logo

21-02-2019 16:02:01 [VERSLAG] De Pein A1 nog steeds tweede

De Pein A1 speelde sinds de kerst steeds beter. Tegen SDO uit ging het echter in de eerste helft zoals vaker toch niet helemaal zoals gehoopt. Maar ook nu weer was de tweede helft uitstekend. De Pein wist via 10-8 op 11-10 te komen maar kon net niet doordrukken. Ook bij 12-11 had SDO net wat meer geluk. De wedstrijd ging helaas verloren. 

Tegen koploper DWA/Argo A1 de week erop moest en zou het beter. Die matige eerste helften moesten worden aangepakt. Thuis speelde het tegen DWA/Argo een uitstekende wedstrijd. De Pein liep steeds 1 of 2 punten voor in de beginfase maar bij 4-4 hadden de Groningers hun spel gevonden.
Bij rust was het echter toch weer 6-6. Het werd een echte topwedtrijd tussen de nummers 1 en 2. Na rust was het beeld al niet anders. Tot 8-9 was het steeds 1 punt verschil. Daarna hield DWA/Argo het verschil steeds op 2 of 3 punten en kreeg De Pein het gat niet dicht. Eindstand 13-16.
In de daaropvolgende uitwedstrijd tegen OKO/Bies A2 was De Pein toch weer niet echt scherp. Tot de rust ging het nog wel 4-6 voor, maar na rust lieten de geelhemden het 3 punten verschil volledig lopen. Bij 9-9 kon de Pein opnieuw beginnen maar Sjolke en Jantsje redden de twee punten.
Daarna kwam AVO op bezoek, hier vonden de jongelingen van de Pein zichzelf helemaal. Met heel veel energie en scorend vermogen werd AVO tot 5-0 al kansloos geschoten. Geconcentreerd en met mooi korfbal werd AVO op een 14-4 achterstand gezet bij rust. Na rust precies hetzelfde beeld. De eerste juniorenselectie voerde de score flink op en ook nu waren er prachtige goals te bewonderen. Soepeltjes liep A1 uit naar een 28-5 eindstand.

De laatste wedstrijd voor de voorjaarsvakantie waren er helaas een aantal op vakantie of niet beschikbaar. Maar Marc en Hylke vulden hun plekken uitstekend in.
Logisch dat A1 enorm aan elkaar moest wennen. Toch was de beginfase voor de geelhemden uit Opeinde want er werd strak verdedigd en de ballen kwamen snel weer terug in de aanval.
Ondanks dit gingen de kansen er helaas weer eens niet makkelijk in, een terugkerend probleem, en tot 5-1 was Stadskanaal de bovenliggende partij. Maar daarna hervonden de Peinders zichzelf.
Via een strafworp van Marieke en een afstandschot van dezelfde Marieke werd het 6-4 en vlak voor rust wisten de geelhemden 7-5 te maken waarmee een goede aansluiting was gemaakt.
Na rust speelde de Pein A1 veel overtuigender mede door een paar handige doorwisselingen. Doetsje scoorde direct 7-6 en Hylke schoot de ploegen naast elkaar, 7-7.
Stadskanaal wist nog wel weer op voorsprong te komen maar daarna was het De Pein dat de klok sloeg.
Weer een mooie afstander van Marc bezorgde 8-9 en later Marieke met een even zo mooie doorloopbal 10-11.
De Groningers wisten zich echter te herpakken en nu was het Stadskanaal dat steeds een puntje voorkwam maar ook niet echt los kon komen want de Pein had er steeds een antwoord op.
Jantsje scoorde 12-12 en Doetsje wist een strafworp te verzilveren, 13-13.
In de laatste minuten echter wist Stadskanaal 14-13 te maken en even leek het gespeeld, de sterk spelende Jantsje echter creerde een mooie doorloopbal 14-14, toen De Pein nog de laatste aanval had werd een mooie lange aanval neer gezet maar helaas gingen de schotkansen er net niet in. De eerlijkheid gebood ook te zeggen dat een gelijkspel wel terecht was. Toch voelde dit voor de youngsters van De Pein als een gewonnen punt. De Pein A1 kan tevreden even lekker een weekje vakantie nemen om daarna fris weer terug te komen.

Doelpuntenmakers: Marieke 4, Doetsje, Marc beiden 3, Jantsje 2, Hylke en Anouk

Verslagen met dank aan Christiaan

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


11-02-2019 12:02:18 Pein verstevigt tweede plek op ranglijst door van directe concurrent KV Leeuwarden te winnen

Met de basis acht, maar in een licht gewijzigde opstelling werd door de Pein 1 voor de vierde keer een wedstrijd tegen KV Leeuwarden gespeeld. De hoofdstedelingen hebben in de zaal reeds tweemaal punten gemorst. Zowel koploper Roreko als De Pein wisten eerdaags van KVL te winnen, dat kunstje moest vandaag opnieuw geflikt worden.

In een boeiende eerste helft met een redelijk tempo aan beide zijden werd er een mooie pot korfbal neergezet door beide teams. Na enkele keren stuivertje wisselen was het uiteindelijk De Pein wie dankzij een raak afstandsschot van Krista Bethlehem mocht rusten in een voorsprong van 10-9.
Na de pauze werd er over en weer vlot tweemaal gescoord, maar vervolgens kwam de klad in het spel. De Peinders hadden de zaken verdedigend goed op orde en verstoorde elke tegenslag, maar ook de bezoekers hielden zich goed staande tegen de vele aanvallen van de Opeindenaren. Ruim in de tweede helft was het uiteindelijk Pieter Faber die even behendig als koelbloedig het verschil op twee bracht. De Pein kon elke tegentreffer vervolgens in de opvolgende aanval weer teniet doen en door drie treffers op rij werd op 17-13 de overwinningsvlag reeds gehesen. De Pein speelde de wedstrijd degelijk uit tot een 18-15 eindstand.

De Pein staat hiermee stevig op de tweede plaats na de ongeslagen koploper Roreko. Na twee weken collectief vrijaf zal begin maart de competitie weer hervat worden in de Dunoardhal waar Leonidas uit Noordwolde op bezoek komt.

De Pein 2 zag ook een kans op een begeerde tweede plaats, maar KV Leeuwarden 2 bleek veerkrachtiger. Na een 5-1 voorsprong werd deze weer ingelopen tot 6-5. Een belangrijke treffer voor de rust zorgde alsnog voor een gaatje van twee punten. De tweede helft werd minder sterk gestart en de Pein 2 liep achter de feiten aan. KV Leeuwarden scoorde driemaal alvorens de Pein pas na een kwartier de korf vond. De stand werd vervolgens op 8-8 nog gelijk getrokken, maar de bezoekers speelden de wedstrijd geroutineerd uit.

De Pein 3 wist in de slotminuut nog een punt uit het vuur te slepen vs Samen Een 1 uit Giethoorn. Met 15-15 een terechte uitslag.

Beide juniorenteams waren thuis de baas over hun tegenstander waarbij de A1 een monsterscore neerzette.

lees alle uitslagen, standen en het (minimale) programma van komend weekend hier: http://kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


08-02-2019 17:02:11 [Verslag] De Pein A2 pakt voor de tweede keer de winst tegen Zunobri

De Pein A2 pakt voor de tweede keer de winst tegen Zunobri

Na een lange reis naar Zuidhorn mocht de wedstrijd tussen Zunobri A1 en De Pein A2 beginnen!

De Pein kwam al snel op een tussenstand van 0-2 door 2 doelpunten van Marc en Astrid. Maar kort daarna kwam de 2-2 al en mocht De Pein weer helemaal opnieuw beginnen! Al snel liep De Pein uit naar een tussenstand van 2-6 en ging zelfverzekerd de pauze in!

Na een korte peptalk van Bonne begon de tweede helft. Al snel werd het 2-8 door 2 mooie afstandschoten van Marc. Na even spelen scoorde Zunobri nog 1 doelpunt, maar dat mocht niet baten. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de eindstand 2-13 en De Pein nam de punten mee naar huis!


Astrid van der Veen

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


04-02-2019 10:02:33 Vrij weekend voor De Pein 1, maar overige seniorenteams spelen wel (en winnen!)

Het vlaggenschip zit in een poule van 7 teams en was afgelopen weekend vrij. De overige senioren mochten wel hun kunsten vertonen in een sporthal.

De Pein 2 moest tegen Vitesse 2. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen werd gespeeld tegen hetzelfde team uit Beilen en daar gingen de punten met een klein verschil naar de Drenten. In Beilen was De Pein 2 de baas. Een snelle voorsprong werd vastgehouden en nooit weer uit handen gegeven. Zondag a.s. wordt er gestreden tegen KV Leeuwarden 2. Een directe strijd om de tweede plaats in R4A.

De Pein 3 moest in Ureterp het opnemen tegen VKC. Het verschil in leeftijd was toch wel het gesprek van de dag, maar de meer geroutineerde korfballers uit Siegerswoude lieten zien dat ze nog prima kunnen korfballen. Gelukkig waren de dames bij De Pein op schot en werd de winst binnen gehaald.

De Pein 4 boog een achterstand om en wist na een spannende pot met een minimaal verschil te winnen. Alle seniorenteams nemen de punten hiermee weer mee naar huis. 

De A1 wist knap te winnen van OKO/BIES A2, de A2 moest zijn meerdere erkennen in de Flamingo's A2.

Alle overige uitslagen, standen en het volle programma van volgende week staan hier: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


28-01-2019 09:01:35 De Pein ontsnapt aan puntverlies in Schoonoord

De Pein speelde afgelopen weekend tegen SDO in Schoonoord. Na een sterke start stond al snel een 2-3 voorsprong op het scorebord. In het vervolg maakte De Pein het verschil op individuele klasse. Met name Marrit de Vries en Pieter Faber waren loepzuiver en via 3-9 en 4-11 werd er met een 7-12 stand gerust.

Kort na de pauze bleef het spelbeeld gelijk en konden de peinders tot 9-15 probleemloos op voorsprong blijven. Maar SDO kreeg het publiek achter zich en begon gaandeweg de tweede helft de foutjes bij de Pein wel af te straffen. In Schoonoord keerde alle hoop terug op de stand 17-17, maar het was kort daarop dat Krista Bethlehem een strafworp koelbloedig afmaakte. De Pein kon verdere pogingen van SDO met enig kunst en vliegwerk afstoppen en met een 18-19 eindstand zijn de punten mee naar Friesland gegaan.

De Pein staat nu gelijk met Leeuwarden op de tweede plaats. Over twee weken treffen beide teams elkaar in de Dúnoardhal te Houtigehage. In de ranglijst ontbreekt de uitslag Korwi 1 - De Pein 1 wegens een staking en lopende tuchtzaak.

De Pein 2 speelde elders in Drenthe tegen ZKC’19 4. Na een prima bakje koffie en muziek van o.a. Rommy en ook de Bökkers zat de sfeer er al vroeg in. De Peinders begonnen voortvarend en wonnen de beginfase op scherpte en gedisciplineerd verdedigingswerk. 

Dat de wedstrijd uiteindelijk ook met 9-14 voor de Pein 2 was is met name het resultaat van een niet aflatende strijd met daarnaast nog geduldig en slim korfbal tegen de gretige tegenstanders. Wederom een mooie winst voor het tweede!

de Pein 3 is afgelast wegens personele problemen onder de heren, maar daardoor kon De Pein 4 wel aantreden tegen SDO 2. De tegenstander was echter een maatje te groot en zo werd er 17-9 verloren.

De A1 was vrij, maar de Pein A2 mocht aantreden tegen Zunobri A1. Een week eerder werd er ruim gewonnen, lees daarvan hier het verslag: http://kcdepein.nl/nieuws/verslag-a2-met-dikke-punten-naar-huis.html 

De return in Zuidhorn was ook een prooi voor de junioren olv Bonne. Eindstand 3-13.

De overige uitslagen, de standen en het programma staat hier: http://kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


28-01-2019 09:01:30 [VERSLAG] A2 met dikke punten naar huis

Zaterdag 19 januari speelde de A2 thuis tegen Zunobri A1

Het was op scorend vlak echt een ladies day. De heren kwamen deze dag niet tot scoren. Wel in de aangeef deden ze goede dingen waaruit de dames konden scoren. De eerste helft waren we goed op dreef. We gingen de rust in met 10-2.

De Tweede helft ging het aanvallend en verdedigend iets minder, de Dames hebben nog maar 4 gescoord en we kregen nog 3 tegen. De eindstand werd uit eindelijk 14-5 waardoor we met een goed gevoel naar huis gingen

verslag met dank aan Roy

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


15-01-2019 15:01:47 De Pein start het nieuwe jaar met stroeve winst op Korwi in Winschoten

Zondag was Korwi in Winschoten de gastheer bij de eerste wedstrijd voor De Pein 1 na het kerstreces. De Pein keek in de rust tegen een achterstand van 7-6 aan.
Halverwege de tweede helft konden de Peinders pas grip op de wedstrijd krijgen door de rust te vinden in het aanvalsvak. Op 11-15 floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De Pein 2 kwam enkele kilometers verderop er niet aan te pas tegen WSS 3. De korfballers uit Oude Pekela scoorden er lustig op los waar de Pein slechts magertjes wat kon terugdoen.

De Pein 3 speelde in de ochtend in Winschoten een sterke pot tegen Korwi 3 en het vierde verloor in een vreemde wedstrijd. 

Alle uitslagen en standen en het programma van aankomend weekend staan hier: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-12-2018 10:12:00 Pein 1 ziet zegereeks stranden tegen DES, Winst van De Pein 2 hoogtepunt van de dag

De Pein 1 speelde de laatste wedstrijd vóór de kerst-stop tegen DES uit Norg. Het was de eerste keer van de totaal vier ontmoetingen dit sezioen dat de geelhemden elkaar treffen.
De Pein begon zeer voortvarend, maar na de pikstart op een 6-1 voorsprong ging de peinder motor als een nachtkaars uit. DES kon bij rust terugkomen tot 9-7 en na de pauze stelde DES de punten al snel zeker aangezien men bij de Pein de weg nog steeds kwijt was. Eindstand 13-17. De Pein 1 kan het verlies de komende weken verwerken en op zondag 13 januari de draad weer oppakken tegen Korwi. De wedstrijd in Winschoten start om 14.20 uur.

Hoogtepunt van de dag had reeds voorafgaand aan De Pein 1 plaatsgevonden. De Pein 2 speelt al jaren tegen DIO 2. De geroutineerde tegenstander uit Oosterwolde is de laatste jaren altijd te sterk gebleken voor de Peinders. De laatste tijd wordt het verschil met DIO 2 steeds kleiner en de laatste editie was uiteindelijk de kentering. De uitslag van een week eerder had het nodige vertrouwen gegeven en ondanks een vlotte 0-2 achterstand hield De Pein het hoofd koel. Vlak vóór rust werd de stand weer gelijk getrokken, maar in een onbewaakt moment scoorde DIO nog twee treffers waarmee de 8-10 ruststand op het bord stond.
Na rust namen de jonge peinders het initietief over en werd DIO 2 vakkundig aan de kant gezet door overtuigend spel en verdedigend overwicht. Eindstand 20-16. 

De Pein 3 was vrij en daarom speelde De Pein 4 op hun plek tegen DES 3. De Pein moest de punten overlaten aan het fysiek nogal grotere DES. Eindstand 8-17.

De Pein A1 speelde een uitwedstrijd tegen TFS A1, Deze werd maar moeizaam gewonnen.
De Pein A2 speelde de return tegen Olympia A1. Ook de derde keer dat de teams elkaar treffen dit seizoen was de winst voor de Peinders. Lees hier het verslag.

Alle overige uitslagen, standen en het programma van aankomend weekend staat hier: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


17-12-2018 09:12:33 [VERSLAG] Olympia A1 - De Pein A2

Afgelopen zaterdag 15 december speelde De Pein A2 tegen Olympia A1, waar De Pein A2 de vorige wedstrijd ook al tegen speelde die De Pein A2 won met een score van 10-7.

Dit was thuis, nu moest de A2 naar Buitenpost.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Astrid V/D Veen, waarna Marc (ik) volgde met het tweede doelpunt voor De Pein.
Er werden twee doelpunten gemaakt door de tegenpartij en Roy beëindigde de eerste helft met zijn doelpunt.
Nu stond het 2-3, het was nog niet helemaal zeker of De Pein er met de winst vandoor zou gaan. Het was nu pauze en we besloten dat we gingen knallen.

De tweede helft begon, Astrid V/D Veen zorgde ervoor dat De Pein een grotere voorsprong kreeg, maar Olympia wist dat te verminderen met een doelpunt.
De Pein wist de de winst toch te verzekeren.
Er werden doelpunten gemaakt door Jildou, wederom door Marc en wederom door Roy waardoor De Pein A2 dus opnieuw won van Olympia A1 met dit keer een dikke winst.
Dit mede mogelijk gemaakt door invalcoach Julian en door invalspelers Astrid Gosliga, Wiebe en Sjolke.
Het was een leuke en mooie wedstrijd.

Verslag door: Marc Witveen

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


09-12-2018 22:12:43 Pein 1 weet nu wel van Leonidas te winnen, Pein 2 eindelijk loon naar werken

De Pein 1 reisde af naar Noordwolde. Op het veld werden de punten achter gelaten, maar vandaag was het verhaal heel anders. Lees hier een uitgebreid verslag (met dank aan Hidde).

De Pein 2 wist afgelopen twee wedstrijden met een klein verschil te verliezen waar vorige week een gelijk spel eigenlijk ook wel verdiend zou zijn. Er werd echter te weinig gescoord de afgelopen weken om aanspraak te maken op de punten maar vandaag was de ban gebroken. De Peinders namen brutaal het initiatief en een knappe voorsprong, maar vlak vóór rust werd die weggegeven tot 12-11. De 13-11 was een domper, maar al snel wist het gehavende team de pionen weer goed neer te zetten. De invallers Arjen, Marleen en Eva stonden mede aan de basis van de solide comeback en met 19-23 was de winst overtuigend.

De Pein 3 en Pein 4 lieten beide de punten in Groningen achter tegen respectievelijk CB 4 en CB 3.

De A1 was vrij, maar de A2 liet wel een puike partij zien tegen Olympia A1.

Alle uitslagen, standen en het programma van volgende week staan hier: http://www.kcdepein.nl/competitie/onsweb.html 

 

Komende zondag zou er een Pein-dei zijn in de Dunoardhal, maar tegenstander van de Pein 3 kon geen team op de been brengen helaas.

 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


Hoofdsponsor KC de Pein


Laatste nieuws

Agenda

Kuorke Twitter

image
Senioren: Je kan je weer opgeven voor het Amelandreisje: Editie 2019! https://t.co/LHmQY31oKJ via @kcdepein

2019-02-20 10:03:02 | Reageer | Retweet

image
Meer dan 30 jaar klaverjasavonden ! https://t.co/FVybsuLCwX via @kcdepein

2019-02-14 19:45:02 | Reageer | Retweet

image
Pein verstevigt tweede plek op ranglijst door van directe concurrent KV Leeuwarden te winnen https://t.co/iRQiCDxn8S via @kcdepein

2019-02-11 12:18:02 | Reageer | Retweet

image
De Pein 1 wint met 18-15. Sterke pot die de peinders ijzersterk uitspeelden. Nu stevig op de tweede plek achter koploper Roreko.

2019-02-10 15:30:02 | Reageer | Retweet

image
Ruststand bij De Pein 1 - @KVLeeuwarden 1 is 10-9. Eerder speelde het derde gelijk en verlies voor het tweede.

2019-02-10 14:52:02 | Reageer | Retweet

image
Vandaag 10 februari driemaal een strijd om de tweede plaats in de Dúnoardhal. 11.40 uur De Pein 3 - Samen Een 1, 1… https://t.co/zFmsyJWb4G

2019-02-10 06:23:02 | Reageer | Retweet

image
Profielschets technisch kader 2018/2019; vacatures hoofdtrainer/coach en assistent trainer/coach Lees hier het he… https://t.co/GRdjtdKwo1

2019-02-08 15:58:02 | Reageer | Retweet

image
Vrij weekend voor De Pein 1, maar overige seniorenteams spelen wel (en winnen!) https://t.co/lls2y4726n via @kcdepein

2019-02-05 14:03:02 | Reageer | Retweet

image
De Pein ontsnapt aan puntverlies in Schoonoord https://t.co/qtfQjl490A via @kcdepein

2019-01-28 11:15:01 | Reageer | Retweet

image
De Pein maakt het zichzelf moeilijk tegen een veerkrachtig SDO (zij met steun van het thuispubliek) en op 17-17 wer… https://t.co/3nTAJs4YWY

2019-01-27 15:47:01 | Reageer | Retweet

image
Met 3-9 en 5-11 als tussenstanden is de Pein 1 in doelpunten de betere. Ruststand 7-12, maar het spel is (nog) niet… https://t.co/lWsIIb6xOb

2019-01-27 15:10:01 | Reageer | Retweet

image
De Pein 2 laat door ijzersterk verdedigen @ZKC19 4 kansloos. De peinders kwamen snel op voorsprong en gaven die nie… https://t.co/hAA1vTvPxX

2019-01-27 13:45:01 | Reageer | Retweet

image image
RT @SmelneSport1: Korfbal zaal: @KCdePein kreeg een pak slaag van koploper Roreko en verloor met 14-24.

2019-01-20 17:50:01 | Reageer | Retweet

image
Roreko liet de teugels verdedigend wat vieren, maar de doelpuntenmachine uit De Wijk draaide door. Het verschil ble… https://t.co/Uub8DP2igR

2019-01-20 15:16:01 | Reageer | Retweet

image
Pein heeft niks in de melk te brokkelen versus @kv_Roreko. De 3-13 ruststand spreekt boekdelen. Pein 2 liet in de… https://t.co/AwHFioa7hQ

2019-01-20 14:42:01 | Reageer | Retweet

image image
De Pein start het nieuwe jaar met stroeve winst op Korwi in Winschoten https://t.co/y23oTmh8lx via @kcdepein

2019-01-15 15:50:01 | Reageer | Retweet

image
Reminder: Donderdag is er weer klaverjassen!!! --> Klaverjassen vanaf januari 2019 weer van start https://t.co/P5VAfkZtQH via @kcdepein

2019-01-15 11:19:01 | Reageer | Retweet

image
De uitslagen (en ook poule-uitslagen die in Sportlink zijn ingevoerd) staan op: https://t.co/YShsEjhLDi https://t.co/VNcAFaPa0q

2019-01-13 16:41:01 | Reageer | Retweet