden... Deze uitslagen, de standen en het aanstaande programma staan op de kuorkeside onder competitie.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


26-11-2018 10:11:43 [Verslag] Pein A1 - OKO/Bies A2

Op zaterdag 24 november werd de wedstrijd van kc de pein A1 tegen oko bies A2 gespeeld.

Het was een mooie wedstrijd, Sjolke opende de score, vanaf toen werd het ook al snel 3-0.

Nadat oko een strafworp had benut, werd de Pein wakker en gingen heel snel snel want het werd al gauw 9-1.

De tweede helft werd er een beetje minder gescoort dan de eerste helft maar het spel werd ook niet minder.

Het was een leuke wedstrijd voor het publiek.

De uitslag van de wedstrijd werd uiteindelijk 13-5 voor De pein.

De pein is het zaalseizoen goed begonnen.

 

Wiebe Jeeninga

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


19-11-2018 11:11:37 Schema scheidsrechters jeugdwedstrijden zaal 2018-2019

Hieronder het schema met scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden van KC de Pein:

(lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


25-10-2018 13:10:35 Trainingstijden en oefenwedstrijden zaal '18-'19

Hieronder staan de trainingstijden en oefenwedstrijden voor het zaalseizoen 2018-2019

(lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


25-10-2018 13:10:08 [VERSLAG] Pein A2 - Drachten A3

Wedstrijd zaterdag 13 oktober

Kc de Pein A2 – Drachten A3

Op een warme zaterdag speelden wij een thuiswedstrijd tegen drachten A3. Het was even wennen om met deze tempratuur te spelen maar na 6 minuten viel de eerste goal, gemaakt door Hylke. De tegenstander was er snel bij en al snel was het 1-1. Toen de eerste helft erop zat, tijd voor pauze , was het 3-3. Een spannende wedstrijd want we leken de eerste helft even sterk. Dus de tweede helft er vol tegenaan. Dat ging goed want al snel lieten we onze tegenstander achter ons en eindigden we de wedstrijd met een eindsaldo van 10-4 ! Goed voor ons, nu kunnen we nog kampioen worden. Spannend !!

Marije Bouma

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


Hoofdsponsor KC de Pein


Laatste nieuws

Agenda

Kuorke Twitter

image
RT @SmelneSport1: KC De Pein haalt uit tegen Leonidas Leonidaas - KC De Pein Uitslag : 7 - 24 KNKV zaal: 4A NOORDWOLDE - Zondagochtend 1…

2018-12-10 12:50:12 | Reageer | Retweet

image
Pein 1 weet nu wel van Leonidas te winnen, Pein 2 eindelijk loon naar werken https://t.co/D3p3ibjBaR via @kcdepein

2018-12-09 22:54:12 | Reageer | Retweet

image
Uitslagen van afgelopen weekend: https://t.co/n3Pgx9HY3B

2018-12-09 17:22:12 | Reageer | Retweet

image
Uitslagen van gisteren en het programma van vandaag (ochtend 🤔) https://t.co/Ooi6903oLX

2018-12-09 08:03:12 | Reageer | Retweet

image
Afgelopen dinsdag waren er wat pieten stiekem op bezoek geweest bij de E’s... 🤗 @ Opeinde https://t.co/Td23LbdcRX

2018-12-07 09:15:12 | Reageer | Retweet

image
Afgelopen weekend KC de Pein in de media met winst van De Pein 1 https://t.co/IEUom9sUzX via @kcdepein

2018-12-06 15:29:12 | Reageer | Retweet

image
Amerikaanse Kerstparty Jeugdleden + Trainers KC de Pein https://t.co/Zbnlgfqx3C via @kcdepein

2018-12-06 14:22:12 | Reageer | Retweet

image
✅gelukt Pein sleept met 14-16 de punten uit het vuur. 💪 https://t.co/HKKrvkR3Bn

2018-12-02 16:02:12 | Reageer | Retweet

image
In de Friesche hoofdstad staan de gastheren met 7-6 vóór. Pein 1 miste enkele opgelegde kansen, maar qua spel hebbe… https://t.co/jlNd4dIWg5

2018-12-02 15:12:12 | Reageer | Retweet

image
RT @KVLeeuwarden: De wedstrijden van komend weekend Zaterdag: 12:15 CSL B2 - KVL B1 15:00 Lemmer C1 - KVL/WW&F C1 18:15 OKO/BIES A1 - KVL/…

2018-11-30 16:04:11 | Reageer | Retweet

image
De Kangoeroe trainingen seizoen 2018-2019 starten weer! Dinsdag 4 december eerste keer!!! https://t.co/jGYC9f5QqN via @kcdepein

2018-11-30 11:00:11 | Reageer | Retweet

image
Moeten er nog digitale Sinterklaas of Kerstaankopen gedaan worden? Heel veel internetwinkels zijn via onze Sponsor… https://t.co/eUTJ0IDwJM

2018-11-27 11:37:11 | Reageer | Retweet

image
Zaalcompetitie geopend met Pein-dei zonder Pein 1 https://t.co/DE0WY2Y2L3 via @kcdepein

2018-11-26 13:32:11 | Reageer | Retweet

image
Andries de Wit benoemd tot Erelid KC de Pein https://t.co/xBebSKw3W6 via @kcdepein

2018-11-20 13:35:11 | Reageer | Retweet

image
De meeste jeugdteams oefenden vandaag. Goede partijen, leerzame wedstrijden en nu helemaal klaar voor het zaalseiz… https://t.co/dpIcYDReqq

2018-11-17 16:51:11 | Reageer | Retweet

image
Vanavond begint de selectie aan haar oefencampagne. 20.00 uur en 21.10 uur wedstrijden tegen SV Wêz Handich 3 & 4 @ de Dúnoardhal!

2018-11-09 19:18:11 | Reageer | Retweet

image
Definitieve agenda Algemene Ledenraadpleging KC de Pein, 19 nov 2018 https://t.co/8BvIORl1Jd via @kcdepein

2018-11-05 11:29:11 | Reageer | Retweet

image
Eindstand 18-23 voor de bezoekers uit de hoofdstad. Pein verliest van de ongeslagen koploper, maar put vertrouwen u… https://t.co/SqEcrEkUAt

2018-10-28 15:46:10 | Reageer | Retweet

image
Ruststand Pein 1 - @KVLeeuwarden 1 is 10-14. KVL is erg zuiver, peinders werken hard en scoren nog wat mee.

2018-10-28 15:09:10 | Reageer | Retweet

image
Vandaag sluiten we de eerste helft van de veldcompetitie af. De return vs @KVLeeuwarden staat op het programma. 14.… https://t.co/rvi1nOPOHo

2018-10-28 08:31:10 | Reageer | Retweet